Final! Sista uppgiften (Totalt 275 uppgifter sedan 2013)

Uppgift: Kattdjur
Svar: 6 bokstäver
Tävlingstid: 19:00-21:00

Bosses eftertugg:
Stort TACK till ni 34 deltagare som förgyllde mörka november. Grattis Minton till titeln KORSORDSMÄSTARE 2021. Jag håller tummarna för att det finns några vinster på de sex Skrap-Kryssen. Hoppas först och främst att lotterna når rätt ”händer”. (Ni får gärna meddela oss på något vis.)
Missa inte det här! Vill du göra något trevligt idag och under adventstiden ska du titta in i Gunnels julkalender https://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/2021/12/lucka-1.html. Det är alltid lika intressant. Temat i hennes kalender i år är fred, frid och fröjd. Snällhet verkar vara en gemensam och viktig länk genom luckorna. Jag smygtittade i hennes infoblogginlägg igår och läste tidigt i morse första luckan. En tjusig början som smakar mer.  Znogge har där en mycket bra kommentar – som jag instämmer i till 100 %.

Efteråt:
Mitt facit: KODKOD
Snabbast med rätt svar: INGEN VINNARE
Sist svarade: ZNOGGE
0 deltagare hade rätt.
22 deltagare hade fel och bjuder på kvällspoängen.

Sluttabell efter 30 uppgifter: ❤ = Skrap-Kryss
122 poäng:
1. Minton ❤
105 poäng:
2. Emil ❤
3. Sven-Arne ❤

101 poäng:
4. Znogge
93 poäng:
5. Maj 
83 poäng:
6. Blomsterbönan
7. Anita ❤
66 poäng:
8. Eva-Lotta
62 poäng:
9. Marianne
61 poäng:
10. Signhild

57 poäng:
11. Ing-Britt  
56 poäng:
12. Kerstin N
44 poäng:
13. Martin
42 poäng:
14. Wiolettan
37 poäng:
15. Gunnel
36 poäng:
16. Ditte
35 poäng:
17. Lizzanpizzan
34 poäng:
18. Thomas
29 poäng:
19. Marie K
20. Kerstin J
20 poäng:
21. Börje
16 poäng:
22. Cissi
7 poäng:
23. Lena W
2 poäng:
24. Mia J
25. Laila
0 poäng:
26. Pia, Primrose, Anette, Inger, Marie T, Pelle, Louise, Ingela och Ingrid.
35. Övriga som ännu inte kommit till start. 😉
235 poäng:
Ingen Vinnare (utom tävlan)
Titlar:
1. Signhild, 4 ❤
2. Blomsterbönan, 3
3. Anita, 3
4. Sven-Arne, 2
5. Znogge, 2
6. Eva-Lotta, 2
7. Marianne, 1
8. Wiolettan, 1
(Ingen Vinnare, 12)
Sist svarade:
1. Znogge, 19 ❤
2. Lena, 4
3. Gunnel, 4
4. Cissi, 1
5. Wiolettan, 1
6. Kerstin N, 1

69 tankar på “Final! Sista uppgiften (Totalt 275 uppgifter sedan 2013)

 1. Då var nionde upplagan i hamn. Återstår bara efterjobb. Tänk att det var dramatik ända in i sista sekunderna. Måste vara första gången i en säsongsavslutning.
  Det är intressant att läsa på om kattdjur. De flesta av dem som jag hade på min kladdlapp dök upp. Endast tre saknas vid en snabbtitt. Nu ska jag ha tag på en arbetande person. Hon har annat viktigt att göra. ”Kasta tärning”. 😉

  Gilla

  • Tänk att det finns så många kattdjur på sex bokstäver! Jag älskar kattdjur och det är så härligt för det spelar ingen roll vilken sort av dom det är så har de samma grundbeteende. Jag har en favorit på FAB som jag tycker du ska googla om du inte känner till den, Sandkatten. Fantastiskt söt liten katt med stora öron! Finns bl a i Afghanistan och Parken Zoo i Eskilstuna 🙂

   Tack för en trevlig novembertävling!

