Fönster mot gården

James Stewart gjorde det 1954. Nu är det Bosse Lidéns tur 2019. 😀
Yrkesfotografen tittade mot fönster. Jag håller mig istället till vad som händer utomhus på gården, under en timmes tid varje månad. Dessutom är jag inte rullstolsbunden och har tyvärr inte Grace Kelly till hjälp. ❤
Jag använder heller inte kikare och är tacksam om jag slipper hemskheter som ”Jeff” råkade ut för.
Här kommer första rapporten. Ögna du också igenom siffrorna. För det är tämligen troligt att det blir din tur en gång att… 😉


Månad: Januari
Datum/veckodag: 190109/Onsdag
Väderlek: Rejält blåsigt, sol, mörka moln
Temperatur: + 3
Tidpunkt: 13.45-14.45

Människor:
Kvinnor: 15
Män: 8
Barn/ungdomar: 6                                       TOTALT: 29

Djur:
Hundar: 2
Katter: 3                                                       TOTALT: 5

Fordon:
Privatbilar: 2
Firmabilar: 1
Cyklar: 4                                                       TOTALT: 7
Flygplan: 0

Hjälpmedel:
Rollator: 2
Rullstol: 0
Käpp: 0                                                         TOTALT: 4
Krycka/kryckor/gåstol: 0
Annat: 0
Mobilanvändare: 2

Aktiviteter:
Lekplatsbesök: 0
Grillen: 0                                                      TOTALT: 1
Mattpiskaren: 0
Bus: 1

Personligt:
A) Melissa Horn sjöng för mig ” Står vid ett fönster…”
B) Kvinnan som körde bilen XXX111 höll alltför hög hastighet; både in och ut från gården. Grinden var dessutom öppen. Hon var en rullande gårdsbomb. ☹

Hela året 2019
Januari: 46 träffar
Februari:
Mars:
April:
Maj:
Juni:
Juli:
Augusti:
September:
Oktober:
November:
December:
Totalt/snitt:

20 tankar på “Fönster mot gården

 1. Du hade en fin utsikt från det lilla fönstret. Vädret är inte kul massor med snö under helgen och +3 och lätt regn. Det skall bli minus grader i kväll och då blir det halt.

  Gilla

   • Aha det var kvinnan med bilen. Det förstod jag inte när jag läste.

    Jag kollar faktiskt rätt mycket ut genom fönstret, fast ut på gatan. Jag sitter och
    skriver precis intill och rester mig med jämna mellanrum och då kollar jag. Har sett en hel del ”mönster” hos dem som går förbi. Vissa som återkommer. Har skrivit en del korta texter om en del. Tänkt om de visste det …

    Gilla

   • Vi är lagda åt samma håll där. 😉 Otroligt vad som erbjuds från den här positionen. Jag uppskattar att jag själv lär mig så mycket genom att iaktta andra. Människor har alltid fascinerat mig.
    Alltid bra att lyfta från stolen då och då. Fast jag har inte anammat det jag hört och läst flera ggr på sistone; vikten av att resa sig-sätta sig tio ggr efter varandra. Jag kände mig som en knäppskalle när jag testade. Avvaktar tills jag är en knäppis på riktigt. Då blir det kanske 59 ggr på raken. Eller rauken. 😉

    Gilla

 2. Allra, allra först; Jag blev så förvånad jag såg ett blått kuvert med ditt namn på. Och ännu mer förvånad och glad blev jag när jag såg innehållet. Så lycklig…..:-)
  Ikväll ska jag avsluta Hjorth & Rosenfeldts bok Det Fördolda, den första boken i en deras kriminalserie. Jag har två böcker till av dom, men nu ska jag sticka emellan med Jungstedts bok. Jag blir alltid extra glad när jag hittar någon svensk författare av bra thrillers, det är inte så ofta dom är det tyvärr. Men man har ju några favoriter. Tror det började med Wahlöö/Sjöwall en gång i tiden! 🙂 🙂 Så STORT TACK, Bosse!! 🙂 🙂 🙂
  Sen till dina inlägghär på gotlandsbloggen. Har läst tillbaka och hittar naturligtvis en massa intressant – och det där med att bo på hotell här på ön när man blivit fast boende är lite speciellt. Vi har pratat om det några gånger när det varit nåt speciellt att fira, men aldrig kommit till skott. T.ex. när vi firade vår 50-åriga bröllopsdag – då var vi inne just på hotellet ni bodde på. Men…det slutade med att vi bara åkte till Gothem och käkade en mexikansk lunch. Lite tråkigt kanske…..:-(
  STOR KRAM/Susie

  Gilla

  • Vad snabbt det kom fram. Vi lämnade in det igår innan den halkiga promenaden innanför muren.
   Jag har för mig att jag började med Trenterparet när det gäller svenska deckarförfattare. Har också för mig att jag gillade Ulla mest. Länge sedan jag läste något sådant.
   Varsågod. Jag behöver bara ett ex. hemma. 🙂
   Det går säkert att ha trevligt i Gothem också. Det viktigaste är sällskapet.
   Jag skulle bestämma nästa gång och hade spetsat in mig på ett ställe nära Djupvik. Men såg sedan att det var stängt i januari och februari. Blir säkert kanon med detta innanför muren. Jag har ju aldrig bott någon natt innanför ringmuren. Dessutom lockar inga resor utan dubbdäck. Räckte med att åka till flygplatsen igår. Lurigt. 😦 Jag vill ha vår snart. 🙂 Jag gillar att det är sen påsk detta år. Då öppnar säkert många trevliga ställen.
   Kram Bosse

