Vägen var väl ingenting – målet var allt!


Egentligen var vi på väg mot ett annat fiskeläge. Då kom jag på vad en Instagramvän beskrivit för mig. Därför visste jag hur man spikade Agbod fiskeläge från en speciell plats. Lockelsen tog överhand när jag nådde Naturreservatet Storsund. Varför inte passa på? När vi ändå hade vägarna förbi…

Vägen var i början relativt skaplig. Sedan vet jag inte om den kunde kallas för väg. 😉 Möten med större fordon hade varit otänkbara. Vända var omöjligt. Jag försökte köra slalom mellan de allra djupaste hålorna. Det kändes som jag rattade en radiobil på Liseberg med målet att inte krocka.
Detta läste jag nyss på en känd gotlandsite: ”Fiskeläget är vackert, orört, men är du rädd om bilen skall du inte åka dit.”

Allt gick bra – dit. Hemvägen la jag in i ett ”glömmabortfack” i minnet. Men jag såg på Solveig att hon redan tänkte på återresan och inte kunde njuta som jag gjorde, som den struts jag ibland är. Allt har sina för- och nackdelar. Tillsammans är vi ett väl ihopsvetsat team.

När vi klev ur bilen var det som att komma in i en magisk bubbla. Läckra moln. Vindstilla. Behagligt varmt. Intressant miljö bakom fiskeläget. Orkidéer lite överallt. Men det är en annan bloggkategori. 😉

En fin träbrygga säger jag aldrig nej till. Kanske ingen idealisk badplats. Jag läste att det är dyig botten.

Det finns ett tiotal bodar i trä i Agbod fiskeläge. De flesta är från sekelskiftet 1900. Förr var det bönderna i Kyrkbinge och Gairvide som fiskade här. De kunde fiska säl, id, abborre, sik och ål. Säl var för mig en överraskning. Det har jag aldrig haft på kroken. 😉 Men jag kan svaret på en korsordsuppgift: VILAR PÅ KOBBE, tre bokstäver.

En stund på ljugarbänken eller takklättring? 😉

Åldern tycks äntligen ha hunnit ikapp mig. (Solveig håller nog inte med). För jag valde istället att hitta detaljfoton.

Jag tror inte Solveig har lust att åka tillbaka till Agbod fiskeläge ens av anledningen att jag glömt kvar kameran eller mobilen.

En sista titt innan…

… den fina grinden öppnades och det gällde att hålla tummarna för att vi slapp breda skogsfordon och möten över huvud taget.

Ps. Det gick bra även denna gång. ”Den lilla blå” hade rejäl träningsvärk. I efterhand är det ett häftigt minne, till, att snacka om i framtiden. Nästa blogginlägg kommer att handla om statistik, med tanke på ett jubileum som inträffar då.

18 tankar på “Vägen var väl ingenting – målet var allt!

 1. Ja, såna där vägar är spännande, men målet ser fantastiskt mysigt ut!
  Vi råkade ut för något liknande med husbilen, då Ingrid (vår gps heter så) lurade oss att ta närmaste vägen på väg till spökprästgården i Borgvattnet. Det blev några mil på näst intill ofarbar väg, men vi kom fram till sist 🙂
  Kram

  Gilla

 2. När jag var barn brukade vi bli bjudna på biltur av en bekant (vi hade ingen bil själva), men den där bekantingen hade älskat den där vägen ni körde på, för han sökte sig alltid till sådana. Rakt ut i skogen, på smala stigar körde han och jag tror inte att han själv visste riktigt var vi var ibland. Vi barn var måttligt roade, skulle jag vilja påstå.
  Ha en fin torsdag!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

  • Där är du ju. Jag skrev just om dig ovanför. Tänk att du jobbar som gps-röst åt Anki. 🙂
   Det är sådana människor som hittar de orörda pärlorna – samtidigt som de retar gallfeber på sällskapet i bilen. Sitter man i baksätet under en sådan tur gäller det att inte ha anlag för åksjuka. Förstår att ni var måttligt roade.
   Jag höll med Solveig. Samtidigt hade vi kommit en bra bit innan det blev markant sämre – och då gick det inte att vända. Dessutom var jag säker på att vi skulle nå målet.
   Tack. Känns konstigt att plötsligt bli solo. Den sista som lämnade var Jennifer som skulle med flyget. Tur jag är bra på att roa mig själv.
   Kram, Bosse

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s