Rum med havsutsikt

Igår var det dags igen för en kort hemester. Den här gången hamnade vi, äntligen, på hotel Kokoloko. Något som vi pratat om länge…
Jag minns augustidagen 2018, när vi kom med färjan för att bli fastboende på semesterön Gotland. Vi körde uppför Gutevägen och då fanns inte detta hotell på ”grönplätten”. För det var först sommaren efter som hotel Kokoloko slog upp portarna.

88 rum har de på hotellet. I 66 av dem finns möjlighet att uppleva Visbys fantastiska solnedgång. Men personalen kan förstås inte lova att det händer varje kväll 🙂
Visst är det härligt att öppna dörren till ett hotellrum och direkt känna en slags ”hemkänsla”. Här trivdes vi direkt. Mycket sköna sängar och utsikten…

…gick inte av för hackor. Trots att vädret skiftade karaktär.

Vårt rum låg på översta ”rumsvåningen”. Men det fanns en trappa upp som lockade oss.

På takterrassen fanns ett Spa, utomhusbar under sommarsäsongen, och denna utsikt över exempelvis kvarnarna Käringen och Lågan.

Trendiga stolar fanns det också häruppe, för den som ville slå sig ner en stund och bara ta det lugnt.

Vi var nästan först till frukosten. Eftersom det var lördag började den serveras klockan 7.30 och vi hann ta några foton innan det fylldes på med frukostsugna gäster.

Nyttigt & gott i samspel med gott (fast kanske lite mindre nyttigt).

Solveig tog såklart kaffe medan jag förtjust hittade mitt favoritte på Gotland. Gissa vilket?
Jag läste nyss att det endast är Sylve själv och hans två söner Oskar och Fredrik som har tillgång till det rum där tesorterna blandas. ”Det är hemliga recept och verkligen ett hantverk som vi fått lära oss.”, säger båda sönerna i senaste numret av ”Gotland Just nu”.

Frestande minimuffins som Solveig passade på att provsmaka.

Om några veckor kommer säkert flera av frukostgästerna att välja bord i i uterummet. Den här morgonen valde vi alla att sitta och njuta av frukosten ”inomhus”.

Fortsättning följer…

21 tankar på “Rum med havsutsikt

 1. Kul att ni lyxade till det och tog in på hotell i hemstaden Visby! Varje gång vi åker förbi så undrar jag hur det ser ut inuti – och nu vet man. Jättebra! Ser verkligen fräscht och vackert ut – men jag tycker att namnet är lite udda…..Kokoloko!?
  KRAM/Susie

  Gilla

  • Det har vi också undrat mängder av gånger som vi passerat förbi där. Solveig var tidigt inne på att hon ville bo där en natt.
   Åtta bokstäver och endast tre olika bokstäver. Länge hade jag svårt att komma ihåg vad det hette.
   Kram, Bosse

   Gilla

 2. Vilken trevlig hemester och hotellet ser verkligen fräscht och fint ut. Trevligt att det fanns olika sorters te att välja mellan för det är tyvärr ingen självklarhet på alla hotell. Jag har ingen aning om vad du valde men för min del går rött och grönt te bort. Svart ska det vara 😀

  Önskar en fin 1:a maj!

  Kram

  Gilla

  • Rummet, sängen och utsikten gick inte att klaga på. Varmare väder och vi hade testat aktiviteter utomhus.
   Det är en av de sakerna som jag tittar lite extra på. Precis som du skriver har vi varit på boställen där det endast funnits 1-2 sorter att välja på. Rött kan jag inte dricka. Men när jag för länge sedan läste om det nyttiga i grönt, lärde jag mig att både dricka det och tycka om det. Vitt var också riktigt äckligt. Fanns att köpa i Skummeslöv. Testade bara en gång. Ingen annan i familjen klarade av att dricka en kopp.
   Tack ska du ha. Vi fick en trevlig cykeltur på nytt ställe och så fick Solveig fixa en revansch i den karga ”skogen”. Själv satt jag och njöt i solskenet på en sten och fikade. 😉 Hoppades att hon skulle hitta tillbaka i ”ödemarken”.
   Kram

   Gilla

 3. I dag var det mycket att läsa igen hos dig – alltid lika intressanta inlägg. Vad härligt att semestra nästan hemma. Du fick med alla mina måsten av en hotellvistelse. 1 sängarna, 2 hotellfrukost (med något sött till), 3 fin utsikt. Överst är ju förstås att det är rent.

