Ta sig tid

Minns våra semestrar på Gotland. Då var jag naiv och trodde att det gick att se havet bara genom att åka längs de stora kustvägarna. Egentligen ser man inte havet speciellt ofta under de milen. Åkte vi från Visby mot exempelvis Hoburgsgubben var det ett skönt stopp att stanna till här vid Gannarve skeppsättning. Jag tror många andra gör något liknande för att njuta och sträcka på benen. Den här gången gick Solveig en bit ner för att fota det glittrande havet och utsikten mot Karlsöarna. Själv hade jag fullt upp med att få på mig alla vinterkläder, som jag inte vill ha på mig som chaufför.

Den rekonstruerade 29 meter långa skeppssättningen kan du läsa om här. Minns att det då fanns blommande blåeld.
https://gotlanduppochner.com/?s=Gannarve+skeppss%C3%A4ttning&submit=S%C3%B6k

Ekstakusten är så vacker.
Som vanligt blinkade vi höger och körde ner mot fiskeläget Djupvik. Precis i slutet av backen fick jag en impulsidé. Alla andra gånger har vi parkerat vid fiskeläget och sedan fortsatt den underbara sträckan söder ut längs havet. Vi har även cyklat sträckan ända bort till fårens betesmarker. Nu blev jag istället nyfiken på vad som fanns till höger. Fanns det skyltar om privat område? Nej. Däremot förbjudet att parkera och stockar lite överallt. Rejält stora stugor på höger sida. En yta som var för allmänheten blev stoppet. Därmed kunde vi gå en sväng.

Intressant att se Djupvik fiskeläge och Lilla och Stora Karlsöarna från en annan position. Nästa avstickare från väg 140 var också spännande. Då var vi på jakt efter ett annat och för oss nytt fiskeläge. Gotland är bra på att leverera.

13 tankar på “Ta sig tid

 1. Skeppssättningen är verkligen imponerande i sin storlek och så välbevarad. Underbara bilder på vackra vyer. Att ta sig tid tycker jag är viktigt och jag föredrar helt klart det i stället för att hasta över fler saker. Att angöra en plats från andra hållet kan ge helt andra bilder. Jag kan känna det samma när jag går i motsatt riktning på mina vanligaste promenader. Man ser med andra ögon hur konstigt det än låter.

  Önskar en fin onsdag nu!

  Kram

  Gilla

  • Visst är det häftigt att samma sträcka kan ses och upplevas på ett annat sätt om man vänder på riktningen. Likadant med olika dygnstidsbesök, veckodagar och givetvis årstider och väder. Sedan gäller det såklart att ha ett öppet sinne för det. Ibland är tankarna bara inåt av olika skäl.
   Tack. Idag tycks värmen komma med besked.
   Kram

   Gilla

 2. Skeppsärttningen beundar jag verkligen. Den är både stor och pampig. Undrar om det är en grav till någon mäktig man. Sjöbodarna är också fina. Undrar hur länge det tar innan du har sett allt på din fina ö.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s