Så mycket bättre

Imorgon är det dags igen. Då kan vi tittare följa fortsättningen på säsong 12, av programmet som är baserat på det nederländska programmet De beste zangers van Nederland.

Huset som är byggt i Italiensk stil uppfördes på 1850-talet av engelsmannen G-F Tomsom och hans fru Stava.
Namnet Grå Gåsen lånades från kyrkan som ligger strax intill. Öja kyrka kallas av gotlänningar för Gra Gasi, som på rikssvenska blir Grå Gåsen.

Vi såg aldrig premiärsäsongen som startade 23 oktober 2010. Utan vi hoppade in året efter och fick Laleh som vår största favorit. Jag läste att just den säsongen har haft störst TV-publik, 1 819 000 tittare. Det populära programmet har genom åren fått mängder av priser. Ex. Årets underhållningsprogram 2011, 2013 och 2014. Årets TV-personlighet gick till Miriam Bryant, som måste fått en betydligt bredare publik efter sin medverkan.
Namnet Så mycket bättre kommer från en låt med Ted Gärdestad. Den finns med i vinjetten.

Du känner säkert igen balkongen till två av rummen.
De nio första säsongerna handlade det om samma sju deltagare, där en var huvudperson i varje program och tolkades av de andra sex. Under kommande jubileumsprogram (10) fördubblades nästan antalet artister, som efter det endast haft 2-3 personer som varit kvar hela tiden. Den här säsongen är Melissa Horn vår största favorit. Vilket koncept uppskattar du mest? Vi svarar direkt grundkonceptet. Det tycker vi vinner med stor majoritet. Då längtade jag efter att mina favoritartister skulle bli dagens huvudperson och tolkas av de andra sex. Bra saker ska förbättras åt rätt håll. En annan reflektion. Med tanke på att deltagarna befinner sig på en otroligt vacker ö med ”tusen möjligheter” borde de fått åka iväg längre, tittarna skulle garanterat fått en betydligt starkare längtan till öjn med allt. ❤ Då snackar jag inte om häftiga kamerasvepningar under ”några sekunder”.
Tips: Produktionen borde dyka ner i bloggen gotlanduppochner inför 13:e säsongen. 🙂
Slutord: Även bra program kan görs så mycket bättre. 😉

Ps. Bilderna är fyra av många, som jag tog när vi var på semester på Gotland sommaren 2016. Två år senare var läget annorlunda. Det kunde jag inte i min vildaste fantasi drömma om den dagen nere på Sudret och Storsudret. Härligt när trevliga drömmar slår in. ❤
Ystad och Österlen höll också absolut hög klass.
Jag svarar eventuella kommentarer med en symbol. Jag har mycket att ta igen privat, på flera fronter, efter en intensiv bloggnovember med 77 inlägg. 🙂

22 tankar på “Så mycket bättre

 1. Kommentaren skulle kunna vara skriven av mig 🙂
  Jag missade också första säsongen och kom in när bland annat Laleh var med som blev en stor favorit hos mig och fortfarande är. Melissa Horn är även min favorit den här säsongen och jag gillade också dala-killarna som nu åkt hem. Tyckte också bättre om det gamla konceptet men börjar väl sakta vänja mig vid det nya för det är väl så det kommer att bli.
  Imorgon får vi nog höra någon tolka Moviestar …

  Kram från ett snöigt fastland!

  Gilla

 2. Det gamla konceptet var bättre. Men man vänjer sig vid allt. Många av artisterna har man aldrig hört talas om, men kan vara trevliga bekantskaper ändå. Bröderna Norén var outstanding, liksom Melissa.
  Vet inte vilken säsong som jag gillat bäst. Miriam Bryant var både väldigt bra och så rolig ihop med Sven-Bertil 🤩

  Gilla

 3. Första konceptet var definitivt det bästa. Jag har inte varit lika flitig med att följa programmet de sista åren, för jag har inte känt igen många av artisterna. Det kan förstås ändå bli bra. Jag tycker med att produktionsledningen borde kolla på din blogg. Kram

  Gilla

 4. Jag har tittat några gånger, men inte följt kontinuerligt under årens som gått. Det är alltid intressant att se när mänskor öppnar upp och berättar om sig själva, samtidigt är det en chans till personlig PR för utvalda artister, som de säkert är medvetna om. Och behöver.
  Artistyrket är ju inte en dans på rosor alltid. Osäker inkomst och de måste ju synas och höras för att få uppmärksamhet. Vi behöver både ”bröd & skådespel” och de gör sitt bästa för att underhålla oss tittare. ”Två flugor i en smäll” som båda har nytta av på var sin sida av teverutan. Det är alltid roligt och intressant att se vilka som är med och vad de hittar på, tycker inte det har någon betydelse att de ändrat lite i programupplägget. Tror detta är lättare att medverka i nu, de behöver inte lägga ut hela sitt liv i offentligheten utan kan koncentrera sig mera på musiken.
  PS. Tack 🙏 för novembertävlingarna! Hoppas december ger dig tid att chilla mera 🌤 Och kolla gärna mess 👀 om du undrar över Postnords 💌 effektivitet DS. ☃️

  Gilla

 5. Jag har endast sett ett helt avsnitt och det var när just Ted Gärdestad tolkades och Kenneth Gärdestad var med vid bordet. Jag äääälskarrr deras musik! Filmen är så bra också, vi var tre kompisar som gick på bio och så skulle vi äta ute men alla tre var rödstrimmiga och söndergråtna efteråt så det blev te och macka hemma istället. Inte dumt det heller.

  Gilla

 6. Ett favoritprogram och härligt med lite historia om huset. Håller med att grundkonceptet var bättre även om man nog vänjer sig såsmåningom. Jag älskade programmet när Miriam Bryant och Sven-Bertil Taube var så bra tillsammans.

  I år är mina favoriter Gustaf och Viktor Norén som jag tycker är helt outstanding och när de åkte tappade jag lite intresset.

  Ha en fin andra advent och kramen ❤️🤗

  Gilla

 7. Jag föredrar verkligen det ursprungliga konceptet för denna säsong tycker jag framstår som ganska så rörig. Dessutom så tyckte jag det var bättre förr. Dels berodde det på att jag kände till artisterna, dels att det var en bättre spridning åldersmässigt. Nu har jag absolut inte något emot att bli bekant med nya artister men när man inte vet vem personen i fråga är eller har hört en enda låt så faller det lite för min del. Själv har jag haft många favoriter genom åren men i år har jag inte direkt fastnat för någon, inte än i alla fall men det kommer kanske…

  Kram och god 2:a adventshelg från oss med barmark 😉

  Gilla

 8. Snö i hela Sverige verkar det som, för den fina snögubbens skull får vintern vara lång och kall. Grå gåsen ,fint namn!
  Härliga bilder, varför jag hoppade av tävlingen var inte meningen även om jag låg risigt till ,-)), har försökt komma in på din blogg och Znogges, men det har inte gått Det har blivit något fel. Har provat något som Znogge tipsade om, och efter mycket om och men hoppas jag det fungerar nu. Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s