Kvalomgången: Uppgift 10 av 10 – bäddat för dramatik

Uppgift: SPÄNNE OCH KLÄMMA
Svar: 6 bokstäver
Tävlingstid: 19:00-21:00
Poäng för rätt svar: 25-22-20-16-15-14-13-12-11-10-8-7-5-5-5-5-5-5-5-5- o.s.v.
Ditt mål: Vara en av de tjugo som går vidare till Mellanrundan den 1 november. (Samma tid, 19-21. Alla 20 inbjudna har noll poäng från start) I Mellanrundan handlar det om att vara bland de tio främsta efter tio nya uppgifter och därmed nå Finalen med sina femton uppgifter. Etta i den tabellen blir Mästarnas Mästare den 30 november. Bara att ta sig till Final tycker jag är en ”seger”.

Efteråt:
Mitt facit: AGRAFF (21 st valde fel alternativ. 6 st valde rätt, 7 st deltog inte)
Flest titlar först: Znogge, Anita L, Inger B, Ingen Vinnare, Wiolettan, Börje, Gunnel, Thomas, Emil och Cecilia O. Tio olika titelmästare i kvalet. Fortsättning följer i Mellanrundan och Finalen. (25 uppgifter till)

Pl.SLUTTABELLPOÄNG
1Znogge190
 Gunnel118
 Wiolettan116
 Anki A110
 Anita L108
 Inger B93
 Signhild90
 Jennifer82
 Minton79
 Christina O76
 Eva-Lotta72
 Cecilia O68
 Blomsterbönan68
 Lena W67
 Lisbeth66
 Pelle58
 Marianne S58
 Ingbritt J52
 Emil49
20Börje45
 Det magiska strecket 
 Thomas P43
 Sven-Arne43
 Ethel39
 Maj36
 Laila35
 Lizzanpizzan34
 Ditte31
 Kerstin Cecilia30
 Louise15
 Kerstin N14
 Gunilla W11
 Ingela10
 Barnaby8
34Eva R6
 Tack till alla som deltog i Kvalet ❤ 


Information:
Ni som inte gick vidare från Kvalomgången kan fortsätta tävla & leka i ABC som börjar 1 november klockan 18:00-22:00. (Givetvis är ABC öppen för alla) Hur många når bergets topp? Sista lotten går till den som kommer upp som trettonde person. Även där bjuder jag på 6 st Skrap-Kryss.
Ha det så trevligt i höstmörkret. 😊

72 tankar på “Kvalomgången: Uppgift 10 av 10 – bäddat för dramatik

   • Betydligt mer spännande än igår kväll. 🙂 Jag har som hobby att inte titta in här efter inlägget. Istället smyger jag på paddan efter en kvart-halvtimme. Då har väldigt många svarat. Jag flyttar ”det synliga” en rad i taget. Ser vem som svarat. Sedan själva svaret.
    Samtidigt kan allt ändras om det kommit en helt ny deltagare som jag måste godkänna först och som svarade tidigt. (Dess tid blir alltid rätt). Första kvällarna sitter jag och bevakar och hjälper in. Men jag har också ett liv och tävlingssäsongen är förlängd till sex veckor så… 🙂 Imorgon ska jag börja med ”mallarna” till Mellanrundan och bestämma hur det ska se ut på ABC så jag slipper ändra på trettio olika ställen senare. Brukar hända ändå. 😉

    Gilla

  • På tiden att jag går in här och gratulera till din avslutning. Som alltid går det aldrig att räkna ut dig. Stort GRATTIS. 🙂 På tisdag har du två tider att passa. Uppmjukning klockan 18 med ABC och en timme senare Mellanrundan. Jobba hinner du inte med. 🙂
   Bara en pinne mot Värnamo. Mjällby har vaknat rejält.
   Fight om kvalstrecket.
   MFF sjunker. Där i söder är det antagligen bara guld som gäller. Jag är så lastgammal så jag minns när de åkte ut en gång. Tror de var tillbaks på ett år. Guldet går nog till Häcken. Nu blev jag nostalgisk när jag tänkte på mitt specialarbete på gymnasiet som handlade om Änglarna. Otroligt att jag kunde charma den strikta studierektorn till ämnet. Första eleven som skrivit om fotboll. Jag vinklade det om att jag skulle studera fotbollsänkorna m.m. Det var tider det. Vilken lyx det var att åka gratis tåg och färja.

   Gilla

   • Stort tack! Det är spännande till och med för mig själv. Jag vet aldrig vilken dag jag helt ska glömma att det pågår en tävling, vilken dag jag ska fundera länge på svaret eller vilken dag jag bara är säker på svaret och slår till. 🙂
    I går startade ju dessutom tävlingen och matchen samtidigt. Det är en plågsam säsong. Så många tappade vinster i slutminuter, som i går. Ännu är vi inte säkra på om vi klarar oss undan kval. Pust.
    Tycker det är roligt om Häcken tar det. Det måste få vara fler än Stockholmslagen (och normalt sett MFF) som är med och slåss om det.
    Härligt specialarbete!

    Gillad av 1 person

 1. Vilken dramatik. Det är sådant som jag älskar att följa. Tusen tack till er 34 deltagare som tog er tid att vara med i Kvalomgången. ❤
  Tjugo st går vidare till Mellanrundan. Men det behöver inte vara slut med tävlandet för någon av er. Klockan 18:00, startar årets ABC, den 1 november. 33% chans att svara rätt. Inbjudan med lite detaljer kommer om några dagar. Först några vanliga inlägg som har fått stå tillbaka ett tag.
  Ha en fin avslutning på kvällen.

  Gilla

  • Varsågod. Kul att du hängde på i år också. Hoppas du är sugen på att klättra uppför ett berg också i nästa vecka.
   Otroligt spännande för mig som ”smygtittade” på paddan då och då. Så många som hade chansen att ta sig upp eller behålla sin plats ovan det magiska strecket. Nu ska jag kontrollräkna och skicka iväg en uppdatering snart. Vem vet? Jag vet om det funkade med hårnål. 😉

   Gilla

 2. Tack för denna omgång, det har varit spännande och mest spännande att se om jag kunde komma in innan 10-15 stycken hunnit före. Den spänningen blev nästan för mycket.
  Annars har det varit roligt att få vara med i dina lekar. Otroligt att du orkar att hålla på.
  De gånger som Mysingen inte använde datorn så kan jag kanske låna hans och då kan jag kanske vara med ifrån första minuten.
  Tack för ditt jobb.
  Ha det bra.
  Kram!

  Gilla

  • Tack själv. Kul som alltid att du kunde och orkade vara med och tävla & leka. Hoppas han kan låna ut den och till och med vara med på ett hörn och tävla. På tisdag är det två tider att passa. ABC startar klockan 18:00 och Mellanrundan en timme senare. Det var riktigt skönt för mig att ha en paus ikväll. Ändå började jag snegla mot klockan när tiden närmade sig sju.
   Bamsekram, Bosse

   Gilla

 3. Jag har varit alldeles för splittrad i mina tankar den här tiden och inte riktigt klarat att fokusera … igår fick jag det ganska väntade beskedet att min bror avlidit … så kanske klarar jag att hänga med fortsättningen …
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s