Vi kom helt av oss

Utsikten från ett bord utomhus på fiket i Fridhem, en solig sommareftermiddag.

”Kom och värm mig med din längtan”, sjunger Ola Magnell på skivan ”Blå neon” från 1987. I några kommande inlägg i kategorin ”De tio utvalda” tänkte vi rikta in oss på olika saker, som vi längtar efter att besöka (göra) på vår vackra ö.
Först ut är fikaställen. Inte kunde vi ana 2019, när vi besökte 25 olika fik och lät dig bloggbesökare vara med och rösta fram ”Årets fik”, att vi skulle ha två nollor i statistiken de två närmaste åren. 2022 ska vi spräcka nollan igen. Till dess bjuder vi på tio foton av olika positiva skäl: Vacker utsikt, gemenskap, trevlig personal, snygga skyltar, favoritställen, vinnaren i tävlingen 2019 och ett tips från författaren Jonas Henningsson.

17 tankar på “Vi kom helt av oss

 1. Vilka härliga bilder ,-)) Den tävlingen missade jag förstås. Synd gillar bilder på fik. De här vart alla så inbjudande och mysiga, Den låten har jag aldrig hört, får ta och lyssna på den ,-)
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  Gilla

 2. Härliga minnen och många fina platser att besöka och återbesöka. Utsikten är magnifik, både den i det fria, mot klippan och utsikten från fönstret. Fönsterutsikter blir ofta som en tavla och så är även denna bild. Njutbar!

  Kram och fin onsdag på öjn!

  Gilla

  • Jag vill gärna nå en fin mix av god fika, inte för trångt, mysig inredning och vacker utsikt. Givetvis naturligt trevlig personal. Större krav har jag inte. 😉
   Fredagskram från OS-Bosse
   Ps. Om tjugo minuter sitter jag där och tittar på herrarnas 15 km. Mest ser jag fram emot skidskytte klockan tio.

   Gilla

 3. Det ser jag fram emot att följa.
  Vilket fik innanför ringmuren tycker ni bäst om och skulle rekommender?☕️
  Fridhems ligger så vackert och vilket bröd Sylvia döttrar har.

  Gilla

  • Du kan trycka på kategorin FIKATIME så kan du se vilka tjugofem som vi besökte och var med i tävlingen. Café Gula Huset som vann är en pärla. Men risken att inte få en sittplats är stor under högsäsongen. Ka-feit hade blivit vårt stamställe om det inte lades ner. Det låg så bra när vi parkerade vid bibblan. Jag fick där känslan av att fika i Paris. Det finns många att välja på. Jag hoppas vi ska besöka ett nytt imorgon. I rätt väder är det läckert att sitta på Fridhem och fika utomhus.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s