Månadens Gotlandstävling 2019


Januari 2019:

Jag söker ett gatunamn innanför ringmuren.
Ledtråd för deckarläsare: Här kidnappades en treåring i en av Marie Jungstedts böcker om Anders Knutas.  

Regler: Endast en gissning varje månad. Stavningen måste vara helt korrekt.

En Skrap-Kryss ligger i potten. Vem kommer att ha rätt först och ta januarititeln?

LYCKA TILL gamla & nya deltagare!

VINNARNA:
Januari: Louise Pettersson 
Februari: ?
Mars:
April:
Maj:
Juni:
Augusti:
September:
Oktober:
December:

Fakta: Månadens Gotlandstävling kommer att läggas in tio gånger under året. Juli och november är ”lediga”.

28 tankar på “Månadens Gotlandstävling 2019

 1. Ojojoj, tävling på gång. Hoppas att jag kan vara med och gissa, men gatunamn kan vara svårt och då måste jag ha en enorm tur eftersom jag inte känner till Visby så mycket och någon deckare därifrån har jag nog inte läst, om det är så du menar.
  Höjer ribban? Vad står den på nu?
  Kram!

  Gilla

  • Kanske har du sparat en karta från innerstan innanför ringmuren. Har du det är det bara att gissa på. Men först ska fotot vara på plats. 🙂
   Den här Bloggen är 100 % Gotlandsvinklad. Så ribban är på marknivå för den som bor på ön. 🙂 Det krävs lite fantasi och planerande för de andra nio uppgifterna.
   Kram Bosse

   Gilla

  • Det är väldigt låg % på gatunamn innanför muren, som slutar på GATA som jag berättade i ett blogginlägg på andra bloggen. I innerstan är det GRÄND som regerar stort.
   När fotot är på plats är det marknivå för den som kan Visby. Därför måste jag göra det på något annat vis i framtiden. 😉 Men jag måste börja någonstans och min grundtanke är att denna blogg ska behandla Gotland och inget annat. Det övriga lämnar jag över till den andra bloggen. Egentligen har jag mycket annat att skriva om men tiden räcker inte till.

   Gilla

   • Spara du tanken.
    Jag gillar det ordet. BESINNA. Länge sedan jag läste/hörde det.
    Trivdes den nya snygga väskan med att besöka gruvan? Eller blev den grusig och ville hem direkt? 🙂
    Jag har också god smak. De två Odd Molly-tröjorna som S fick när hon fyllde år i tisdags var riktigt snygga. Okej! Det var hon som valde själv. 🙂 Förr köpte jag faktiskt kläder till henne. Det begriper jag inte längre att jag fixade. Jag minns att jag tyckte det var riktigt kul. Okej. Några gånger var det lite pinsamt när jag valde … 😉 Men expediterna tyckte säkert att jag var en cool grabb. Eller var det tönt? 🙂
    Kram Bosse

    Gilla

 2. Väskan blev nöjd och trivdes så pass bra att den stannade vid min sida! Vilka bra presenter du lyckades med till S. Inga byten där inge 😉 Varken av givaren eller presenterna!

  Kram

  Gilla

 3. Min speciella metod med att ta det i etapper både försvårar och förenklar. 😉 Det ska bli spännande att följa när/om jag får in förslag på gatunamn. Nu är all snö borta igen. Just nu lyser solen denna lördag. Jag önskar alla som läser dessa kryptiska rader en fin lördag. Kram Bosse/Bobo/Sebastian

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s