Närsholmen – en plats att återvända till

Minst en gång om året måste vi återkomma till platsen med många positiva smeknamn. ”Enbusk-savann” är ett av dem. Solveig stannade bilen och jag vevade ner rutan. Klick!

Pulsen gick ner. Harmonin spreds i kroppen. En solig sommarmorgon när livet känns så lätt.
Vi tog ner cyklarna från bilen och frukosten placerades i korgarna. Sedan var det bara att i sakta mak rulla vidare på två hjul.

Förra året stod Adam & Eva i fokus för vårt besök på den nära två kvadratkilometer stora halvön. Nu hade orkidén blommat över. Men blåelden levererade. Givetvis extra mycket för mig som älskar blå färg.
Polkagrisfyren tändes första gången i december 1872. Tänk vad många liv den har räddat.

Förra året var den soldränkta bänken upptagen när vi kom fram dit. (Du kan se den längst ut till vänster på muren). Denna gång hade jag ungefär fem-sju sekunders marginal. När jag såg den blå bilen genade jag snabbt upp mot bänken. Paret, i den blå bilen, tog över bänken när vi var klara med frukosten och cyklade vidare ner för backen.

En mysig midsommaraftonsmorgon, som vi kan tänka tillbaka på när höststormarna slår till.

12 tankar på “Närsholmen – en plats att återvända till

 1. Alltid lika skönt att titta in till er blogg. Inget dåligt val för en midsommarafton. Så säreget vackert underbar miljö på alla sätt och vis. Har dock aldrig varit där men än är det inte försent. Trevlig helg.

  Gilla

  • Tack för dina snälla ord. ❤ Vi var inte så långt ifrån och vi ville gärna se en av våra favoritplatser även detta år, när där är som vackrast. När blåelden lyser upp som den bästa fyr. 🙂 Dessutom heter platsen NÄR. 😉
   Det är skönt när saker inte är försent.
   Tack ska du ha.

   Gilla

  • Närsholmen blev min favorit 2016 och har behållit en hög plats på min oskrivna lista. Just där ska man vara när blåelden är som ”starkast”. Men det står ofta i litteratur att Närsholmen är vackert året om. För den som gillar att studera fåglar är andra månader att rekommendera. Tänk om man fick bestämma både väder och hälsa. Rätt kläder hjälper inte mot allt. Sedan är det alltid svårt och nästan hopplöst att nå klimax. Hade det inte varit fokus på bloggen skulle det varit betydligt enklare. Men inte lika roligt och omväxlande. 🙂 Undra om det är möjligt att drunkna i ett fotoarkiv?
   Kram

   Gilla

 2. Oj, det här inlägget har jag tydligen missat. Minns den polkagrisrandiga fyren från något annat inlägg (om det nu är samma). Blåelden brinner för alla oss som älskar blått. Lite märkligt med blå eld egentligen. Men vilken midsommaraftonsmorgon att tänka tillbaka på.

  Kram

  Gilla

  • Kommer du till Gotland någon gång hoppas jag du besöker Närsholmen. Vackrast måste det vara en solig dag när blåelden är som ”starkast blå”. Namnet borde vara för att det lyser som när det brinner. Men i en favoritfärg. 🙂
   Tur att de inte hade släppt lös kalvarna. Såg en instagramsbild några dagar senare. Då badade/drack en kalv i havet.
   Kram

   Gilla

  • Den var länge nummer ett hos mig. Nu har vi besökt otroligt många andra platser. Därmed är det svårt att plocka fram en tio-i-topp-lista. Beror mycket på väder m.m. Jag älskar fortfarande att åka dit. En del andra platser kan tappa en del charm från förstabesöket, fast de fortfarande är jättefina. Har märkt att det är likadant för Solveig. Denna sommar har vi hunnit med otroligt mycket och haft en skön mix av tider, sätt att förflytta oss m.m.
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s