Kajan på kajen

Den tjugonde maj kom Visbys nya landmärke på plats, på inre norra vågbrytaren. Därifrån ska den tyst välkomna alla som kommer till Visby via sjövägen.

Det rör sig om en i Tjeckien gjuten bronsstaty, som väger hela 190 kilo. Kajan är 180 cm lång och en meter hög.

Kvinnan bakom verket är konstnären Ann Wolff. ”Köpenhamn har Zorns sjöjungfru, så varför ska inte vi ha bröderna Grimms svarta fågel, säger Ann till reportern.
Projektet startade för 3-4 år sedan. Arbetsprocessen tog ca 1,5 år.

Vi insåg redan första gången som vi såg kajan, som inte flaxade med vingarna, att det skulle bli problem att få med hela statyn på bild. De två sista bilderna är zoomade från småbåtshamnen. Solveig gick ut på en brygga så långt det var möjligt, utan att behöva simma. De två andra försöken gjorde vi på var sin sida av vågbrytaren. Vi hittade ingen möjlighet att ta oss upp på vågbrytaren. Men första gången såg vi en man med kamera stå däruppe. Jag tyckte det såg ut som han hade svarta vingar på ryggen. 😉

18 tankar på “Kajan på kajen

 1. Att vara bevingad möjliggör en del. Om jag nu stöter ihop med en enorm kaja som inte använder sig av det, så vet jag var jag är.
  Men, visst är det väl ändå bra härligt att stå med fötterna stadigt …
  🙂
  Kram Mia!

  Gilla

 2. Var helt övertygad om att det var en riktig, levande kaja men när jag läste om storleken så anade jag att så stor kan nog inte ens en skränande kaja bli. Tycker ni lyckades bra med bilderna. Och ett landmärke är det verkligen som landat där på kajen.

  Kram från ett mulet fastland

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s