Elinghem kyrkänge


Vi kom från ett blåsigt änge där vi tog en snabbfika. Därefter körde vi på en smal slingrande väg några kilometer. När vi klev ur bilen vid Elinghem kyrkänge var det vindstilla, soligt och behagligt i luften. Jackorna fick stanna kvar i bilen.
Den låga cirkelformade muren kan vara rester av en fornborg från äldre järnålder. (0—550 e. Kr.)

Det här lilla vackra änget har mysiga gläntor här och där bland de grova askar- och ekarna. Elinghem sockenförening ansvarar för ängshävden.

Så många Sankt Pers nycklar vi sett de senaste veckorna.

Vi njöt en sista stund av ögonblicket innan vi…

… för detta änge var bara en bonus. Vårt mål var det som står på andra sidan den låga muren. Imorgon kommer nästa blogginlägg om ödekyrkan.

Fotnot:

Du som väntar på månadens bildtävling får vänta ett tag till. Jag har fullt upp med att ”framkalla” hundratals bilder (över tusen). Några av dem kan jag behöva till tävlingen. Andra kan hamna i mappen ”Novembertävlingen”. 😉

12 tankar på “Elinghem kyrkänge

  • Jag blev oväntat ”låg” så det var bara att gilla läget. 😉 Ängena är häftiga. Ska finnas ungefär 200 st på ön. Undra det finns fler fiskelägen än ängen. Kan vara jämnt skägg. 🙂 Jag fick två nya favoritfiskelägen i lördags morse vid sex-tiden.

   Gilla

   • Då hade ni klart inget val.
    Då har du nya foto och bloggprojekt om du ska dokumentera alla ängen också😉
    Vad spännande med två nya lägen!

    Gilla

   • Jag har nästan drunknat i foton under veckan. Risk för en ”andra stor våg” efter helgen. Men det regnade hela natten så vi har flyttat fram den tänkta trippen till imorgon bitti. Däremot kör vi en annan idag. Mellan skurarna. Fram med vinterskorna igen.

    Gilla

 1. Ytterligare ett ställe vi missat – men det beror på att det ligger så långt norrut. Det var nu flera år sen vi åkte uppåt så långt. Man har väl kanske blivit lite bekväm…eller så är det så att man har för mycket att göra här hemma, eller rättare sagt att man inte hinner med så mycket längre. allt tar minst dubbelt så lång tid som tidigare! 😦
  KRAM/Susie

  Gilla

 2. Så fint! Spännande med både fornborg och kyrka. Då börjar ju fantasin spinna en story om en mäktig borg vars makt måste underordnas kyrkan … Vackra bilder som alltid!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s