Vilka tio foton är tagna på Gotland?

Regler:
Svara med siffror i din kommentar. Tio olika nummer.
Du får INTE hjälpa till och avslöja något till kommande deltagare i din kommentar. 🙂

Segrare är den person som har FLEST RÄTT FÖRST när februari är till ända. Eller den som först fixat tio rätt tidigare under månaden. 😉

Denna information kommer jag att bjuda på:
Efter fem inlämnade förslag är 7 foton flest rätt.
Efter tio inlämnade förslag är 7 foton flest rätt.

En Skrap-Kryss ligger i potten som vanligt.

LYCKA TILL – både gamla & nya deltagare! 😀
Undra om vinnaren kommer att ha tio rätt. Det hade jag uppskattat.

Första mars kommer jag att färglägga med blå färg de tio Gotlandsbilderna. (Facit)

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Foto 5

Foto 6

Foto 7

Foto 8

Foto 9

Foto 10

Foto 11

Foto 12

Foto 13

Foto 14

Foto 15

Foto 16

Foto 17

Foto 18

Foto 19

Foto 20

VINNARNA 2019:
Januari: Louise Pettersson 
FebruariAnita Bondin
Mars:
April:
Maj:
Juni:
Augusti:
September:
Oktober:
December: Endast för tidigare segrare (minst en månadsseger). Vem blir Stormästare?

Fakta: Månadens Gotlandstävling kommer att läggas in tio gånger under året. Juli och november är ”lediga”.

 

65 tankar på “Vilka tio foton är tagna på Gotland?

  • Fotona kommer att ligga där jag skrivit att de ska vara. 🙂
   Snabbaste vägen till rätt inlägg när fler inlägg kommer in är att gå till höger marginal och trycka på kategorin Månadens tävling. Där kommer det att ligga överst ända tills jag lägger in mars månads tävling. 🙂 och då börjar det bli vår. 😀
   Kram Bosse

   Gillad av 1 person

 1. Spännande! Frågan är om man ska göra en ”på spåret” och svara snabbt eller se till att toppa formkurvan? Jag har aldrig varit på Gotland men väl Husse. Fast han var där å arbetets vägnar och känner väl mest igen sjukhuset… Jag funderar!

  Kram

  Gilla

  • Fördelen för dig är att du inte behöver ta hänsyn till en medtävlande i tågsetet och kan dra när du vill. Eller vill Husse ha ett ord med i leken? 🙂 Igår var jag på sjukhuset och träffade två riktigt trevliga arbetande män. Hade jag jobbat där och haft mitt kontor mot havet hade jag låst dörren så inga patienter kom och störde.

   Du har ett par dagar på dig att fundera. Själv vet jag inte vilken storlek jag ska välja på bilderna.
   Kram

   Gilla

  • Tack så mycket till deltagare nummer 8.
   Hade du tagit med alla tjugo skulle du fått tio rätt. 😀
   Berätta vilken siffra som du vill plocka bort. Jag kan lätt gå in i din kommentar och radera.
   Hör du inte av dig innan klockan 18:00 tar domaren bort den sista eftersom han då når ”en för mycket”.
   Orsaken är att övriga deltagare vill ha reda på ledarens poäng – något jag lovat ovan att göra efter tio deltagares inlämnande. Men om det inte dykt upp två till tävlande kan jag ge dig lite mer dispens om du inte läst detta.
   Snökramar

   Minton fick 7 rätt men Eva-Lotta leder eftersom hon har sju rätt först.

   Gilla

  • Då var det säkert många i gruvan som blev handikappade.
   Samma här. Däremot har jag blivit en ”padda” på S privata padda som oftast är hemma numera. (ny variant av ”fena) 🙂 Perfekt när jag tittar på bloggen i Mac-padddan, betydligt bättre foton, och samtidigt för jag in era resultat i min hopsnickrade tabell på Word på min dator.
   Tack. Ha det så trevligt med S.
   Ps. Nu såg jag din ”första kommentar”. Den fanns som ”skräp”.

   Gilla

 2. Hej Bosse. Nu ser jag bilderna men det har inte blivit lättare. Du skulle har frågat vilka togs på Bornholm 😉 (4, 5 och 11 om jag inte tar fel). Här är min gissning: 1,2, 6 , 9,10, 12, 13, 18, 19, 20. Hoppas ni har en bra helg. Kram Anne

  Gilla

  • Tack så mycket till deltagare nummer 11.
   Tänk att fotona dök upp till slut i Australien. 🙂
   Om vi flyttar till Bornholm nästa gång blir det säkert en blogg där med. 😉
   Här är så halt att vi mest håller oss inomhus och planerar vad vi ska göra till våren.
   Till nästa vinter så får det bli dubbdäck på ”den lilla blå” och broddar på den brunögda gubben.
   Kram Bosse

   Så du tyckte detta var svårt. Okej. Du hade ETT FEL. Med andra ord hade du 9 rätt och tar ledningen. 🙂
   Nu har jag rättat färdigt. STORT GRATTIS. Du är februarimästare. 😀 Solveig har redan köpt en Skrap-Kryss och kom på vad jag/vi ska göra. Jag skriver ett mail och visar dig lotten på bild. Sedan får du följa vad som händer. 🙂 Vem vet. Du är kanske miljonär.

