En del av naturreservatet på Furilden

Norra delen av Furillen/Furilden är sedan 2009 ett skyddat naturreservat på 1,3 kvadratkilometer. Här skyddas växter och djur som är hotade att försvinna.

Det är en rik örtflora på strandängarna.

En gles tallskog växer ovanför strandängarna. Där finns också flera våtmarker. Vissa år häckar lärkfalk inne i skogen.

Fåglar som håller till här under året är bland annat rödbena, grågås, tofsvipa, storspov och skedand. Sedan vet jag inte om kor räknas in i gänget. 😉

Från fågeltornet hade vi utsikt över stranden vid Fitudden. Solen hade ingen lust att visa sig denna morgon. Men som tur var hade inte regnet det heller.

Eftersom vi hade med cyklar och packning vände vi här.

Vilken fin hårdpackad stig de gjort så rörelsehindrade kan få ta glädje av platsen. De når både en anpassad grillplats och fågeltornet med ramp.

Som svar på ”gammal skåpmat” i tidigare inlägg. Vi bjöd inte på frukost. Antagligen sov de gott i tältet.

Inte ens när vi kom tillbaka från andra cykel-etappen såg vi något livstecken från tältet.
Nu ska jag ta paus och fortsätta läsa i boken ”En främling knackar på din dörr”. Passar ”dubbelbra” med tanke på att Håkan Nesser är författaren och själv bor på Furillen.

4 tankar på “En del av naturreservatet på Furilden

 1. Ja, det var ett passande val av bok. Jag har precis läst den och på Nesser blir man inte besviken. Sedan läser jag hellre en vanlig roman än kortromaner. Så bra att området är anpassat även efter rörelsehndrade.

  Kram och god fredag nu!

  Gilla

  • Han har ett personligt sätt att skriva om vad om helst i vardagen som kan få mig att snällt följa med. Jag läste klart ”ettan” igår. Har läst halva ”andra”. Vill suga på dem. Sedan har jag bara en oläst bok till från beställningarna. ”Den sista middagen”. Ser fram emot andra höstbeställningar.
   Söndagskvällskram
   Ps. Kan inte S bli klar snart med sina förberedelser för morgondagens bokprat? Jag vill ha hjälp med morgonens bildval.

   Gilla

 2. Livstecken från tältet och Håkan Nesser! Hmmm….. här finns kanske inspiration till en ny bok. Så fint med en ensam vallmo i allt det blå.

  Gilla

  • Definitivt. Vet inte hur många idéer som dykt upp under våra utflykter. Då hade jag ändå redan några klara INNAN vi flyttade hit. Går givetvis inte att kombinera med ”dagligt bloggande”. Det var samma sak med andra bloggen. Det var därför jag efter ”Mina fotsteg i ditt hjärta” valde att skriva och ge ut två kåseriböcker. Annars hade jag inte haft tid att blogga vidare. Inget lätt beslut. Men då blev det ändå ”båda sidorna”. Kvar på Blogglandia” och …

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s