Trampade tydligen i två naturreservat


Vi tog cykelvägen längs med kustvägen och svängde av på olika ställen. När vi kom hem insåg jag att vi först varit i Bergbetningen och utan ”taggstaketsgräns” hamnat i Galgberget.

Cyklarna parkerades, picknickfilten lades ut och Solveig började läsa i en spännande bok. Själv gick jag på en egen utflykt och …

…hamnade först vid ett stenbrott.

Jag lovar! Det var inte jag som började på ett fuskbygge. 😉

Lite svalka i en skogsdunge lockade. Jag är allt lite förtjust i ”trädkonst”.

Mindre förtjust i sådant här. Samtidigt gick fantasin igång. Visserligen rostar burkar snabbt, men vilket år lämnades den kvar här? En ensamvarg? En ö-bo eller turist?

En viktig iakttagelse har jag gjort sista veckorna. Mindre snygga fjärilar kan slå sig till ro väldigt länge. De tycks ha ett stort behov av att bli fotograferade. Snygga fjärilar däremot ställer inte alls upp. Är tydligen inga ”linsfjärilar”. Samtidigt stämmer det inte. Jag har sett åtskilliga foton på Insta sista tiden på vackra fjärilar. I morse började jag med att raka mig. Steg två får bli att… 😉

Någonstans måste mitt älskade hav synas. Till slut fick jag vittring. Vänta lite? Det ser ut som en vit solnedgång i mitten av bilden? Måste vara…

Zoomning är bra att ta till om gåtor ska lösas. Men jag kunde ”skärpt” mig mer. 😉

Nu gällde det att antingen gå i gamla fotspår eller hoppas på turen att hitta tillbaks. För jag började bli fikasugen. Påsen från Norrgatt lockade. 

Fotnot:
Imorgon ska vi Hemestra på ett speciellt ställe, som vi ser fram emot att anlända till. Dagen är speciell. Vi ska fira två år som Gotlandsbor.

14 tankar på “Trampade tydligen i två naturreservat

 1. Det var väl tur att ni trampade i två naturreservat och inte i klaveret 🙂
  Den översta bilden är mycket vacker. Spåren på marken kurvar sig i samma mönster som molnen på himlen. Konst i naturen gillar jag också, men då i trä, inte i form av rostig burk. Men visst kan man undra ….
  Jag lyckades faktiskt fotografera en blåvinge här om dagen. Titta in på min blogg får du se. Inte så bra bilder men jag hade inte rätt objektiv. Men det syns tydligt att det är en blåvinge. Du gillar ju blått också.
  Och grattis i förskott till tvåårsdagen som Gotlandsbor! Ha det så trevligt imorgon.

  Kram Anita

  Gillad av 1 person

  • Ha ha! Där fick du till det. Jo. Det har hänt ”någon gång” att jag gjort det. 😉
   Jag såg det. Lyckost dig. 😀 Det blev en fin bild. Jag skulle verkligen vilja ha en kategori som heter fjärilar. Vi tänkte öka på med ett objektiv till. Därför köpte jag idag en dotters systemkamera för att slippa byta objektiv hela tiden.
   Tack ska du ha.
   Kram, Bosse

   Gilla

 2. Vilka härliga äventyr ni är på. Här finns det inga stigar längre för alla kalhyggen och ris och hålor så det blir till att gå samma och samma vägar och det blir trist i längden

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s