   Gilla

   • Det låter inte så roligt att det finns is på gatan. Jag halkade idag i en pöl med slemmig gyttja när jag var ute och räknade vadarfåglar. Tack ock lov ramlade jag inte. Det hade inte varit bra om kikaren och tubkikaren hamnade i gyttjan. Kanske jag skulle också köpa bruddar 😉 Helgvädret förresten var inte så mycket att ha. Hoppas ni fick lite mer solsken. Kram Anne

    Gilla

   • Om en månad är det förhoppningsvis historia. Men usch vad det är lurigt.
    Tur du klarade/räddade både dig och utrustningen.
    Klart du ska. Jag är bra på att råda andra men själv är jag slarvigare. Dumt nog.
    Vi roar oss inomhus istället. Men någon gång om dagen vill jag ut och få frisk luft. Mitt kortsiktiga mål är att det ska vara torrt på vägarna när vi ska bo på Hotell om ett tag. 😉
    Kram Bosse

    Gillad av 1 person

 3. Tävling på gång. Trevligt. Bättre sent än aldrig kanske. Men det blir så ibland, inte alltid jag är på alerten, så att säga.
  Min gissning kommer här. Det var ju svårt. Har varit på Gotland en gång och det hjälpte inte, men däremot att vi hade varit på Bornholm, tror jag.
  1. 2. 6. 8. 9. 10. 12. 13. 17. 19.

  Trevlig söndagskväll.
  Kram!

  Wiolettan hade 7 rätt. 🙂

  Gilla

  • Tack så mycket till deltagare nummer 12. 🙂
   Det är bara att trycka på Månadens tävling bland kategorierna. En del av dem kommer att ligga inne i en hel månad – om jag inte får in rätt svar/alla rätt.
   Det var min förhoppning att det skulle vara både lurigt svårt och lite snällt.
   Tack ska du ha. Här har varit så halt sista dagarna. Men ibland vill man ut och få lite frisk luft. Vi har fått ta tag i varandra och rädda den andre från att ramla.
   Kram Bosse

   Gilla

 4. Hej Bosse, jag vågar mig på en gissning. Svårt att träffa rätt, tror jag.
  Satsar på 2;3,4,5,9,11,13,16,17och 18.
  Säkert helt åt skogen nen det gör inget alls.
  Önskar er en skön söndagskväll! Kul att du håller ångan oppe!
  Kram från det vita som kallas snö ich är envist så in i norden!

  Gilla

  • Tack så mycket till deltagare nummer 13. 🙂
   Kul att du tog dig tid att hitta hit och leka lite. 🙂
   Måste erkänna att snö känns både vackrare och bättre alternativ, än detta luriga som pendlar mellan snö, is och regn. Kallt och plusgrader. Men i nästa månad vill jag inte byta med dig. 🙂 Då vill jag se och uppleva ”vårteckensaker”. 😀
   Kram Bosse

   Regnbågen hade 5 rätt. 🙂

   Gilla

   • Trist att ni har så halt. Men om en månad slipper ni kanske den värsta vintern, förstår att det är något ni ser fram emot. Men glöm inte att njuta av nuet och den lyckliga stunden, för ”den kommer kanske aldrig tillbaka” som man sjunger i den där gamla slagdängan, du vet… .
    Tid har jag gott om och faktiskt spänning också, fiffigt när man kan fixa den sjäkv. Beställer härligt garn till mysteriestickningar, snubblar över trösklar och annat ojämnt under fötterna och hör så fel ibland så att det blir helt uppåt väggarna tokiga förväxlingar.
    Tackar för nr 13, den talet gillar jag… har ramlat ner från en trappa med huvudet före en 13-dag, men när vårt första barnbarn föddes på den dagen blev det ett turnummer. Tänk vad allt kan förändras i ett nafs! Jag anar att jag har många felgissningar. But so what 😏⁉️Det blev lång sovmorgon idag, 🛌 men nu är det dags att kliva opp och stångas lite med dagen. Ha det gott i halkan och glöm inte broddarna! / kram fr Vinterlandet

    Gilla

 5. 🙄 Alltid roligt att läsa dina ”svar”. Tjingtjong Bosse! Min stund just nu är frukost på sängen fast klockan hunnit bli 11. Men med minus 15 ute så är det ett bra val att stanna kvar i sänghalmen med en bra bok. Önskar alla fick uppleva ledighet och värme idag! Ha det gott i Visby och Paa gensyn!

  Gilla

  • Frukost klockan elva. Vilken härlig vardagslyx. Snart ska jag inta dagens tredje måltid.
   Minus 15 låter som en perfekt dag inomhus med sällskap tillsammans med en bra bok. Annars kan du ju läsa mitt senaste blogginlägg här som handlar om tre försök för att skilja på huvud och kropp. 😉 Nä. Gör det inte. Då sover du kanske inte i natt och det blir frukost klockan 15.00 imorgon. 😉
   Detsamma.

   Gilla

   • Låter inte dumt alls, varken 1) eller 2). Det vill jag absolut kunna skilja på… fast jag hade för mig att de ska sitta ihop. Jag ska ta reda på det nu me’samma 👍
    Och hälsa till din hårt arbetande hustru! I alla fall arbetande… känns ju inte hårt när man trivs. 🤗

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s