  Gilla

  • Nu börjar det bli den tiden då det är extra spännande och givande att ge sig ut, utanför vår stad. Vi har börjat att uppskatta lyxen att kunna göra en hemester i samma stad. Inte jättestor skillnad mot att åka iväg någon annanstans. Gotland är för mig fortfarande en underbar plats där jag har semester året om. Rent på rummet och skön säng är ett måste för att en hotellvistelse ska få godkänt. Likaså en varierande frukost. En fin utsikt är en trevlig bonus. Vädret går tyvärr inte att bestämma över.

   Gilla

 4. Jag har sett att många SPF-föreningar har gjort studiebesök på Kokoloko, men nu behöver jag ju inte göra de, för genom din blogg vet jag ju hur det ser ut där.
  Ha en skön kväll!
  Kram, Ingrid

  Gilla

  • Rummet, den härliga sängen och utsikten från det stora fönstret gav ett bra första intryck. Fasaden var tidigt för mig ingen favorit. Helst inte om jag jämför med klassiska tjusiga hotell. Då gärna i ”småskalig” storlek. Efter att ha åkt förbi Kokoloko några hundra gånger har det mer smält in för mig. Riktigt kul att bo där en natt. Kanske kan jag efter det här äntligen komma ihåg namnet. 😉
   Tack ska du ha. Hoppas du hade en fin första maj.
   Kram, Bosse

   Gillad av 1 person

 5. Jag gissar på Gotlandic Breakfast! Det låter gott. Den hade jag själv provat, Dricker The varje morgon. ,-)) Så mysigt, tänk att ni varit längre på Gotland än det här hotellet med udda namn, ,-)
  Tänk när man bloggar då får man vara uppe med tuppen om det ska fotas, ska komma ihåd det om vi kommer till ett hotell!,-)Ser mysigt ut, och trivsel vid första ögonkastet, det bådar alltid gott. Fina bilder.
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  Gilla

  • Fel. Jag valde klassikern på Kränku sedan massor av år. Sylvis lilla gröna. Jag dricker också te till varje frukost och sedan oftast ett par koppar till under dagen. Lite färre under sommarsäsongen.
   Om allt är framdukat tidigt är det en fördel att gå ner en stund innan de öppnar. Nu gick vi ner exakt och då blev det lite bråttom för det var väldans fort det fyllde på med frukostsugna gäster.
   Kram, Bosse

   Gilla

 6. Hemester är trevligt och ibland underskattat. Och ni prickade in det så bra. Har nu varit inne och läst på om hotellet och skulle gärna bo här. Gärna med utsikt över havet och solnedgång- Vad gäller te så vet jag inte alls- Men jag tror du blev nöjd.
  Kram och tack för besöket.

  Gilla

  • Här är det en klar fördel att bo mot havet och det har de tydligen tänkt till ordentligt med, med tanke på att 66 av 88 rum har möjligheten. Givetvis blir det mer valuta om vi varit där en solig sommardag. Men vårt upplägg är hemester i Visby under lågsäsong och sedan blir det stugvariant under högsäsong. Vi ser fram emot nästa hemester i en stuga inom ett område, som jag verkligen uppskattar på ön. Hm. Men vädret måste ställa upp också. 😉 Igår hade vi tur med det ända tills cyklarna skulle upp bakom bilen igen. Då försvann solen och det blev kyligt.
   Jag tog ett säkert kort, Sylves lilla gröna. Det mest sålda och en riktig klassisk variant på Kränku.
   Tack själv.
   Kram

   Gilla

 7. Vilken härlig hemester ni fick! Och vilket trevligt hotell. Den utsikten … den var inte dum alls. Och frukosten var väldigt vacker att titta på och jag anar att den även var god. Dom små minimuffisarna var för söta.

  Kram från ett fastland där det spås blåsigt väder idag … kanske likadant på öjn?

  Gilla

  • Hotellet var en trevlig upplevelse. Det är egentligen Solveig som legat på där under en längre tid. Rummet och sängen var suveräna. Sådan fönsterutkik älskar jag. Jag kan sitta där länge och granska vad som händer på havet. Men nu var det mycket blickar mot himlen och var en eventuell sol befann sig. Borta i dina trakter såg det ut som det regnade.
   De var söta på bild. Men jag åt inte ens som ”sockermonster” sötsaker till frukost. Minns hur jag i ungdomen smugglade med ett smarrigt wienerbröd från ett hotell i Köpenhamn. Det smakade betydligt bättre på ett tåg hem, några timmar senare.
   Mycket blåst och kyligare igen. Hoppas du har det bra hos dig.
   Kram, Bosse

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s