Visby, Visby stad i världen

Häng med på en tidig morgonpromenad i kullerstensgrändernas stad. Det är en rogivande och speciell känsla att strosa omkring och få uppleva hur staden vaknar till liv. Promenaden går från en plats till en annan (Donners plats och S:t Hans plats) och följer stråket Hästgatan upp till Wallérs plats. Vi njöt av det berömda körsbärsträdet utanför Kränku Te & Kaffe och magnolians knoppar som ingav hopp om det som väntar runt årstidshörnet.

Fotnot:
Jag besvarar eventuella kommentarer med en symbol. 😉 🙂 😀 ❤
Detta var första gången som jag gjort klart ett inlägg med många foton och lång personlig text och därefter undrade varför jag inte hittade möjligheten att kryssa de två kategorierna, ”Morgonpromenad i Visby” och ”Innanför muren”.
Vad mysko.
Polletter har en tendens enligt tyngdlagen att trilla ner – förr eller senare. Sanningen kom på ogästvänligt besök:
Jag hade gjort allt arbete i fel blogg. Min första blogg. När jag såg bloggkategorin ”Sex mil hemifrån” längtade jag oändligt fler mil bort. 😉
Tänk! Tänk om blixten slår ner på samma ställe två gånger? Då kommer du inte att kunna läsa denna fotnot. Dags att pröva bloggvingarna och se om jag kan slutföra inlägg nummer 633 på GOTLANDUPPOCHNER!!!

23 tankar på “Visby, Visby stad i världen

 1. Genast började Pugh sjunga i huvudet på mig….

  Jag ser en väldigt blå dörr, får jag stilpoäng på den?

  Det var en trevlig morgonpromenad, själv har jag suttit i bilkö vid en olycka stor del av morgonen. Livets lotteri!

  Gilla

 2. Pugh är – och har varit – en stor favorit! Visserligen gillar jag också Visby, men jag föredrar nog en prommis i vild natur. Har nog bott i Stockholm alldeles för länge för att numera kunna njuta av städer….. 😦
  KRAM/Susie

  Gilla

 3. Pugh ja, hans närvaro är aldrig fel om man frågar mig, Tack för att jag fick hänga med på denna trevliga promenad genom Visby. Så vackra bilder dessutom. Undrar hur det skulle se ut om det var mitt i sommaren…

  Kram och god kväll!

  Gilla

 4. Pugh! Tänkte här genast på Stockholm, Stockholm – stad i världen. Men visst passar detta lika bra på Visby. Stort tack för en vacker morgonpromenad med väldigt fina bilder- En stad som ännu inte vaknat men gör sig beredd.
  Kram

  Gilla

 5. otroligt vackra bilder från Visby ,-))
  Snart blir vi vaccinerade så vem vet var vi åker om vi åker ,-)
  Kommer ihåg blogginläggen ( 6 mi hemifrån) vet inte riktigt hur du skrev men ni åkte 6 mil till otroligt mysiga platser ,-)) Ni ser ut att passa överallt!
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  Gilla

 6. Fick samma tankar som många andra … och de gick förstås till Pugh!
  Tidiga morgonpromenader är bland det bästa jag vet – och om de sen är i naturen eller som här i stan spelar egentligen inte så stor roll. Det jag älskar med denna tidpunkt är ljuset, stillheten – och känslan att vara alldeles ensam på min morgonpromenad!
  Tack Bosse för detta sköna inlägg!
  Kram

  Gilla

 7. Tack för en fin morgonpromenad och ljuvliga bilder. Pugh ja… mannen från min hemstad och med en son som ingår i min bekantskapskrets. Ja, nu har han väl 4 söner 🙂 varav jag har känt en av dom sen tidig tonår och sprungit på en del under livet då även han är fotointresserad.

  Gilla

 8. Tycker mycket om Tyra Lundgrens -Solfågeln. Jag har jobbat i G-berg under några år och där i fabriksområdet finns en gata uppkallad efter henne. Bilderna tagna innanför murarna visar tydligt en medeltidsatmosfär. Ja, alla hus är ju inte medeltida men färgerna, formerna, gator och torg gör sitt till. Tack för promenaden och de väl valda platserna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s