Kaffekannan eller kamelen?

Vi var kvar på udden Lörgeudd, som vi cyklat till från Kyllaj. Frukosten var avklarad. Betydligt bättre utsikt än från vårt ”hemmakök”. Varför smakar det nästan alltid bättre att äta och dricka utomhus?

Nu var det time för att utforska raukarna, som finns på den vackra udden med utsikt över Furillen.

Den här tyckte Solveig liknade en seriefigur.

Bland de femtontal låga raukarna är denna mest välkänd. I folkmun kallas den mest för ”kaffekannan” och ”kamelen”. Vad tycker du den liknar? Något helt annat?

Ett par timmar senare kunde vi jämföra med ett annat raukområde. För att nå det fick vi klättra en bit. En liten stund till ville vi njuta av Valleviken, innan vi bytte vik. Lörgeudd är en av pärlorna i den gotländska kalkstensskärgården. Jag tror inte det är så många människor som tar sig hit. Varken turister eller infödda.

19 tankar på “Kaffekannan eller kamelen?

 1. Tycker att det liknar en kamel .
  Seriefiguren blir nog som en stor hund som visar sin matte eller husse sin kärlek med en stor bamsekram . Man kan ju fantisera mycket när det är en rauk.
  Precis som man ligger på gräset på sommaren o tittar upp på molnen o funderar på vad de liknar .
  Underbara bilder som du delar med dig !
  Kram 🤗

  Gilla

  • Det tycker jag med. Att ta sig tid att betrakta raukar öppnar verkligen upp fantasins fönster och dörrar på vid gavel. Nu fick du mig att bli nostalgisk. Jag gjorde det ofta som barn. Låg i trädgården och studerade moln. Gör det faktiskt fortfarande. Men mer sittande och stående. 😉
   Tack ska du ha.
   Kram, Bosse

   Gilla

 2. Självklart är det en kamel som blickar ut över havet, i alla fall tycker mina ögon det. Seriefiguren ser ut at gilla att kramas men vilken seriefigur det är kan jag inte bestämma mig för. Kanske något i ankväg…
  Härliga bilder som vanligt!
  Vad händer den 15: e? Borde jag veta? Ja, kanske…

  Kram och god tisdag!

  Gilla

  • Det anser jag också. Det är bara att räkna pucklar. Inte puckar.
   Tack. Låt se. Det står i min stora plankalender att jag ska byta knapp och att S ska handla själv. Sedan var det något otydligt, vilka kråkfötter, rör sig om siffror eller klockslag? 19-21. K-V-A-L. Blir kanske snopet för den som dyker upp första november och vill deltaga i Korsordsmästerskapen i år. Asch. De kan vara med i bergsklättringen istället. Med tanke på förra årets hundra meter upp tror kanske en del att jag blivit riktigt snål och vill behålla alla Skrap-Kryss själv, som har höjt avståndet till 222 meter. Men mitt mål är fortfarande att få upp nummer tretton. Jag vill ta revansch på mig själv. Hm. På min namnsdag vet jag svaret.
   Tisdagskram tillbaka.
   Ps. Beror på att S har så mycket att göra att hon inte har tid att leka med sin gubbe.

   Gilla

 3. Kamel tycker jag, utan tvekan! Kan riktigt se hur den tittar ut över havet och undrar … ja vad kan en kamel på Gotland undra över.
  Seriefiguren vet jag däremot inte. Vi första anblicken tyckte jag att den liknade Pluto som slår armarna om … husse Musse kanske?

  Kram från två som varit på solig promenad i Kringelstan (Lucy med matte)

  Gilla

 4. Härliga bilder att ta del utav.
  Kamelen blickar ut över havet och undrar vart all sand och torka finns, kommer snart fram till att havet och andra raukar är trevligt.
  Seriefiguren ser ut som en hund som kramar om sin människa.

  Gilla

 5. Jag undrar så vilken seriefigur Solveig ser. Näsan på minner om långbens men sen får jag inte ihop mer. Jag ser med en kamel som spanar ut över vattnet, men mittbilden påminner faktiskt om en kanna med pip. Vad händer om 11 dagar? Det är väl inte november än? Nu gör du mig stressad. Kram

  Gilla

  • Hade hon inte varit så upptagen på sitt kontor. Men jag har bestämt mig för att vara en lydig gubbe och inte störa. 😉 Därför vågar jag inte… eller ska jag skylla på Gunnel? 😉
   Om du kommer hit på besök nästa gång första november får du satsa på bergsklättring. Där får alla vara med. Men när jag ska kora Mästarnas Mästare i år för tionde gången i korsordsuppgifter har jag ett annat upplägg. Först kval i oktober. Tio uppgifter. Med dina gamla meriter kommer du att ha en stor fördel. Mer om det i inbjudan på måndag. Hoppas det går bra för dig med dina förberedelser. För det ska väl öppnas luckor i december i år också?
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s