Den dolda parken

Kategorin där vi besöker samma plats vid fyra olika tillfällen under året och tar en bild varje gång.

Vår
Sommar
Höst
Vinter

Små tankar om de fyra årstiderna:
Så lätt det måste vara för turister i Visby att missa denna pampiga park, som ligger dold ovanför färjeterminalen.
Året var 1861 och änkedrottningen Josefina skulle komma till Visby på sommaren. Visby planteringsgille bestämde sig för att anlägga en park med promenadstråk och nyplanterade träd, som ett tjusigt välkomnande. De ”fjäskade” också med att hugga en sten med bokstaven J, årtalet och en kunglig krona.
Josefina blev så glad att hon skänkte tusen riksdaler till planeringsgillet.
Med på resan var hennes dotter med det vackra namnet Eugénie. Prinsessan blev så imponerad av Gotland att hon aldrig släppte greppet om öjn. Hon blev den första personen som jag ”hyllade” i kategorin personporträtt. Blogginlägget hade rubriken En skör prinsessa med ett stort empatiskt hjärta. Inlagt 11 mars 2020.
En riktigt het sommardag, när luften står stilla, är det extra underbart att strosa däruppe i grönskan och skuggan. Havet syns mellan växtligheten. Det var när vi såg vårt vårfoto med bänken, som vi bestämde oss för att följa upp med de tre andra årstiderna.


20 tankar på “Den dolda parken

 1. Vilket otroligt vackert motiv! Verkligen kul att se årstiderna från just den platsen. Här är alla bilder vackra men när jag såg vårbilden tog hjärtat ett litet extra skutt. Så vackert med den blå mattan som rinner nerför backen till höger. Färgerna är ljusa, lätta, hoppingivande. Så kommer sommaren, grönskan och skuggorna från träden ger svalkande skugga. Hösten med gulgröna nyanser och en pöl av gula löv. Och så vintern som fullbordar fotoserien, som ett julkort.
  Kunde också konstatera att ”lampskärmen” som ramlade ner på våren hade lagats när sommaren kom. Nu kom jag att tänka på … Summan kummar me sol … den brukade vi sjunga i kören när det begav sig.
  Tack för en härlig bildserie … gillar när ni följer årstiderna.

  Kram från fastlandet!

  Gilla

  • Den blå mattan är mycket finare att se i verkligheten. Fin årstidsbeskrivning av dig. ❤
   Intressant att du ser de små detaljerna i helheten. Vårbilden är tagen 2019. Årstidstemat kom jag på betydligt senare. De andra tre fotona är knäppta i år. Kan du inte återsamla kören och komma till Palissaderna och sjunga låten där en vårvarm kväll? Jag och Solveig kommer garanterat och lyssnar.
   Kram, Bosse

   Gilla

  • Lättast är att parkera närmast vägen vid terminalen. Sedan korsa vägen och ta trappan upp. När scillan blommar är det mycket njutbart i rätt väder.
   Tack ska du ha. Äntligen kom den gula lampan på besök idag efter några riktigt trista grådagar. Genast tog jag fram cykeln och gav mig ut på två hjul.

   Gilla

 2. Vilken vacker park oavsett årstid! Dock måste jag erkänna att jag längtar efter att få se vårblommor dyka upp igen.
  Då gäller det att vara redo den 1/1 😀

  Kram

  Gilla

  • Jag läser på och organiserar 2022 så gott det går. Samma längtan här. ❤ Vad jag storlängtar efter våren. Men först familjefrid nästa vecka.
   Absolut. Men ingen stress förrän i september. Jag lånar mitt eget poängsystem. De som har fel bjuder de som har rätt. Först ska jag testa S. Undra om hon fixar några points?

   Gilla

 3. Här ser man verkligen det härliga i varje årstid. Jag har nästan börjat längta till våren, men vinterfotot gav mig en hint om att jag kan vänta med det. I alla fall om denna årstid klär sig i detta vita. Gärna med ett sting sol.
  Kram Mia!

  Gilla

  • Här är det inte bara nästan börjat längta. Vi skulle gärna vilja hoppa över några månader. Så slipper vi bli äldre. 😉 Hellre en ”jakt” på årets första blåsippa. Jag har några nya ställen där de ska finnas rikligt. Håller med. Gärna en vit jul med sol och lagom med blåst.
   Kram, Bosse

   Gilla

  • Jag kan heller inte välja en bild. Men i verkligheten vill jag helst dit när scillan blommar på våren. Då ligger det bästa framför. Mina planer och önskningar bara växer och växer i december. Det är då efter intensiva tävlingsnovember som jag tar mig tid innan julen och läser på och planerar nästa år. Vill att allt ska bli så bra som möjligt.
   Kram, Bosse

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s