En glimt av miljön runt Hamnplan

Så här lugnt kan det vara just nu vid Visby Gästhamn. Annat är det under högsommaren då det kan tyckas vara en tävling om vem som har störst skrytbåt. 🙂

Jag studerade just nu två bilder från Kasernen. Den äldsta från 1890. Den yngsta från 2010. Väldigt mycket är sig likt på utsidan, trots att 120 år runnit iväg. Det är flera skorstenar på taket på den äldsta och det är mer grönska framför huvudentrén.

Två sommarbutiker.
GANT öppnade butik här förra sommaren. Rötterna från livsstilsvarumärket finns på östra sidan i USA. Förra året hade de tydligen 583 butiker i världen i 70 länder.
BJÖRN BORG har kört på somrarna sedan 2019. Undra om det finns en eller sex butiker i Wimbledon? 😉

BJÖRKANDERS minns jag från semestrar från förr.

Tullkammarbyggnaden är vacker med sin blå tegel och bågfönster.
1995 startades Gotlands Tonsättarskola. Det är den enda skola i Norden som specialiserat sig på enbart komposition. Berömda Sven-David Sandström undervisade i ämnet fram till 1999. Det året blev han professor i Bloomington, Indiana i USA. Antagligen blev det för långt att pendla. 😉 Vad sugen jag blir på att få komma in och kika. Läser att det ska finnas flyglar, elektronmusikstudior och andra studios. Musikbiblioteket drar också för en gammal bibliotekarie, som undertecknad och hans fru.

Undra hur många smaker de kommer att locka med när de snart öppnar? Våra älskade döttrar missar sällan ett besök här, när de befinner sig på öjn.

Skönt att ha egen bänk och kunna njuta av vyn. I juni, juli och augusti är tempot mer uppskruvat. Hade vi haft elcyklar hade vi säkert varit här oftare under sommaren. För det är svettigt att leta efter en ledig bilparkering och cykla hem i uppförsbackarna är för tufft och inte ens möjligt en sommardag. Kanske mitt i natten.

Fotnot:
Detta var inlägg nummer 100 i kategorin UTANFÖR RINGMUREN I VISBY.

12 tankar på “En glimt av miljön runt Hamnplan

  • Sanningen är ett urval från mappen runt Hamnplan, som jag äntligen vädrade offentligt. Några foton är från våra första två veckor som gotlänningar. Men de flesta bilderna är från förra veckan.
   Hoppas du också har en fantastisk vårdag denna söndag. Nätterna är fortfarande kalla. Det är lurigt på vägarna vid morgonkvisten. Som när vi hämtade mat igår.

   Gillad av 1 person

 1. När det är så där fritt från turister och lugnt skulle jag gärna gå runt där i dina fotspår! Tack för den trevliga rundan med fina bilder på de intressanta husen!
  Kram

  Gilla

  • Det fanns en tid förr när jag kunde älska att ”trängas” med olika sorters människor i storstäder. Men nu och helst när det är kamera med i bilden är det stillheten som jag söker. När hjärnan får tid för att tänka och fantisera. Jag tror faktiskt att du hade uppskattat att bo på Gotland från mars-oktober. Idag ska vi se om vi kan stöta på vita blåsippor.
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Den där röda dubbelporten var otroligt vacker – man kan ju undra varför man inte lagt märke till den i verkligheten!? Det kan kanske bero på att vi numera när inga kommer och hälsar på inte är i Visby alls. Och att åka runt/gå runt för oss själva i en stad, hur fin den än är, var inget för oss när vi hade hund. Alltså får man tacka så mycket för bilderna….. 🙂
  KRAM/Susie

  Gilla

 3. Om man är ute efter att ta fina foton som du gjort här är det helt klart en fördel att det är så lite turister, annars tycker jag nog att det sätter lite färg på tillvaron med blandningen av människor. Det har inte varit så på länge nu och det känns nästan som ett behov om man inte ska bli helt nojig.

  Gilla

  • Under högsäsong är det hopplöst att få en parkering därnere. Annars brukar det gå bra. Vet när vi varit här som turister och cirklat runt samma gator och fullt med människor PÅ GATORNA som inte har någon större lust att flytta på sig. 🙂 Vi har bättre möjligheter innanför muren att få vår dos av folkhopen. Då kan vi ta cyklarna dit. Själv längtar jag helst ut i naturen. I helgen började vi årets säsong.
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s