Sylvis Döttrar Hembageri & Café


Inte långt från vår hyrda stuga ligger detta berömda hembageri på Fårö i ett stiligt kalkstenshus.

Döttrarna heter Lisa och Barbro.

Jag kan riktigt tänka mig den slingrande kön hit en sommarmorgon, innan människorna ska till Sudersand eller närliggande Ekeviken. En högsommardag säljer de 4000 bullar.

De öppnar tidigt på morgonen. Jag gissar att många har det som en vana att köra inom och ta med en påse nybakat. Vi var där sent på eftermiddagen. Då var det tomt på tårtor. Förra året började de göra egen glass och milkshake.

Undra hur denna klassiker smakar?

Jag blev förtjust i tavlan på väggen. Inser såklart att den är hårdsmält att äta – men går den att köpa? På plats ställer jag aldrig dumma frågor. 😉

De säljer annat också till turister.

Vi hade tur. Solen kom fram och vi kunde njuta utomhus. Solveig sa att hon gillade skarpt jordgubbspajen med maräng och gav den högsta poäng.

Denna påse fick följa med hem till stugan.

Detta var nionde fiket som kvalificerade sig till tävlingen – årets fik 2019. Nio pärlor med det ”lilla extra”. ❤

26 tankar på “Sylvis Döttrar Hembageri & Café

 1. Det stället har vi – av naturliga skäl (som att vi inte dricker kaffe) – inte besökt, men varit förbi så klart. Men med så fina gotlandslimpor så skulle man ha köpt sig några såna förstås! 🙂
  KRAM OCH TREVLIG SÖNDAG/Susie

  Gilla

  • Det går utmärkt att köpa te eller en kall dricka. Bra ställe att köpa hem bröd.

   Härlig söndag. Vi hade det jättemysigt och jag fick material till 8 st blogginlägg. 🙂
   Fast det är troligt att jag behöver ”experthjälp” när det gäller 2 av dem. 😉
   Kram

   Gilla

 2. Vilket bra val Solveig gjorde!
  När vi var på IKEA såg jag förresten att de har en lampa som heter Solbo! Det blev dock inget inköp 😉

  Ha en fin söndag!

  Gilla

  • Den var god. Min sked gjorde en utflykt till den. 😉 Hoppas den var ursnygg. 🙂 J lägenhet lär ligga norr om staden. Så vi lär hamna där och på Väla ibland. Men du var såklart på besök i södra staden.
   Tack. Vilken härlig söndag. Jag ville inte att den skulle ta slut. 😀 Tvärt emot gårdagen som var trist med dunderhögt BS. Jag fick foton till åtta nya blogginlägg. Det bästa var änget som vi besökte med egen fikakorg. Då ville jag stanna tiden.
   Hoppas du hade lika skönt väder på din kust.

   Gilla

 3. Jag tycker mycket om att besöka sådana ”goa” ställen. Detta verkar ju vara ett riktigt kap. Hembakat bröd, det är inte dåligt.
  Roligt att de säljer andra saker också.
  Tavlan tycker jag om.
  Jordgubbspajen som Solveig valde ser otroligt god ut. Verkar vara björnbär och en jordgubbe som dekoration. Porslinet, så vackert.
  Trevlig helg.
  Kram.

  Gilla

 4. Sylvis Döttrar är ett trevligt ställe. Jag var med på Fårönatta för några år sedan och då var vi där och fikade.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

  Gilla

 5. Det verkar vara ett trevlig ställe. Men blir lite förskräckt när jag börjar förstå hur mycket folk och köer det verkar vara till allt under högsäsongen när vi ska till Gotland 😮

  Gilla

  • I fredags var det sista dagen innan de ändrade till sommartrafik för färjan. Denna dag var det 3 timmars väntetid. Gå upp före tuppen om ni ska ta en tur dit. Åk hem innan de ska hem från stränderna.
   Idag var det underbart väder. Äntligen kom vi iväg till ett omtalat änge. ❤

   Gilla

 6. Minnen lockar du fram här. Har besökt denna pärla och skulle gärna göra det igen.
  Så fina bilder från ett härligt bageri/café. Och jordgubbspajen hade jag gärna smakat och även köpt med en Gotlandslimpa.
  Kram!

  Gilla

 7. Ser ut att vara ett riktigt mysigt ställe! Jordgubbspajen med maräng ser ju både god och vacker ut!
  Förstår att där är mycket folk under högsommaren. Vart ska ni ta vägen då förresten? När alla turister kommer till öjn?! 🙂
  Lägg ett bud på tavlan Bosse… väldigt fin! 🙂
  Sena söndagskramar Nilla

  Gilla

  • Det är ett mycket populärt ställe på den lilla vackra ön. I fredags var det 3 timmars väntan på att komma med färjan. Det var dagen innan de gick över till sommartrafik och därmed fördubblas avgångarna. Till Fårö åker vi inte under högsäsong. Vår och höst är bäst.
   Vi har fördelen att vi kan cykla ner till Ringmuren och centrum. Men det är även svårt att ställa cykeln någonstans. Så var det i augusti innan skolorna började. Vissa veckor är det ingen idé att flyga härifrån. För då finns det inga platser för att komma hem igen. ex. Almedalsveckan. Förra året insåg vi det och bad om att få skriva på alla papper en dag innan. Annars är det inga större problem om man är morgonpigg. Utanför Visby finns det många sätt att slippa någon större trängsel, både på vägarna och dit man vill. Vi har ju varit flera gånger tidigare på semester och upplevt skillnaden. Sedan kan det korka igen helt när en färja precis anlänt. Vägsystemet med flera rondeller är perfekt upplagt. Vi har en fördel som kan välja flera vägar för att nå vår parkering. De flesta människor söker sig till Visby och stränderna om det är fint väder. Bra tycker jag. För då öppnas många möjligheter att få ha andra ställen nästan för sig själv. 😉
   Den mysiga tavlan som jag uppskattade kommer aldrig att bli till salu. ❤ Tavlan är målad av systrarnas mamma. Det och mycket annat trevligt berättade den ena systern till mig igår.
   Kram Bobo

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s