Den syns nästan överallt

Få som anländer till Visby via färja kan undgå att se S:ta Maria kyrka. Själva har vi noterat att kyrkan eller åtminstone något av de tre tornen syns nästan lite överallt. Även när vi lämnat Gotlands enda stad och rullat iväg några mil längs västra kusten. DE TIO UTVALDA ska belysa det. Vill du se på kyrkan närmare och inuti är det bara att trycka på de två länkarna från våra besök.
https://gotlanduppochner.com/2021/03/14/55b-sankta-maria-domkyrka/
https://gotlanduppochner.com/2021/03/12/55a-sankta-maria-domkyrka/

Utanför en av grindarna till Botaniska Trädgården
Hamnplan
Sägs vara Visbys mest fotograferade gränd – Fiskargränd
Stora Torget
Klinttorget
Fotograferat från Almedalen
Själsö hamn
Norra Murgatan
Stora Torget
Nordergravar


15 tankar på “Den syns nästan överallt

 1. Denna vackra stad där du bor. Den är nästan som klippt ur en gammal sagobok och lika vackert vart man än tittar. Kan nästan tävla med miljöerna i Morden i midsommer . Här är det bara snö och is och kommer nog att bli det länge länge än.

  Gilla

  • Både Visby och hela ön är vacker och speciell. Jag hade gärna besökt miljöerna i Midsommer. Vad läckert det hade varit att få bo där i en vecka. Men jag tycker du har vackert i dina trakter också. Men just de tuffa och långa vintrarna hade jag inte orkat med nu i mogen ålder. Du får drömma dig fram till du kan ta dina bad igen i sjön.

   Gilla

 2. Häftigt, vackert och väldigt ovanligt med tre torn. Det finns mycket historia om Gotland. Det verkar ha har varit en händelserik ö i alla tider. Trevlig helg! Kram Katarina 🙂

  Gilla

 3. Perfekt om man ska orientera sig att gå efter tornen. Jag har uselt lokalsinne och gpsen gav upp i somras i Strängnäs när jag skulle till domkyrkan men då körde jag efter tornen

  Gilla

  • Så med andra ord skulle du kunna gå vilse i din egen ficka. 😉 Själv tycker jag att jag varit riktigt duktig på att hitta. Sista åren börjar jag ibland tvivla på mig själv.
   Perfekt för dig när du skulle till Strängnäs domkyrka. Här är medeltidskyrkornas torn suveräna för att veta i vilken socken vi befinner oss när vi åker på småvägar. Väldigt ofta ser man minst ett torn. Ofta fler. Syns inga kan det beror på att ”Den lilla blå” av misstag nått Byxelkrok på Öland. Men där har vi bott en vecka och trivdes utmärkt. 😉

   Gilla

 4. Vilka fina och vackra bilder. Kyrkan är verkligen ett landmärke som syns ordentligt. Kan kanske vara en extra bonus för vilsekomna turister 😉

  Kram och god fredagskväll!

  Gilla

  • Men sista tiden har jag tänkt fel flera gånger. Istället har det varit nuvarande teatern, som en gång i tiden varit en kyrka, som jag sett och trott varit domkyrkan. Antingen är det åldern eller något olämpligt som jag fått i mig. 😉
   Kram från han som saknade Lisa Miskovsky igår. Men bäst tyckte jag om hennes ”första” låt som hon deltog med i Mello. Minns inte titeln längre.

   Gilla

  • Jag brukar tänka på Pippi Långstrump när vi går där. Eller så kan jag titta på vår hallväg i lyan. Där är samma gränd. 🙂
   Ha ha. Det har jag tänkt på i flera veckor. Är så trött på all snö. Men eftersom vi vill ha en helt ny bild har vi fått vänta. Kanske duger något foto från gårdagens utflykt. Eller så hittar vi något nytt motiv i eftermiddag. Det är rätt svårt med header. Det är så himla lite av bilden som får plats. Ser ibland så ynkligt ut när jag testar något nytt.
   Solkramar från en som längtar ut

   Gillad av 1 person

 5. Hej, Jag tog en liten paus men nu är jag här. Så skönt att läsa din text och se dina fina bilder. Det inger hopp i en värld som är upp och ner – just nu. Bilden med damen, hunden och en bukett tulpaner i famnen är underbar. Det är vår.

  Gilla

  • Vad glad jag blev av att läsa ett livstecken från dig. 🙂 Jag har alltid en tendens att bli orolig när jag bloggvandrar och det inte finns något nytt på flera veckor. Skälen kan vara så många andra än dem jag målar upp dystert i mitt inre. Världen är verkligen upp och ner. Ibland helt i onödan enligt mig.
   Kram och sköt om dig

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s