Femte hösten

Vi har kommit in i andra delen av hösten 2022, som är vår femte höst som fastboende på Gotland.

När hösten visar sina bästa sidor passar vi mer än gärna på att njuta extra av färgprakten.

Vår förmån att ha nära till sevärdheter av rang gör att vi försöker ta tillfällena i akt. Solveig slutar tidigt på fredagarna. Efter en gemensam lunch brukar vi passa på att ge oss ut. Det är superläckert att kunna gå in och ut genom olika portar.

Du får bara se en bild från insidan av muren i detta inlägg. Huset är läckert inbäddat i höstens täcke. Denna fredag gick jag i gränder som jag tidigare aldrig gått i. Ett par av dem hade (för mig) livlig trafik så det gällde att se och höra upp. Det finns inga trottoarer. Två av våra ”mål” var tyvärr stängda. Min lapp från nätet gällde inte denna säsong. Inget att hänga läpp för. Istället hade vi tur och kom in på ett oväntat ställe och plåtade annat som kom i vår väg längs slingrande, kuperade gränder och gator. Livet kändes så lätt och behagligt. Precis som kroppen och själen var inbäddad i mjuk balsam.

Tillbaks till ”den lilla blå” bestämde vi oss för att fika någonstans. Därför blev det en förflyttning på fyra däck till parkeringen vid Österport.

Vad länge sedan det var jag satt på andra våningen på Fiket och njöt av varmt kaffe och smaskig kaka. Innan pandemin blev det rätt många besök här.

24 tankar på “Femte hösten

 1. Tänk att det redan är er femte höst på Gotland. Nu med ”facit i hand” är ni nöjda med ert val?
  En härlig promenad och så perfekt att avslut med fika. Frågan är om jag inte hade nappat på glühwein…

  Kram

  Gilla

 2. Så många vackra bilder och så mycket ni har upplevt under era år på Gotland hittills. Ni har mycket att se tillbaka på … väl genomtänkta och genomförda utflykter med bilder och text… Bra att ha när man blir äldre. Nu får man leta i minnet. Ha en fortsatt fin höst! Kram

  Gilla

 3. Inte klokt att ni hunnit bo där så länge!
  Fint med växtligheten på huset, men inte så bra för huset egentligen.
  Perfekt att avsluta en höstpromenad på ett fik!
  Ha en trevlig dag!

  Gilla

 4. ”Femte hösten” … det lät som en boktitel. Och jag kan inte fatta att ni bott där så länge att ni upplever just den femte hösten på Gotland. Tänk så mycket jag lärt mig om denna ö som jag inte visste tidigare. Och så mycket vackert jag fått se på bild. Och den här bildserien var inte fy skam. Oj så vackert det är hos er i höstens vackra tid. Hus inbäddade i rött rådhus alternativt vildvin är så vackert. Och så fiket … jag skulle nog ha gjort som österrikarna, värmt mig med Glühwein 🙂

  Kram från en lite dimmig Kringelstad

  Gilla

 5. Vad göttigt med fiket 😋!! Och visst är det nåt visst med atmosfären i trånga gränder. Man kan lätt tänka sig tillbaka till en annan tid, nästan så att man väntar sig få höra klappret av hovar mot stenläggningen. Bara man blundar så är man där. Men tur att det bara är i fantasin. Man vill ju inte slita ut sig med allt det där andra som också var vardag för de flesta då – för knappt hundra år sedan… som att kånka hem vatten och behöva byka för hand. Ja allt det som vi har maskiner till nu. Det var ju en kamp för värme och brödföda från tidig morgon till sena kvällen. Det är nog ändå bättre att leva nu. Och kunna slinka in på ett fik ibland, för omväxlings skull. Ha en härlig fortsatt höst!

  Gilla

 6. Mycket vackra höstbilder. Det är nästan så att jag kan längta till Gotland lika mycket som till Ångermanland då jag ser dessa vackra färger som du har lyckats fånga i naturen.
  Otroligt att ni redan har bott på Gotland i 5 år. Tider går fort, så är det bara.
  Ha det fint.
  Kram!

  Gilla

 7. Otroligt att det redan är er femte höst på Gotland. Tiden rinner iväg när man har roligt eller ni säger säkert råligt vid det här taget 🙂
  Ljuvligt vackra bilder, njutbara i kubik. Jag känner av den sköna småfuktiga, småkyliga hösten ända hit och trivs.
  Ha det fortsatt gott på er ö i världen.
  Kramar från en av mina öar i världen!

  Gilla

 8. Många vackra bilder från er promenad och perfekt att avsluta med fika.
  Tänk vad tiden går fort tycker inte det är så längesen du skrev om Ystad.
  Kramar från oss

  Gilla

 9. Tycker inte det känns så länge sedan du skrev om att ni skulle flytta. Tiden kan verkligen förvilla. Jag skrev ett mail till dig om lån av foto, men jag är lite osäker på om jag har rätt e-mailadress. Är det den med outlook? Kram Gunnel

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s