Morning has broken

Morning has broken like the first morning.
Vi parkerade cyklarna på Kyrkberget tidigt på måndagsmorgonen. Redan nu kom det personer från olika håll som var på väg mot Almedalen. Flera hade någon dryck i handen eftersom det var en varm morgon. De tog Kyrktrappan ner. Säkert förväntansfulla på programmet som väntade och som tur var helt oväntade om det sorgliga som skulle hända tre dagar senare… ❤

Blackbird has spoken like the first bird. Praise for the singing. Praise for the morning.

Själva tog vi Övre Finngränd ner. Jag gillar det här huset.

Efter att ha fortsatt Nedre Finngränd ner strosade vi omkring i sommarmiljön en stund innan vi tog Kyrktrappan tillbaka.

Like the first dew fall on the first grass. Praise for the sweetness of the wet garden.

Det är en skön känsla att röra sig uppe vid Norderklint. En skön mix av det ögat vet att det ska få se och ändå en stor dos av något nytt på fronten. Havet har olika temperament och ”gäster”. Vad upplever de först när de börjar nalkas öjn? Kan de smälta alla vackra intryck? Eller drar de lott om vem som ska köra iland bilen med husvagnen på släp? 😉

Mine is the sunlight. Mine is the morning. Born of the one light Eden saw play. Praise with elation, praise every morning. God´s recreation of the first morning.

Vi insåg att vi måste återkomma hit för att beskåda och ta kort på de ståtliga stockrosorna som ännu var i knopp.

Morning has broken like the first morning.

Fotnot:
Tusen tack till Eleanor Farjeon, som skrev texten, och till Cat Stevens som spelade in en version, en klassiker som aldrig blev en dagslända. ❤

18 tankar på “Morning has broken

 1. Så fint det var att följa i fotspåren av er morgonpromenad och dessutom tillsammans med den fina texten i ”Morning has broken”. Och en ”blackbird” kom med på bild också …

  Torsdagskram

  Gilla

  • En ”odödlig” låt. Det var rena rama turen att en kvinnlig blackbird kom med. Den satt i Rackarbacken och väntade på mig. Hoppas turen håller i sig i morgon när vi rullar iväg tidigt. Ska bli skönt att få cykla på asfalt för omväxlingsskull. Men turen tog ett break när vi nyss rättade våra stående lottorader. 😉
   Lördagskvällskram

   Gilla

 2. En underbar morgonpromenad med härliga bilder ledsagade av Cat Stevens fantastiska text. När det gäller vem som ska köra av bilen med Husvagn så blir det Husse för jag har inte behörighet att köra 😀 Praktiskt att ha det uppgjort redan i förväg!

  Kram

  Gilla

  • En låt som får mitt hår på armarna att resa sig upp.
   Fram hade jag fixat uppgiften men backa känns som en dagmardröm. Tänk om jag kört på en liten gropig väg ner till ett fiskeläge och fått möte med en timmerbil. Tufft nog med ”Den lilla blå”. Vilken tur att du inte har behörigheten. Skaffa inte den. 😉
   Kram

   Gilla

 3. Se där ja, nu kom stockrosorna på bild och på pränt. Tack för dem och alla andra fina bilder av det vackra på er öjn. Jag gissar att folket ombord har fullt upp med att springa till toaletten, att dricka upp sitt kaffe, ta sig ner till bilarna och att se till att alla är med. Det brukar vara stressigt innan färjan lägger till men förhoppningsvis så har jag väldigt mycket fel 🙂
  Ha en skön dag på det vackra Gotland!
  hälsningar från det vackra Madeira

  Gilla

  • De kom med på ett hörn i där också. Men idag efter lunch var vi nere och hade mest fokus på de ståtliga stockrosorna. Bättre ljus vid den tidpunkten. Men oj med människor i de trånga gränderna. Ska bli skönt att sticka iväg tidigt imorgon igen. Bara vi och två cyklar därbak på ”Den lilla blå”. I alla fall de första timmarna. Sedan tar vi en mindre väg hem.
   Vi har inte åkt färja sedan vi flyttade hit. Bara tagit flyg. Utom den långa pausen när våra biljetter inte gick att använda.
   Veckorna springer iväg just nu. Solveigs sommarlov har fått snabba ben – som de alltid får varje år.
   God natt från Visby

   Gilla

 4. Så fin morgon promenad. Ja det är så vackert på klinten man får aldrig nog av den atmosfären och utsikten är toppen.
  Så många fina bilder på olika hustyper som man kan drömma sig bort till att bo i.
  Ja det var tur att ingen visst vad som skulle ske.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s