Vinter där vi bor…

Igår behövdes det bara ett ord för att beskriva vintervädret – och det ordet var, omväxlande! Ena stunden glimtade solen fram, sen blev det grått och om möjligt ännu gråare, och så plötsligt snöade det ymnigt… En kort stund senare upphörde snöfallet lika plötsligt som det börjat…

Rosen som för länge sedan blommat klart och bytts ut av ett ”nypon” – hade klätt sig i vinterhatt.

Fruset och kallt var det även i busken på andra sidan huset.

Att cykla var inte ens att tänka på… trots detta har jag mött en och annan modig cyklist under mina promenader till jobbet under de senaste dagarna. Eller är man modig för att man cyklar på osaltade (salt används inte på Gotland), ogrusade cykelbanor och vägar?
Kanske är man snarare dumdristig om man väljer att cykla utan hjälm i detta väglag.

Den här glada figuren mötte vi utanför grannhuset. Han hävdade bestämt att han inte längtar efter plusgrader utan önskar sig en lång och kall vinter.

Bänken, där så många brukar passa på att sitta ner en stund, hade fått en mjuk dyna av nyfallen snö. Idag hade jag fått en finare bild eftersom solen lockar fram gnistrande kristaller.

Är man så här lättklädd i kylan så gäller det att hålla sig i rörelse.

Rutschkanan längtade nog efter att helgen ska ta slut och att alla åksugna förskolebarn ska komma tillbaka igen. För egentligen finns det ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder.
Har man en ordentlig overall så funkar det att åka rutschkana t.o.m. mitt i vintern.
Så vitt jag minns fanns varken regnställ eller bävernylon när jag var barn. Strumpbyxor under långbyxorna höll mig säkert lite varm, men hjälpte inte speciellt mycket mot blöt snö. Allt var inte bättre förr…
Önskar dig en skön fortsättning på andra advent!
/Solveig

17 tankar på “Vinter där vi bor…

  • Sitter jag inomhus och ser ut så tycker jag om vintern, men så snart jag halkar ut på gården… nja då är mina känslor inte så positiva längre. Fast nu får snön gärna ligga kvar över jul. Kramar tillbaka!

   Gillad av 1 person

  • Tack! Idag har vi – 6 grader och då oroar vi oss för att bilen inte ska starta. Vi kör alldeles för lite den här årstiden så risken finns att batteriet laddar ur…
   Kram tillbaka!

   Gillad av 1 person

  • Nej om man är rädd om sig så åker hjälmen på! Fast just nu är det klokast att avstå från att cykla. Var väldigt nära att fara omkull häromdagen… Kram tillbaka!

   Gilla

  • Tack! Jag tycker också om snö, fast helst på avstånd. Men visst är det vackert när solen lyser, himlen är blå och snön gnistrar.

   Gilla

 1. Allt ser insnöat ut, precis som här. Jag väntar på mildare väder som har utlovats till helgen, nu – 18,5. Inte förstår man sig på cyklister som frimodig cyklar med sommardäck och dessutom utan hjälm. Var riktigt nära jag hade kört på en cyklist inne i stan som cyklade rakt över gatan framför mig. Utan hjälm fortsatte hon flinade som ingenting hade hänt. Jag fick tvärnita, det måste bara ha handlat om millimeter från bilen, blev alldeles skräckslagen.
  Kramar

  Gillad av 1 person

  • Oj! Hoppas att det blivit lite varmare hos er nu. Ett par minusgrader kan väl räcka. Förstår att du blev skräckslagen. Helt obegripligt hur en del bär sig åt i trafiken. Kramar tillbaka

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s