Efter mörkrets inbrott

Nu har vi förflyttat oss en liten bit från Kruttornet och Fiskarporten, som varit temat för de två sista blogginläggen. Precis intill Strandpromenaden står konstverket Båken i terakotta.

Det var ett tiotal konstnärer från Gotland och fastlandet som deltog i byggandet.

Båken från tre olika håll

Mitt val av bloggrubrik är baserat på den spännande fakta om att avtäckningen ägde rum efter mörkrets inbrott, då skulpturen brändes. Deltagarna fick därmed i olika steg se skulpturen som en glödande fyrbåk. För en stund till och med som ett glödande sjömärke. Måste varit mäktigt och ett minne deltagarna sent skulle glömma.

15 tankar på “Efter mörkrets inbrott

  1. Är benägen att hålla med Blomsterbönan 😉 Då jag varit på safari och sett termitstackar så kan jag säga att det är en bra liknelse. Men när jag såg översta bilden och inte läst någon text trodde jag att det var någon gammal mina dom hittat i vatten från kriget. Fast … då jag är en älskare av terrakotta så gillar jag den. Och på tredje bilden uppifrån ser det nästan ut lite som om dom vänslas lite med varandra. Och vilken avtäckning att vara med om!

    Kram från en termitfri Kringelstad!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s