   Gilla

   • Nu är boken utläst! Började med den igår och jag är en. ”snabbläsare” men absolut inte lika snabb som Sven Stolpe (tror iaf att det var han som var så enorm på att läsa fort). 🙂
    Jag håller med dig att det är lite trist att man direkt vet vem som är mördaren – det är inte så kul. 😦
    Fast det finns s.k. ”psykologiska thrillers” där man redan från början vet vem det är, men som ändå är otroligt spännande. Jag tror nästan att det är den kategorin av spänningsböcker jag gillar allra bäst. 🙂 🙂
    Visst läste jag också Trenter som barn. Man låg med en ficklampa under täcket så föräldrarna inte skulle se att man låg vaken hela nätter och läste. Memn dom visste ju precis vad man gjorde….. *fniss*
    Har du läst nåt av Hjorth & Rosengren – och i sånt fall, vad tyckte du!? 🙂 🙂 🙂
    KRAM och återigen TACK/ Susie

    Gillad av 1 person

   • Jag minns hur häftigt det var när Columbo kom in på TV. Där jag visste vem som var mördaren och inte han. I början i alla fall. Det var ett helt nytt grepp. Det är fortfarande kul ibland – om det är en välskriven bok.
    Det klart dina föräldrar visste. 🙂
    Jag började på en bok och slutade snabbt. Inte alls min stil. Alldeles för rått och detaljerat beskrivit. Jag ratar även andra väldigt populära författare av samma anledning.
    Imorgon får du gå in här och försöka lista ut vilka tio foton som är tagna på Gotland.
    Jösses vad halt här är nu. Vi saknar saltade gator.
    Kram Bosse

    Gilla

  • Jag får mina ryck. Som oftast kommer de vid tidpunkter då jag borde sovit istället. 🙂 Just det fönstret är från vår senaste Bornholmsvistelse. De andra elva gångerna blir det andra tuffa fönster. Men inget från den riktiga platsen. Grannarna kanske inte uppskattar alla mina hyss. 😉
   Kram Bosse

   Gilla

 3. Spännande ide! Ska bli kul att följa din spaning från ett fönster 🙂
  Buset … var det racerföraren?
  Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska notera under en timme från något av mina fönster. Tror jag väljer ett fönster ut mot vägen – har jag tur kanske jag får se en bil eller kanske en ryttare till häst 🙂
  Kram

  Gilla

  • Annars när jag sitter här och skriver brukar det nästan alltid dyka upp något spännande utanför fönstret. Jäpp. Det var racerföraren. Riktigt läbbigt att se när jag tänkte på vad som skulle kunnat hänt. 😦 Jag trodde det handlade om en utryckning av något slag. Agerandet utanför bilen låg inte åt det hållet. Dessutom gick tillbakafärden ännu snabbare. Dåligt omdöme.
   Om du syftar på tävling kan du glömma den varianten. Den kommer att bli helt rättvis. 🙂
   Hallå! Blev det bra med fönstret? Kunde du se det jättestort? För jag hittade den möjligheten som du skickade och valde det alternativet på fönstret. Jag har aldrig sett möjligheterna tidigare. De stod där heller inte synligt. Det var först när jag ”öppnade” som det dök upp några alternativ.
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Härligt Bosse … bra jobbat Inte jättestort, men det kommer att bli bra sen när det dyker upp vackra vyer att titta på!
    Jag syftade inte på tävling, det var bara en tanke som dök upp 🙂
    Kram

    Gilla

   • Tusen tack för att du tipsade och hjälpte mig. 😀 Det hade jag ingen aning om. Antagligen är det förkryssat på första bloggen. Jag bara gör saker med automatik som jag lärt mig.

    Mina tankar gick till den där leken som jag hade för några år sedan. Då ingick något moment där ni skulle ta kort på saker från ett fönster. Eller så var det bara med på min hemliga planeringskalender och jag valde något annat. Minns att jag hade förslag på åtskilliga fler uppgifter åt er som inte hanns med under året. 😉 Visste heller inte hur långt jag vågade gå. För egentligen hade jag INGET ALLS ordnat första gången som jag la in ett inlägg om en speciell yrkeskår som stod på gravstenarna. Dessa foton hade blivit över från ett tidigare år. Mitt under inlägget föddes idén att det gick att göra en tävling om detta ämne som kanske inte så många var intresserade av. Då handlade det bara om EN gång. Visst hade jag andra yrken på stenar jag tänkte lägga in någon gång. Plötsligt växte allt åt alla håll. Kul, intensivt och framför allt svårt att vara domare. Jag hade ju inte förberett mig för den rollen. Samtidigt lärde jag mig mycket under resans gång.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s