   Gilla

  • Sandkatter är supergulliga. Jag tror inte det går några plan i dag. Färjorna är inställda sedan igår kväll. Annars kunde jag tagit en runda till Afghanistan och köpt 2 st sandkatter. 😉
   Tack själv. Du var en frisk fläkt som jag förstod att du skulle vara.
   Nu hoppas jag få äta varm mat till lunch. Risk att det blir mörkt inomhus om strömmen går. Kan den gå? Har den två eller fyra ben? 😉

   Gilla

 2. Jag instämmer med föregående talare och tackar för trevliga och kluriga frågor. November gick i ett huj så nu önskar jag dig och S en fin och tävlingsfri december!

  Kram

  Gilla

  • Tack ska du ha. Du borde räknas som en av veteranerna vid det här laget.
   Den månaden går snabbt och är mycket intensiv. Nu sitter jag här och är glad att vi inte har någon hund som ska rastas. Jag tänkte under dagen åkt runt och fördelat posten som ligger bredvid mig. Ändrade planer. Jag stannar inomhus. Hoppas S och hennes ”promenadcykelkompis” tagit sig till jobbet. Färjorna var inställda igår kväll. Borde inte gå nu heller. Säkert inget flyg. Blåser rejält och snön har yrt hela natten Nu håller jag tummarna för att slippa äta kall mat till lunch. Går inte strömmen idag skulle jag bli förvånad.
   Kram

   Gilla

 3. Tack Bosse för ditt stora jobb här i november. Särskilt tack för alla de fina bilderna som du och Solveig har fotat.
  Hoppas att du får en lugn och fin december månad.

  GRATTIS till Minton och de andra på prispallen.
  Kram!

  Gilla

  • Tack själv för att du hade tid och lust att leka i år också. Det är lugnt just nu här inomhus. Men lite orolig är jag för alla som måste vara utomhus just nu. Solveig fick leda den tungt packade cykeln mot jobbet. Här är rejält blåsigt och har snöat hela natten. Gör det fortfarande.
   Kram

   Gilla

 4. Nu fick jag lära mig ett nytt kattdjur 🙂 Och så är det, här får jag alltid lära mig saker. Tack Bosse för allt jobb du lagt ner och tack till Solveig som bidragit med frågor och foton. Jag vill också passa på att gratulera vinnarna. Jag ser att det är ett hjärta hos mig … kan det betyda att jag hade tärningstur tro? Jag hade önskat vara mer aktiv och skrivit lite kluriga svar och underfundiga kommentarer men november har varit lite jobbig. December är nu här och vad händer då … jo då blir det internetstrul. Håller tummarna att den här kommentaren går in … En tekniker skulle återkomma under dagen men han har tydligen gjort som vårt internet … gått i strejk. Ja, ja, det löser sig väl endera månaden …

  Ha det nu så bra… försök att koppla av och var lite ledig!

  Kram från fastlandet där det just nu är 7 minusgrader

  Gilla

  • Jag läste om KODKOD någon gång i somras. Världens minsta kattras som lever i Sydamerika. Insåg att det fanns rätt många andra kattdjur på 6 bokstäver.
   Tack vare Solveigs ena hand blev det en vinst till dig. Hon kastade 50 kast. Ni var ju sju som deltog. Tärningen har tolv siffror. Nästan hälften av kasten hade en siffra mellan 8-12. Sedan kom du som var en riktig person. Minns att du hade tur förra året. Då lyssnade jag på fem låtar och kastade och kastade. Minns också att Ditte ledde länge. Sedan fick hon tvärstopp och du kom med en raketspurt.
   Inser efter att ha läst ditt senaste inlägg att november varit tufft för dig/er. Håller tummarna för att december blir ”snällare” på alla sätt och vis. Hoppas teknikern inte snöat bort helt.
   Här är det snökaos sedan i natt. Redan igår kväll var färjan inställd. Tror inte det går några flyg. Ni som ska ha post från mig får vänta till nästa vecka. Här blir det en innedag med lite trevlig skidskytte. Dock utan Andrea Henkel. 😉
   Kram

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s