Ebbes på Fårö


Under 20 säsonger drev skånska Fåröborna Kerstin & Håkan Ebbes. Förra året var den sista sommaren. Under flera av de sista åren hade Therese en viktig funktion. Jag kan förstå att det var naturligt att hon skulle ta över stafettpinnen.

Den glada och trevliga Therese lockade med sin sambo Johan, att gemensamt satsa helhjärtat på det vinnande konceptet med att sälja kläder, skinnprodukter, skor, hattar, lammskinn, humor, väskor, hantverk och andra användbara accessoarer.

Konceptet är som tidigare att allt ska ha hög kvalitet och kunna säljas till ett relativt lågt pris i jämförelse med konkurrensen.

Är det dags för att bli Hatt-Bosse snart? Passar du i hatt?

Denna fick följa med hem i ett stort paket. Inte växten eller krukan. Det svarta tuffa menar jag. 😉

Trots min nätta fyr-samling på hemmaplan blev det ingen ny. Det fina skeppet har vi ingen plats för.

Husen var också frestande. Troligtvis köper vi ett vid nästa besök.

De här var Solveig förtjust i.

De här kändes en aning för varma inför de kommande månaderna. Eller kommer vädret att bli helt tvärtom mot sommaren 2018? Regnkläder och paraply kommer att ta slut. De måste importera produkter från främmande länder. Det blir snöbollskrig på midsommar. Bäst att trycka av min fantasiknapp. 🙂

Rätt och läcker färg. Perfekt för att stoppa ner mindre inköpta saker. Varför köpte jag inte den? Vilken tur att vi kommer att återkomma till åttonde största ön i Sverige. Först ska alla turister få ha ön för sig själva några månader. 😉

Vi kan varmt rekommendera denna anrika Fåröbutik. 😀 Stort LYCKA TILL Therese & Johan. Glöm bara inte bort att hitta små luckor där ni kan njuta privat av sommaren. Jag och Solveig vet allt för väl vad det innebär med att ha en sommarverksamhet sju dagar i veckan. Där man ständigt ska vara till hands.

24 tankar på “Ebbes på Fårö

 1. Där köpte jag ett par handskar när jag var på Fårönatta. De fick ligga till sig några år, men nu har jag använt dem några vintrar.
  Kram, Ingrid

  Gilla

 2. Vilken härlig och välsorterad butik. Den påminner lite om ”Sommarboden” som ligger i grannhålan. Efter många år lämnade dåvarande ägarna ganska så nyligen över till nya krafter och det verkar ha slagit väl ut. Det som var synd var att baddräkterna plötsligt blev dubbelt så dyra och att vanliga märken försvann. Ryggsäcken är urläcker så den hade jag köpt!

  Kram

  Gilla

  • Den affären har jag varit i 3 gånger. Gillade den. Kanske blev baddräkterna dubbelt så stora eller var det dubbelt så snygga. Ibland blir saker till det sämre. 😦
   S blev nog förvånad när jag inte slog till direkt. Nackdelen med att gå och plåta. Du vet vi män fixar inte att tänka på två saker samtidigt. Jag ångrade mig efteråt.
   Kram

   Gilla

 3. Den butiken var vi till för en 15 år sen, men gillade den inte alls. 😦 Den ser betydligt trevligare ut nu…likaså sortimentet! 🙂 Var det den svarta hyllan du köpt? Den skulle jag också gärna vilja ha….. 🙂 🙂
  KRAM/Susie

  Gilla

  • Detta var vårt första besök. Tidigare har jag läst annonser och annat i broschyrer om Ebbe på Fårö, när vi varit här på semester genom åren.

   Jag lägger bara in blogginlägg om ”sådant” som jag/vi uppskattar. Både när det gäller butiker och fikatime ställen. Annars hade vi snabbt blivit ”ö-kända”. Först fråga om vi får ta foto, Sedan ge ett visitkort och berätta om bloggen. Kanske prata en liten stund om det finns möjlighet. Då hade jag skämts om jag la in ett inlägg om hur illa kaffet smakade och att kakorna verkade vara bakade förra året. 😉 Om de ställena existerar slipper de vara med på gotlanduppochner. Sedan kan jag aldrig svara för vad som står i en fjärde bok någon gång i framtiden. 😉 Då kan jag plocka fram vad som helst från Bosses Skafferi. Men inte något negativt från de platser som vi visat upp i denna blogg.

   Den svarta var det. 🙂
   Kram Bosse

   Gilla

 4. Nu har jag med glädje läst dina inlägg från Fårö – dit kommer jag sällan när jag är på Öjn. Håller mig längst nere i söder istället. Men just i Sudersand hyrde föräldrarna första sommarhuset på Gotland (ja, Fårö då) och jag minns fortfarande att det var lite läskigt att storebror och jag var tvungna att gå ut ur huset för att gå upp till sovrummet. Husen har moderniserats en hel del sedan dess även om den yttre trappan är kvar.
  Ulla Hau och myrlejon är två andra starka minnen från den sommaren. Ulla Hau måste jag alltid till, de få gånger jag åker så långt norrut.
  (Efter Sudersand blev det somrar i ett hus vid ett vägskäl utanför Slite, i en lägenhet i Visby, en stuga i Vamlingbo och till sist det hus min pappa byggt inte långt från Holmhällar, dit åker jag igen i sommar!)

  Gilla

  • Vad kul att du hittar något intressant i mina inlägg. Jag förstår att det är du som är expert på framför allt Gotland. Tack för anekdoterna. 🙂 Vi sa just det. Hur tänkte de med uppdelningen med en brant trappa upp till två sängar där det inte fanns, WC, dusch, kök m.m. Måste vara för två tonåringar som vill vara i fred. 🙂 Småbarnsföräldrar får dela på sig eller trängas därnere. Är det två sällskap får de köra med sten, påse, sax. 😀
   Ulla Hau låg precis intill. Då frös vi och det höll på att börja regna rejält. Det ska vi ge en ny chans nästa gång. Vi gick bara en liten bit in där. Myrlejon är en vit fläck för mig. Nästa gång så… 😉 Givetvis blir jag nyfiken på om han byggde ett vinterbonat hus eller om det ”bara” är ett sommarhus. Det är mycket vackert där nere. Förresten tycker jag det finns massor av smultronställen. Vissa mycket synliga och omtalade. Andra går att hitta om man vågar sig in på okänd terräng och ”hoppande” grusvägar. 🙂

   Gillad av 1 person

 5. Stort tack för besöket här och all bra info med fina bilder. Har antecknat ”Ebbes” och kommer jag till Fårö blir det ett besök här. Absolut! Väldigt roligt att Therese och Johan fortsätter att driva dem- Passar på att önska lycka till.
  Kram!

  Gilla

  • Jag trodde du varit här när de tidigare skånska ägarna huserade och startade verksamheten.
   Det är helt klart värt ett besök och en omväxling mot andra aktiviteter på den lilla ön.
   Jag har insett att jag behöver minst två besökt till på Fårö, troligen tre innan jag blir helt nöjd. 🙂 Men nu är det Uppsala för hela slanten och ”bloggmat” till andra bloggen. De bästa Fåröinläggen har jag sparat. Ett kommer imorgon.
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s