Några pusselbitar till är lagda

Jag noterade att jag använde rubriken ”Vi lägger pussel av…”, förra gången som jag skrev om Brucebo naturreservat, som ligger ca 4 km norr om Visby. På tal om pussel. Sista anteckningen jag har om antalet naturreservat på Gotland landar på 154 st. Svårlagt pussel. Jag uppskattar att de ökar till antalet både av givna skäl och privata åsikter om allas möjligheter (under ansvar).

Det här tredje inlägget om Brucebo handlar om ytan längst ner mot havet.

Vi skiljdes från ”Den lilla blå” ovanför klintkanten. Sedan bar det iväg nerför branta partier, som inte passar dem som har svårt för att gå. På ett par ställen finns ”trappor”.

Nyfikna kossor betraktade oss och förflyttade sig åt samma håll som vi.

Vi har varit här två gånger i sommar och båda gångerna har vi haft jättefint väder. Ena gången kanske det till och med var i varmaste laget.

Solveig träffade på en ”kusin” till sexfläckig bastardsvärmare som hon tidigare plåtat.

Strandängen längst ner är en halvö som heter Skansudd och är ett fågelskyddsområde mellan 15 mars till 15 juli. Vi fick inte gå på högra sidan av spången. Hela tiden såg eller hörde vi olika fågelarter. En av gångerna fikade vi vid ett bord i närheten.

En trollslända och en vårtbitare ville vara med i bloggen.

Över extra fuktiga områden finns nylagda spänger.

Här finns mycket att upptäcka och fästa ögonen på. Både på nära håll och längre ut på havet.

Här har jag zoomat in en bit. Men det är inte långt till ett av våra favoritställen – Själsö.
Igår satt vi utomhus och fikade på Själsö bageri. När vi var där för några veckor sedan, med ett par vänner, var det fullsatt vid borden och trångt på parkeringen. Den gången hade vi tur som faktiskt lyckades få både två p-platser och ett ledigt bord på baksidan. Igår var det betydligt lugnare och det fanns gott om bord att välja emellan. Det märks att sommaren går mot sitt slut…

De två länkarna till tidigare besök i just det här fina naturreservatet:

https://gotlanduppochner.com/2021/04/09/vi-lagger-pussel-av/

https://gotlanduppochner.com/2019/04/01/blasippan-ute-i-backarna-star/

12 tankar på “Några pusselbitar till är lagda

 1. Mmmm … just nu strilar regnet ner utanför fönstret. Otroligt skönt och välkommet. Jag har precis kommit in efter att varit ute och skördat mängder av tomater … och det syntes knappt på plantorna. Den här sommaren har varit fantastisk för odlandet av ätbart.

  Och så kom jag in och började kolla blogginlägg (vilket jag inte hunnit med på senaste tiden). Och så fick jag förflytta mig tillbaka till fina Brucebo. Tycker om namnet. Vilka fina närgångna bilder Solveig tagit. Tycker om grinden. Grindar bjuder liksom in …
  Tack för dom fina pusselbitarna!

  Kram från en Kringelstad som äntligen fått regn!

  Gilla

  • Kul att läsa att det blev toppenresultat av årets skörd för dig. 🙂 Våra tomater blev jättemånga och ramlade inte ner. Men flera var spruckna. Färgen var helt ny för oss. Inget fel på smaken.
   Färden ner till det kustnära avsnittet är värd alla steg. Jag trodde att det skulle bli tufft på tillbakavägen. Där ser man vad Sofia kan åstadkomma.
   Bra att Kringelstaden fick regn. Eftersom det förvarnade ösregnet inte dök upp i natt hoppas jag det väntar tills jag och senare Solveig hinner cykla hem från jobbet.
   Kram, Bosse

   Gilla

 2. Så vackra bilder på såväl djur som natur! Att Själsö är en favorit har jag förstått och jag kan tänka mig att det är lättare att få ett bord där nu.
  Önskar en god söndag!

  Kram

  Gilla

  • Fiskeläget blev en tidig favorit när vi flyttade hit. Innan hade vi aldrig varit där. Sedan blev det plus även för bageriet och ”bron över ån” de byggde. Dessutom är det mysigt att vandra på stigen vid havet mot nästa fiskeläge. (Brissund)
   De har tydligen förlängt säsongen och tagit hjälp av yngre personal. Ägarna bor, om jag minns rätt, i STORA STADEN.
   Fiket vi besökte i lördags morse blev direkt en pigg favorit. Helst med tanke på vädret och möjligheten att sitta utomhus och njuta. Har läst genom åren om ”hemliga” konserter i trädgården av kända artister i ett mer avskalat format.
   Måndagskram tillbaka

   Gilla

 3. Så fint att både vårtbitare och trollslända får vara med. Allting som är nära havet tilltalar mig. Själsö är också ett trevligt ställe.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s