Blåvingar

Det finns tjugoen olika arter av blåvingar. Vanligast är att hanarnas vingar är blå och honornas bruna. Men det finns alltid undantag. Ibland är båda könen bruna.
Detta är en Puktörneblåvinge. Dess vingspann är mellan 23-35 mm. Flygtiden är från mitten av juni till mitten av augusti. Arten finns i hela Norden. Den är en av få dagfjärilsarter som är bofasta på Gotska Sandön.

Egentligen höll Solveig på att leta efter orkidén flugblomster i ett kärr i ett änge. Jag befann mig intill på en kletig grusväg med min kamera. Det var då hon utbrast. ”Ge mig din kamera snabbt.” Hon hade inte tid att ställa upp något stativ m.m.

Vad förvånade vi blev båda två. Många gånger när vi försökt ta kort på fjärilar brukar de lyfta, innan vi ens riktat kameralinsen mot dem. Nu kunde Solveig både ta kort och förflytta sig närmare och närmare.

14 tankar på “Blåvingar

 1. Men …. det är ju helt fantastiska bilder på den vackra blåvingen. Så märkligt att den satt där och poserade men så bra att den gjorde det. Blåvingar är så vackra … dom är ju blå … 🙂

  Kram och fin fredag på ön

  Gillad av 1 person

 2. Så vacker fjäril, vi såg en lite blå , så jag sa att en stor blå vore fantastiskt, så går jag in hit, så finns den här ,-)) Så vacker!
  Fjärilar är svåra att fota, vet ju när jag var med i dina tävlingar ,-))) Så jättefina bilder och så härligt att få se en stor blå ,-))
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s