Stockros i vila

Vi låste cyklarna på Kyrkberget. Sedan gick vi längs de mysiga stråken innanför den världsberömda ringmuren. Vi turades om att fota och njöt av allt vackert och av varandra, en orörd söndagsmorgon i augusti.
Temat i inlägget är stockrosor. Den fjärde bilden ser ut som ett stopptecken mitt i gatan. Sista fotot är orsaken till bloggrubriken, som jag lånat från uttrycket ”Båt i vila”. Hoppas du hittar din favoritbild. För visst är stockrosorna både vackra och ståtliga. Var och en på sitt sätt. Min personliga favoritbild är den som Solveig tog med först i sitt ”rödinlägg” för några dagar sedan. Där fick hon med en humla en bit ovanför den röda stockrosen.
Läckert. 😀  https://gotlanduppochner.com/2020/08/22/naturen-i-farg-rott/
De vanliga rosorna spar vi till ett annat blogginlägg längre fram.

29 tankar på “Stockros i vila

 1. jag älskar stockrosor! En av mina absoluta favoriter. ,-)
  I södra Sverige växer det och oftast på liten yta som ser torr ut, hur många år försökte vi inte att få stockrosor på sommarstället! Men lyckades aldrig!
  Jag älskar stockrosor så alla är vackra, men ska jag välja så väljer jag den näst sista bilden, stockrosor mot klarblå himmel ,-)
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  Gilla

 2. Stockrosor är en favorit som tyvärr är svåra att odla i trädgården.
  De röda mot blå himmel är min favorit.
  Det fanns på ett ställe i Malmö när jag bodde där.
  Kramar från oss

  Gilla

 3. Stockrosor är ljuvliga, det finns gott om dem i min lilla stad. Alltid lika härligt att ta en promenad och njuta av dem. Alla så olika och otroligt vackra .

  Gilla

 4. Dom är så vackra att rösten stockar sig när jag ska utbrista … åh, stockrosor! Dom har alltid varit favoriter men tyvärr drabbas dom här ofta av fula blad. Någon form av bladmögel. Kanske inte lika vanligt på Gotland. Jag tycker om alla bilder, alla har något visst men den jag sätter som nummer ett är nummer tre uppifrån. Den är väldigt vackert komponerad. Ljuset faller perfekt på stockrosen, bakgrunden är vackert diffus och gatan ligger i skugga bakom själva rosen viken gör att den nästan blir tredimensionell. Stjälken på stockrosen rör sig uppåt och rörelsen tas sedan över av gatlyktan som anas borta vid gaveln på det gula huset där solljuset flödar vackert.

  Ha det bra på ön! Nu ska jag gå och förbereda en gurkinläggning 🙂

  Kram Anita

  Gilla

 5. Du får suga på en halstablett om det blir för tufft. 🙂
  Bladen är oftast inte vackra. Kombinationen av stark blåst och ösregn är inte bra. Minns hur det var i Ystad. Då var säsongen körd. Hände en gång ett par dagar innan vi skulle ner och fotografera. 😦
  Tack för de snälla orden. Här blåser rejält.
  Stackars gurkar. Hoppas de snabbt tillfrisknar och kan skrivas ut igen. 😉
  Kram, Bosse

  Gilla

 6. Mycket vackra stockrosor. Visby, rosornas stad, kanske gäller det stockrosor också.
  Jag visste faktiskt inte att det fanns så många olika färger på dessa vackra blommor. Så är ju bilderna tagna så bra och perfekt också. Fint arbete.
  Var rädda om er.
  Kram!

  Gilla

 7. Stockrosor får mig att tänka på min farmor. Jag blir riktigt nostalgisk. Egentligen skulle jag vilja ha en riktig ”farmorträdgård” man då får jag ändra om så mycket här och det räcker nog inte energin till för. Kram

  Gilla

 8. Stockrosor är så vackra och jag tycker att de är fina var och en på sitt sätt. I våra tvillingstäder finns det väldigt mycket stockrosor. Vi har en liten ensam planta som jag hoppas ska växa till sig.

  Kram och god fredag!

  Gilla

  • Du har så rätt. De två mysiga städerna passar också in på både ”Rosornas stad” och ”Stockrosornas stad”. Hoppas ni får tur med den.
   Tack ska du ha. Vi hann med en trevlig havspromenad i värme och sol, men det såg läbbigt mörkt ut inåt land och vi vågade inte chansa hur länge som helst innan vi vände bakåt. Ännu ett nytt ställe. Den här gången valde jag. 🙂
   Kram tillbaka

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s