Fårö hantverkshus


Strax intill Fårö kyrka ligger denna trevliga butik. Fårö hantverkshus är en ideell förening, där medlemmarna ställer ut sina alster till försäljning i butiken. Jag såg att det fanns gott om duktiga ”medlemmar”. Sedan många år har jag uppskattat kreativa människor. Ofta sprider de glädje omkring sig. 🙂

Idag var det trevliga Anette som jobbade.

Medlemmarna hjälps åt att bemanna butiken. Det går även att köpa kaffe, bakverk & glass. Bakom huset finns ett grönområde med bänkar och bord. Där har vi suttit förr.

Dam i blått. Kanske något för mig. Nej just det. Jag tycker om dam i grönt. 😉

Gulliga trötta lamm. ❤

Di sma undar jårdi. Kul att de tittade upp.

Bäddat för kuddkrig. Eller mys & fint i soffan.

Denna gång fick två saker följa med den blå bilen till grannön Gotland. 😀

22 tankar på “Fårö hantverkshus

 1. Mycket fint att handla i den butiken! De trötta lammen är väldigt söta … och ”di sma undar jårdi” också – tror turisterna faller som käglor…
  De två sakerna som fick följa med i den blå bilen … hm antingen menar du dig själv och Solveig … eller så gjorde ni ett par fina fynd 🙂
  Kram

  Gilla

  • Där fanns mycket att välja på. En del söta och roliga saker. Hoppas det går bra för dem i sommar.
   Vi hade tur som fick följa med vidare runt på ön. 🙂 Vi var på fler ställen och jag minns att det blev en rätt stor kartong som skulle in någonstans i det lilla bagageutrymmet. Vi valde ingen stor bil när vi minskade från fyra till två.
   Kram

   Gillad av 1 person

  • De var söta. Jag var inte helt säker så jag ropade på S. För jag var fotograf. Men jag minns den stora fina saken i den stora kartongen från ett annat ställe på den lilla ön som den lilla bilen skulle få plats med. 😉 och det vi köpte i söndags och redan har invigt.

   Gilla

 2. Ja, det finns mycket att handla i dom olika ”affärerna” både på Fårö och här på Gotland. Fast jag brukar säga till mina shoppande väninnor att det är OK för dom som bor på fastlandet med Gotlandssaker, men för oss som bor här är det kanske inte riktigt lika kul att ha ett hem fullproppat med får, lammskinn, ulltröjor, mössor m.m. m.m. Jag föredrar att shoppa på semestern när man är på fastlandet….. ???
  KRAM/Susie

  Gilla

  • Visst är det ett annat läge nu jämfört med när vi varit här på semester. Men eftersom vi ex. hade med i fastlandsbohaget tallrikar och kaffemuggar med lamm på fick det allt bli äggkoppar också. Vänta lite. Vi var inte på vår nya hemö. Vi var på Fårö när vi köpte dem. Då är det tillåtet enligt Bossereglerna. 😉 Jag kan sakna vissa affärer. Jag som ex. gillar Hollisterplagg. Men jag lär dyka upp i butiken under sommaren och hösten några gånger. Än så länge är bara Uppsalaresan spikad och betald. Det är nästan alltid kul att köpa med sig något extra hem från semestern. Det får kanske bli en katt utan svans i Knutsson-staden. 😉
   Kram

   Gilla

 3. Annars så är ju din älsklingsfärg, blått, men det är annars.
  Härliga bilder ifrån den fina affären. Där fanns det mycket att bli sugen på att inhandla och det är förstås meningen.
  Trevlig och serviceinriktad personal bakom disken gör mycket till för att jag vill handla där, eller komma tillbaka dit.
  Lammen, så mysiga och gulliga och även di sma.
  Aha, där kommer det blåa igen, Klart att ni har en blå bil.
  Trevlig måndag.
  Kram!

  Gilla

  • Det går inte att skylta med blått i alla sammanhang. 😉
   Ibland är det avgörande. Om någon är extra trevlig. Det motsatta kan få mig att lämna butiken utan att ha tittat klart. Så rättvis är jag. 🙂
   Äntligen blev det en blå bil. (det fanns bara två andra färger att välja på om jag minns rätt) Det var ett speciellt erbjudande under Fotbolls-VM som bilmärket var med och sponsrade.
   Nu har det hunnit bli onsdag och jag längtar efter en kram från en som kommer med flyget om några timmar. Snart ringer min mobilklocka. Den har jag satt på 20 minuter. Då är rasten slut. Dags att städa vidare.
   Kram

   Gilla

 4. Mycket fint! Och härifrån hade med största sannolikhet något fått följa med mig hem.
  Har aldrig varit här tidigare men fick nu en glimt av butiken.
  Kram!

  Gilla

 5. Fint hantverk! Inget ”krimskrams” där inte! De små lammen och någon fin kudde tror jag fick följa med er hem. Jag gillade de små lammen och om där fanns lammskinn också – ja, då hade det nog blivit flera köp! Lammskinn kan man nämligen inte få för många av! 🙂
  Kram Nilla

  Gilla

 6. Vilken toppenbutik1 Där hade det varit svärta tt välja vad man ville ta med sig, men jag hade nog inte kunnat åka ivägförutan ett litet lamm. Jackorna och halsbanden såg också väldigt spännande ut. PS. Min bil är också blå. Kram

  Gilla

 7. Kan bara säga att ”den affären skulle jag vilja besöka”. Flera av kuddarna skulle passa hos mig. Det låter så trevlig, alla hjälper till och kaffe och bakverk eller glas går att njuta av på bänkar vid grönområdet. Bara ordet grönområde låter som poesi för mig, minns de grönområden som fanns innan förtätningen startade här omkring.

  Kram Anita

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s