Färgklickar i Brissund

Idag lyser solen igen över Visby. Annat var det i förra veckan och i helgen som gått. Stundtals har regnet vräkt ner så att tanken på att ge sig ut, om ens för en kort stund, genast bytts ut mot den mer förnuftiga tanken: Stanna inne!
Igår blev det ändå en tur till ett par av våra favoritställen Själsö och Brissund.

När vi går längs havet vet vi inte riktigt var gränsen går mellan de båda platserna, men de är lika fina båda två. Bosses väderapp ”lovade” att det skulle vara uppehåll hela eftermiddagen och den höll vad den lovat. Det blev inte en enda droppe regn, men både hav och himmel var konstant grå. Det är i sådana stunder som det gäller att inte fästa blicken på alla de grå nyanserna utan att istället börja leta efter färgklickarna.

Det var bara att rikta blicken neråt en stund istället för att titta ut mot havet…

… och ibland gick det bra att titta uppåt också…

Det visade sig att det fanns färgklickar både här och där…

… och de påminde oss om att augusti, trots allt regn och rusk, faktiskt är en av våra sommarmånader.

Nu är det visserligen bara ett par dagar kvar av augusti och september är en höstmånad. Men vi vet att hösten kan bjuda på många soliga, fina dagar med klar, hög luft och en alldeles fantastisk färgpalett att njuta av! Så glöm inte – det finns färgklickar, även om det ibland ser ut som att det mesta är grått.

15 tankar på “Färgklickar i Brissund

  • Jag är mest förtjust i vårmånaderna, mycket med tanke på att det då blir ljusare och ljusare. Nu är det precis tvärtom… Men september brukar vara okej. Lycka till med svampplockningen! Kram tillbaka!

   Gillad av 1 person

  • Ja när jag kom på idén till inlägget så upptäckte jag plötsligt att det fanns fullt av färgklickar på vår promenad. Det gråa havet och den gråa himlen är väl vackra på sitt vis men man blir gladare av färger! Kram tillbaka!

   Gilla

 1. Många härliga färgklickar ,-)) Alla bilder är vackra. Den sista med gröna blad…och ett härligt rött, var otroligt vackert ,-)
  Hösten kan vara varm och härlig, Saknar mest blomdoften en varm dag. Men bara hösten kommer så vänjer man sig. Och njuter av den ,-)
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  Gillad av 1 person

  • Vi får hoppas att vi har en varm, solig höst att se fram emot. Känns som att vi behöver det innan mörkret och kylan tar över. Förra året såg vi blommande rosor i Botan till och med på julafton. Sedan frös de en bit in på det nya året. Vi får se hur det blir i år. Kram tillbaka!

   Gilla

  • Vi hoppas också på en fin september. Men rent temperaturmässigt så blir det nog vi som får nöja oss med 10 grader framöver. 25 grader låter härligt och lagom! Kram tillbaka!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s