”Morgonstund har guld i mund”

Botaniska trädgården i Visby, även kallad ”Botan” är utnämnd, av oss, till en av Visbys vackraste och trevligaste platser. Återigen kommer vi att besöka ”Botan” en gång i månaden – den här gången med ett macro.

Tidig söndagsmorgon, solsken och vindstilla. Vad kan då vara bättre än att ta en tur ner till Botaniska trädgården? Inget, tror jag.

Så här i juli finns det blommor av alla de slag…

… i olika färger…

… och former…

Var och en vacker på sitt sätt, om man tittar noga.

”Botan-katten” som brukar dyka upp ibland vid våra besök verkade inte speciellt intresserad av att hamna på bild. Den var mer intresserad av att smaka på bladen.

Spindeln hade ett enorm nät men tycktes inte ha haft tur med att fånga in morgonens frukost…

Runt den lilla dammen upptäckte jag några små trollsländor. En av dem var vänlig nog att sätta sig en kort stund så att jag hann ta några kort. Visst är den söt?

Är definitivt ingen expert på fjärilar. En kålfjärilshona?

Nyckelpigan fick jag vänta på ett tag. Den kröp under, bakom, uppochner… innan den äntligen kom på rätt håll.

Det där med skärpa är ett kapitel för sig… Men ordspråket håller än. Den som går upp tidigt hinner med mycket.

28 tankar på “”Morgonstund har guld i mund”

  • Tack! Nej det är nog en omöjlig uppgift att försöka reda ut eftersom vi alla har så olika smak och tycke. Men vilken tur att det finns så många olika blommor så att vi kan välja den vi själva tycker bäst om 🙂
   /Solveig

   Gilla

 1. Så vackra bilder från denna vackra Botaniska trädgård. Och väldigt roligt att se blommorna genom ett makroobjektiv. Många vackra detaljer kommer fram-
  Var i ”Botan” i juli öfr ett par år sedan när vi gjorde en kryssning till Visby. Och även utan macro var det en härlig upplevelse.
  Tack för besöket.
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Tack! Ja Botan är en upplevelse året om. Det kan vi konstatera efter alla våra besök där under våra, nästan, tre år i Visby. Att trädgården sedan ligger precis bredvid havet och strandpromenaden är bara en extra bonus…
   Kram tillbaka fr Solveig

   Gilla

  • Tack! Ja chokladblomman är väldigt fin. Kan inte minnas att mamma haft någon sådan heller trots att hon hade många olika blommor i sin trädgård.
   Kram tillbaka fr Solveig

   Gilla

  • Tack! Det är härligt att blommor, precis som människor, får vara just det; fina var och en på sitt vis.
   Kram tillbaka fr Solveig

   Gilla

 2. Fint att se och kul att läsa, Bosse. Intressant med macroobjektiv. Tidigt uppe – sent i säng är en bra slogan för många två- som flerbenta arbetsmyror i a f nu på sommaren, det sista gillar jag bäst. Härligt med naturens alla flitiga småkryp 🐞🕷️🕸️ och pulserande liv nu i sommarvärmen.
  Den orangea som liknar en vallmo, tycker jag är allra vackrast. Fortsatt skön sommar å kram till er båda 🙋‍♀️ goodbye!

  Gillad av 1 person

  • Hej Laila! Ja ett macro gör att man kommer lite närmare och upptäcker nya detaljer. Vi håller oss till den första delen: ”Tidigt uppe..” mycket beroende på att det är då det fortfarande är lugnt här i Visby. Kram till dig från Solveig

   Gilla

  • Det är inte Bosse som busar utan Blomsterbönan som svarar om sömntutan och jag är gravallvarlig 🙂 Jag är med och lägger mig i ditt inlägg lite! 👍

   Gillad av 1 person

  • Den kommer förmodligen inte att finnas kvar vid vårt nästa besök så jag kan inte titta på den lilla gröna skylten. Men jag tror att det är en orange vallmo. Har googlat på bilder och jämfört. En gul sömntuta hittade vi också (men den bilden blev ratad i hård konkurrens) tror att den ser lite annorlunda ut i mitten.
   /Solveig

   Gilla

 3. Underbara fotografier! Tycker om blommor i närbild, så vackert och många detaljer och färgprakt att njuta av. Fint också med fjäril och trollslända…spindlarna ja de följer ju med på köpet 🙂
  Må gott och ha en fortsatt fin vecka!
  Kram Christina

  Gillad av 1 person

  • Tack! Blommor är njutbara för många sinnen. Trollsländorna är något alldeles extra, men spindlar föredrar jag att träffa på utomhus och gärna stillasittande 🙂 Just den här var extra snäll. Den rörde sig inte ur fläcken.
   Kram tillbaka från Solveig

   Gilla

 4. Tack för Macropromenaden som visar detaljrikedomen och det unika i de vackra blommorna. Så fina bilder, en sann njutning för en blomälskare.

  Önskar dig och Solveig en fortsatt skön sommar. Kram ❤️

  Gillad av 1 person

  • Tack! Vi njuter lika mycket varje gång vi kommer ner till Botan. Det är en plats som aldrig gör oss besvikna. Önskar dig också en fin fortsättning på sommaren. Som tur är så har vi, förhoppningsvis, många fina dagar kvar innan höststormarna sätter in,
   Kram tillbaka fr Solveig

   Gilla

 5. Tidig morgon i Botan … tillsammans med sitt macro. Låter som en fin morgon. Och så alla ljuvliga blommor och insekter därtill … och ”Botan-katten”, tyckte han gjorde sig bra på din bild. Undrar om inte Bosse också hade fångat samma misse i sitt inlägg. En härlig livgivande blomsterbukett av bilder från dig, tack för den!

  Kram Anita

  Gillad av 1 person

  • Tack! Den som vill varva ner gör klokt i att göra ett besök i Botan. Att sätta sig ner en stund där och bara njuta är vilsamt för alla sinnen. Jodå, katten fick agera fotomodell på Bosses bilder också. Jag tror till och med att den var lite mer samarbetsvillig då. Kram tillbaka!

   Gilla

  • Jag gillar också chokladblomman – men det är kanske inte så konstigt eftersom jag tycker om allt som innehåller choklad 🙂 Nyckelpigan kom till sist på rätt håll. Först hade den krupit bakom och under allt som fanns i dess väg… Kram tillbaka!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s