Kärt återbesök

Vilken kylig stark vind det var igår. Solveig fick hålla i bildörren när jag lastade bilen. Efter vi tagit vägen mot Fårö och svängt av för att leta efter nipsippor i File haidar, valde vi som vanligt att inte köra tillbaka samma stora väg igen. Istället åkte vi vidare på vägen mellan Othem och Boge.
Solveig ville gärna besöka Laxare änge igen och själv var jag sugen på att efteråt fika på ett favoritställe i närheten.

Vitsippa, blåsippa, gullviva och svalört blommade i det välskötta våränget.

Kul att Solveig fick med en söndagjobbande myra på bild.

Den här platsen är jag förtjust i. Förra året fikade vi här 21 maj. Då var det skönare väder och vi hade hästarna betydligt närmare oss. https://gotlanduppochner.com/2021/05/26/aner-vattenkvarn-i-boge/ När vi valde ut 12 st foton till 2022 års almanacka kom en bild från denna plats med, som går att se i vårt kök i denna fjärde månad. Tänk att det på söndag är dags att vända blad igen.

En liten kort stund under fikandet mojnade vinden och solens varma strålar fick spela huvudrollen. Först då njöt vi fullt ut. Kaffet värmde extra mycket denna gång.

Aner kvarn i Boge är en av endast två vattenkvarnar som finns kvar på Gotland och är brukbara.

Kuriosa:
Detta var årets första inlägg i kategorin Favoriter i repris.

12 tankar på “Kärt återbesök

 1. Bilden på myran är verkligen fantastiskt fin. Ett trevligt återseende blev det för er om än ett lite svalare. April har verkligen sprungit förbi snabbt tycker jag. Snart dags för sista vårmånaden…

  Kram

  Gilla

  • Den bilden var vi nöjda med. Vi borde stanna till där en sommardag med fikakorgen.
   Riktigt fort har tiden gått. Även om den innehållit ”trista” moment. Nu kommer vi snart in i den period som jag uppskattar mest under året. Det gäller att njuta och göra det bästa av varje dag. Igår hade jag turen att bli anfallen av min egen cykel, som fegt hoppade på mig på ryggen. Sedan lyckades jag i TV-soffan smälla i en tår på ett märkligt och nytt sätt. Ska bli spännande att se om foten kommer i en sko och trivs med en tunn strumpa på.
   Kram Bosse Papphammar

   Gilla

 2. Nu får gärna väldsklockan sakta ner på tempot. För jag vill inte vakna nästa gång av att det är en oktoberbild på almanackan.
  Tack ska du ha. Jag gillar inte att köra bil med en tjock vinterjacka. Men den tiden det tog att ta av jackan utanför bilen, samtidigt som S höll i dörren för att inte bilen bredvid skulle få ”fula sår”, räckte för att jag skulle börja frysa rejält. Skönast var det förra veckan på eftermiddagarna, på vår balkong.

  Gilla

 3. Mumsiga bilder för kropp och själ. Blev för många år sedan förevisad Arner vattenkvarn av en äldre bonde och aktiv i hembygdsföreningen Gunnar Klinttbom han kunde massor om sin hembygd
  Fick även se en kolmila i närheten och Laxare äng de minnen sitter etsade i mig för det var min första upplevelse av min favorit ö 🤩 så det ligger mig varmt om hjärtat. Tack för att jag fick följa med er denna gång❤️🤗

  Gilla

  • Vad intressant att läsa. Jag har läst att det någon gång om året förekommer visning och info i Arner vattenkvarn.
   Förstår att din första upplevelse håller sig stark fortfarande.
   Tack själv för att du bjöd på personliga ord om platserna som vi besökte för andra gången i våra liv.

   Gilla

 4. Visst är det fint att ha favoriter i repris. Och jag kan tänka mig att ni hunnit med att skaffa många platser ni gärna återkommer till.
  Jättefina bilder och roligt att vara med.
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s