Ta vara på tiden och njut av våren i Botan!

Jämfört med tidigare år så har årets besök i Botaniska trädgården varit få. Ja, till och med färre än få. En solig söndagseftermiddag i april kom vi dit, för första gången i år.

Att komma tillbaka till en plats som man tycker om är som att komma hem. Man känner igen sig. Det är sig likt på samma gång som det finns något nytt att upptäcka.

Vid de här blommorna, som var en ny bekantskap för mig, blev jag sittande en stund. Glömde dessvärre att titta på den lilla gröna skylten. Någon som vet vad de heter?
Alla bin jobbade febrilt. De flesta surrade omkring en alltför kort stund för att jag skulle hinna ställa in skärpan och ta kort. Det här biet fastnade till sist.

Vårälväxing – häftigt namn på ett originellt prydnadsgräs. En perenn som till och med blivit vald till ”Årets perenn 2014”, (läser jag på sidan alltomtradgard.expressen.se).

Ett blommande japanskt körsbärsträd. Kan det bli vackrare än så här? Höjden av lycka är att få stå under trädet och se uppåt!

Trädgårdsviva – Den såg så blek och intetsägande ut i kameran så här jag jag nästan maxat med färg i redigeringsprogrammet.

Apskräck – apträd – brödgran får avsluta min bildsvit för den här gången. Tittar du riktigt noga kan du se bänken med ett par som, liksom jag, tar vara på tiden och njuter av våren i Botan.

12 tankar på “Ta vara på tiden och njut av våren i Botan!

 1. Vilka njutbara bilder från ert besök i Botaniska trädgården! Visst är det vackert i naturen nu och kanske gör den svalare våren att vi får njuta längre.

  Önskar en fin lördag!

  Kram

  Gillad av 1 person

  • Enda fördelen med att det inte blir varmt för snabbt… Men i år tycker jag att det varit kallare än vanligt, Hoppas att det är slut med det nu. Kram tillbaka!

   Gilla

 2. Jag tycker det ser ut som antingen vildtulpan eller dvärgtulpan. De kan vara väldigt lika varandra. Sen finns det nån italiensk tulpan som liknar. Sicken tur att det finns skyltar.

  Om jag haft Botan i min närhet så hade jag varit där ofta!

  Apskräck är ett helt fantastiskt namn, sätter fart på fantasin!

  Gillad av 1 person

  • Röstar på dvärgtulpan efter att ha tittat på några bilder. Ska titta närmare på skylten nästa gång vi passerar. Jag tror att du älskat Botan. Det gör nog alla som gillar blommor. En så fin och välskött ”trädgård” som det går att njuta av hela året om. Ha´ det fint!

   Gilla

  • Våren är härlig! Gissar att du har fina blommor i din trädgård också. Hoppas att du har kunnat ta dig ut och njuta ibland. Kram tillbaka!

   Gilla

 3. Vilken vacker plantering på andra bilden, ett hjärta med ljusblå kant. En härlig tid nu med blommande körsbärsträd. Det finns flera tulpaner som liknar varandra som det kan vara. En jag haft i trädgården är ‘Turkestanica’. Kan vara den men också någon annan. Kallas ofta dvärgtulpan eller botanisk tulpan. Hur som helst så är det en söt liten tulpan.

  Kram och fin söndag!

  Gillad av 1 person

  • Ja nu har jag googlat runt och tittat på bilder. Turkestanica, dvärgtulpan eller botanisk tulpan lär det vara. Fantastiskt elegant och speciell, tycker jag. Även Botans alla bin tycktes uppskatta dem. Det surrade friskt! Kram tillbaka och en skön fortsättning på tisdagen!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s