Kilgränd; akt 26

Fotnot:
Det är inte lätt att fotografera trånga mysiga gränder. Jag provade med att sätta mig på en trappa och försöka halvligga mot husgaveln.
Det tycks vara okej att använda västra gaveln av Kronstallet som ett klotterplank. Eller inte. Stenhuset var från början ett packhus och är byggt någon gång på 1300-talet eller möjligen på 1400-talet. Nu ägs det av en bostadsrättsförening. Postadressen är Mellangatan.
Länge kallades Kilgränd för Svarta gatan. Blir du också nyfiken på det gamla namnet?
Balkongen längst upp med det svarta staketet hade jag inte sagt nej till…

12 tankar på “Kilgränd; akt 26

 1. Ännu en fin gränd med tilltalande detaljer. Själv tycker jag aldrig att det är okej när en byggnad blir ett klotterplank. ”Svarta gatan” låter intressant så kanske får jag googla…

  Trevlig tisdag!

  Kram

  Gilla

 2. Gamla gränder är alltid spännande. De själva berättar så mycket bara med att vara så gamla…givetvis så skulle det vara väldigt intressant att veta varför Kilgrändens gamla namn Svarta gatan, hette som den hette.
  Ha det gott i Visby, säger jag i Funchal!

  Gilla

 3. Nej inte lätt när det är trångt och husen är vita och solen skiner och skuggorna är mörka … eller svarta kanske, som i Svarta gatan. Ett namn som gör även mig nyfiken på ursprunget. Men du lyckades bra. Däremot är jag inte så förtjust i när det klottras på hus.
  Nu börjar luften bli varmare här och jag anar att det är detsamma hos er på öjn.

  Kram från en solig Kringelstad

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s