Vinterkylan har satt sina spår

Botaniska trädgården i Visby, även kallad ”Botan” är utnämnd, av oss, till en av Visbys vackraste och trevligaste platser. Återigen kommer vi att besöka ”Botan” en gång i månaden – den här gången med ett macro.

Att bo på Gotland året om är verkligen en annan upplevelse än att bara tillbringa några varma sommardagar på ön. Vår första vinter med snö infann sig redan 2018. Vi som kom från Skåne hade inga dubbdäck, men efter att ha kasat omkring med bilen på isiga gator, likt Bambi på hal is, var det bara att ge upp och köpa nya dubbdäck trots att det egentligen inte var något fel alls på de gamla vinterdäcken.
För ett par veckor sedan var det dags för en ny period av vinter med snö, kyla och isiga gator. Att cykla var inte att tänka på längre. Å andra sidan har det känts som en utmaning att gå till jobbet och hem igen också. Det är först idag som jag har kunnat gå utan att vara rädd för att halka.
När vi tog oss till Botan i helgen som gick låg snön fortfarande som ett vitt täcke överallt.
Det märktes att all växtlighet påverkats av de sista dagarnas kyla. Men efter att ha letat en stund hittade vi spår av de blommor som fortfarande inte riktigt gett upp.

Vad drömmer den här knoppen om? Har den insett att det är kört eller är den en sann optimist som väntar på varmare dagar?

Den här gången har jag valt att sätta lite extra färg på några av bilderna. Jag brukar försöka att låta mina bilder ha sin ”naturliga” färg, men tyckte att de här behövde piffas till lite.

Spinosissimarosens ”frukter” liknade små elaka bläckfiskar. Får återvända hit till sommaren och se hur ”Single Cherry” ser ut i blomning. Det låter i alla fall som att det är en vacker röd ros.

Kärleksörten fick också en extra färgdusch i bildredigeringsprogrammet. Och plötsligt drömde den om sommaren igen.

Vinterståndare i färg…

Vinterjasminen såg lite smått frusen ut.

Avslutar med ett av naturens egna små konstverk. Färgduschad och fin!

/Solveig

17 tankar på “Vinterkylan har satt sina spår

  • God fortsättning och Gott Nytt År lite i förskott! Hoppas att du fick några fina bilder när du kom ut. Här har det blåst kallt de senaste dagarna men det har varit fint med en vit jul. Kramar tillbaka!

   Gillad av 1 person

  • God fortsättning och Gott Nytt År lite i förskott! Igår när solen var framme en kort stund fick vi nästan lite vårvibbar. Men idag när det är helgrått och blåser kallt håller vi oss helst inomhus. Kram tillbaka!

   Gilla

  • God fortsättning och Gott Nytt År lite i förskott! Ja, det är hoppfullt att vi går mot ljusare tider och att vi vet hur fint det kommer att bli om några månader. Jag önskar nästan att vi kunde hoppa över ett par vintermånader… Kram tillbaka!

   Gillad av 1 person

  • God fortsättning och Gott Nytt År lite i förskott! Nu kanske du också fått snö igen? Fint under juldagarna, men jag har tröttnat på att halka omkring och längtar efter barmark. Få se om Bosses app har rätt. Den har utlovat plusgrader och regn de närmaste dagarna. Vänliga Hälsningar: Solveig

   Gillad av 1 person

   • God fortsättning och gott nytt år själv!
    Ja vi har haft snö igen i minst en vecka. Nu är det grått och runt nollan. Trist det också, men halkan är värre.
    Vi får se om appen stämmer! Ha det bra🤗

    Gilla

  • God fortsättning och Gott Nytt År lite i förskott! Enda anledningen till att jag skulle önska mig -20 är att jag så gärna skulle vilja blåsa såpbubblor soch fotografera dem när de fryser i fina iskristallmönster. Har sett andras bilder, men skulle gärna vilja ta egna. Fast, det räcker nog med -5. Hoppas att du har det något varmare nu än du hade när du skrev. Vänliga Hälsningar: Solveig

   Gilla

  • God fortsättning och Gott Nytt År lite i förskott! Gissar att det mesta fruset bort nu efter de senaste dagarnas kalla vindar. Men har sett fina bilder på isblommor ute vid Södra Hällarna. Ibland skapar naturen annan skönhet när växtligheten vilar. Det är häftigt när man får möjlighet att fånga det på bild. Vänliga Hälsningar: Solveig

   Gilla

  • God fortsättning och Gott Nytt År lite i förskott! Ja det gör naturen rätt i och alla djur också som väljer att sova under vintern. Jag hade kunnat tänka mig att gå i ide och vakna fram i april. Vänliga Hälsningar: Solveig

   Gilla

   • Gott nytt år till er med! Skulle gärna ha delat med mig lite av sommarhettan. 33 grader idag! Det var lite för varmt för min smak. Tack och lov blir det 10 grader mindre imorgon. Då är det roligare ut i naturen. Kram Anne

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s