Fiket vid muren


Den där bloggtiteln skulle kunna vara ett bra namn, tycker jag. Samtidigt är det kanske häftigare med enbart ordet FIKET som det är döpt till. I äldre Anders Knutas böcker heter det ett annat namn. Men det är en annan story som tar sin start på måndag i denna personliga blogg. 😉

Här har vi än så länge fikat flest gånger sedan vi kom hit den 3 augusti. Fiket ligger så bra till när vi parkerat cyklarna eller ställt bilen vid Östercentrum. Efter besöket är det bara att gå in genom Österport till nya äventyr. Mätta, belåtna och tankade med kolhydrater. 😉

Atmosfären är tilltalande. Än så länge har vi haft tur. För vi är inte ensamma om att digga Fiket. Jag har ändå alltid lyckats hitta sittplatser.

Så bilden ljuger. Det har bara varit en enda gång som det varit så här gott om platser. Då var vi först på plats av gästerna.

För mig gör det inget, att jag får sitta och vänta en stund på godsakerna. Den som väntar på något gott…  Här finns alltid många sköna intryck att ta in. Både med ögonen och öronen. 😉
Inredningen är tuff och det tycks alltid finnas någon konstutställning. En spännande grej som dyker upp i början av nästa månad handlar om Ainbusk Singers på ett speciellt sätt. Sarah Thomasson Hellgren ska visa upp ett hommage (en hyllning, en akt av vördnad eller respekt) Sarah har omvandlat Marie Nilsson Linds texter till målningar. Det låter spännande. 🙂 Jag har alltid gillat den gotländska gruppen och spelat deras CD:skivor många gånger.

När jag vågade mig uppför den branta trappan och insåg att det fanns sittmöjligheter där också, steg mysfaktorn ytterligare ett snäpp.
Den berömda Ringmuren gjorde oss sällskap den fikastunden.

Jag var lite feg den gången och vågade inte titta närmre på konsten.

Givetvis sticker jag inte under stol med att jag längtar till den perioden på året, när jag kan cykla hit med bara ben och armar. ❤ Sitta utomhus och snacka vett med ”korparna”. Förklara reglerna. Jag äter – ni flyger ner till havet och tar ett dopp.

Tiden står aldrig stilla. Snart sitter jag där igen och njuter. Tar en klunk av min latte. Får grädde på överläppen och hoppas att … nu höll jag på att skriva något extra personligt. 😉

Jag älskar den typen av humor och tar tacksamt emot den viktiga information. Allvaret bakom orden.

Detta var andra fiket som kvalificerade sig till tävlingen – årets fik 2019. Två pärlor med det ”lilla extra”. ❤

30 tankar på “Fiket vid muren

 1. Ett fik helt i min smak så jag kan mer än väl förstå att ni återvänder. En fin miljö betyder mycket så då behöver man inte stressa! Just nu hade en maffig fika suttit fint men det låter sig inte göras…

  Kram och ha en finfin torsdag!

  Gilla

 2. Behändigt att svänga in till fika när så behövs, skönt att bara sätta sig ner och inte alltid behöva laga maten själv. Där ser mysigt ut. I höstas öppnade en vegetarisk café här på bara 2 km.s avstånd.
  Ensam är du inte med längtan efter värmen och sommaren.
  Kram Rose

  Gilla

 3. Verkar vara ett trevligt fik att koppa av i. Ser också lugnt och skönt ut.
  Hög musik, då brukar jag inte vilja vara kvar. Gillar bättre att sitta i mina egna penséer, drömma och fantisera eller prata med min ev. bordskamrat.
  Festligt detta att muren är precis vid fönstret. Det blir direkt lite mer av Visby.
  Du får skriva lite personligt. Gjorde mig nyfiken, men det begrep du kanske och bakelsen ser god ut.
  Härlig skylt där med fågelmaffian, underfundig.
  Du har fotat fina bilder och det är roligt att få se dom.
  Kram och hoppas att du får må bra.

  Gilla

  • Lugn behaglig musik uppskattar jag. I Ystad finns ett fik som vi ofta besökte. Det verkade som de hade samma ”band” hela tiden. Bland annat en melodi som vi hade med på vårt bröllop. Louis Armstrong-klassikern. ”What a Wonderful World”. Så det bandet smälte bra in i vår personliga värld. ❤
   Jag fikar så många gånger själv hemma. Därför uppskattar jag ex. fredagar då S slutar tidigare och vi kan mysa ute någonstans. Byta miljö en stund.

   Bäst gillar jag att se fotona i S padda. Då ser de mycket bättre ut än i min dator. Bättre skärpa och färger. 🙂
   Det börjar dra ihop sig till flera olika sorters besök de närmaste sex veckorna. Tar kanske upp det i den andra bloggen. Här har jag ingen plan inför att starta någon kategori om sådant. Det är bara att gilla läget och hoppas få möta trevliga, kompetenta "jordmänniskor".
   Kram Bosse

   Gilla

 4. Trivsamt fik det där! Förstår att ni varit där många gånger.
  Längtan efter barfotatider tog ny fart i morse då jag tittade på temometern.
  Minus 27. Och blåst…..
  Får glädja mig åt att vi har drygt fyra timmars dag här i södra Norrbotten nu.

  Gilla

  • Jag som var glad när jag läste i morse i tidningen att vi fått tillbaka 50 minuter av ljuset. Nu är jag ännu gladare. 🙂 Det gäller att du utnyttjar de fyra timmarna väl. Du tar underbara vinterbilder, men den kylan vill jag inte uppleva på plats. Den får du allt behålla för dig själv däruppe. Det ska säkert bli vår hos dig i år också. Hoppas den dyker upp innan midsommar. 😉
   Kram Bosse Retsticka

   Gilla

 5. Under tidiga morgontimmarna hade vi tolv minusgrader här! Då, kändes utomhusfika väldigt avlägset! 🙂 Hursomhelst ser det mysigt ut och miljö och personal verkar vara av bästa sort! Ska försöka få till en äppelkaka idag… inte helt lätt med ryggen… men något gott till kaffet vill jag/vi ha!
  Önskar er en trevlig och solig helg!
  Kram Nilla

  Gilla

  • Usch vad kallt. Den kylan vill jag inte ha hit. Sådant brukar ha en tendens att sjunka bort när det gått några månader.
   Där är mysigt. Vi kommer att återkomma dit fler gånger. Hemmagjord äppelkaka brukar dock vara svårt att matcha. Mums! ❤
   Hoppas du tar till experthjälp om det inte ger med sig snart.
   Solen skiner här just nu. Hoppas den gör det när S kommer hem om 90 minuter. Då blir det kamera med och fikatime någonstans i Visby.
   Tack. Jag önskar dig detsamma och framför allt "ryggbättring".
   Kram Bobo

   Gillad av 1 person

 6. Jag har aldrig varit på Gotland måste jag bekänna, inte Öland heller. Men jag har många gånger tänkt tanken att man borde göra i alla fall ett besök. Inbjudande vackert är det ju, det har man sett bildbevis på. Bra med dina berättelser och vackra bilder, och även tips om vad som finns att besöka.
  Kram och ha det gott♥

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s