Mat- och kaffestugan vid Bungemuseet; del 8

Solveig var kaffesugen efter vårt långa besök på Bungemuseet. Tvärs över gatan, intill där vi parkerat ”Den lilla blå”, finns Mat- och kaffestugan.

För den som vill ha en paus går det utmärkt att fika eller äta hemlagad mat och sedan återkomma in till museet. Det rör sig om ett kort promenadavstånd.

Jag tog kameran och gick på egen upptäcktsresa. Vänligt tackade jag nej till en ridtur.

Det finns även här en del historiska byggnader, att studera både från utsidan och insidan. Om det är sämre väder tror jag de flesta väljer att inta sin fika eller mat inomhus någonstans. Om det regnar brukar de elda i öppna spisen.

Intressant att få en dos av gutamål på takbjälkarna. På ”stödet” på träbordet kunde jag läsa översättningen till ren rikssvenska. Roligt att jämföra, efter att först försökt lösa det själv.

Kön har växt. Nu är frågan om jag hittade Solveig? Klart jag gjorde. I nutid ska vi snart gå ut och sätta på cyklarna bakom bilen och börja ladda för den tidiga morgonens utflykt. Målet är att komma iväg klockan 05:11. Ska bli spännande att få komma till en för oss vit fläck på kartan.

8 tankar på “Mat- och kaffestugan vid Bungemuseet; del 8

 1. Klockan 05.11 ? Det är att vara uppe innan tuppen det och så funderar jag förstås på det där elva minuter över fem. Varför just elva? Ni är kul ni båda!
  Tack åter för en väldigt trevlig stund här inne hos er. Om jag inte hade flyttat till den här ön kunde jag gott tänka mig att ha blivit en gotlänning istället. Ett så spännande och intressant, sägenomspunnet ställe. Tummen upp och en kram på det!

  Gillad av 1 person

  • Jag kastar alltid ett ”getöga” på bilklockan innan vi åker iväg. Dessutom nollar jag mätaren. Men igår vaknade vi av oss själva lite tidigare. Klockan 04:55 rullade vi ut från parkeringen. 🙂
   Jag är rätt övertygad om att du hade uppskattat Gotland. Men värmen du har oss dig nu finns inte här tolv månader om året. Men ön är betydligt större än många tror. Det är lätt hänt att de åker till samma platser. Så gjorde vi också när vi ”bara” var här på semester. Att ha en blogg som den här gör upptäckandet större, vidare och djupare.
   Kram tillbaka

   Gilla

 2. Hm, just 5:11, inte 5:10 ellr 5:12 … hoppas det gick bra så ni prickade exakt rätt minut och inte kom iväg 5 i 12.
  Trevlig fikarast. Tycker hästarna var fina. Gutemålet är rena grekiskan för mig … 🙂

  Kram från ett soligt fastland

  Gillad av 1 person

  • Det råkade bli exakt samma tid vid två morgonresor på raken för två år sedan. Den här gången blev det 04:55. Allt är nästan fixat på kvällen. Återstår bara att fixa kaffe och tevatten. Den här gången vaknade vi innan klockradion startat.
   Det är inte lätt, men kul att stöta på.
   Kram från en plats som de senaste dagarna startat med sämre väder och blivit riktigt varmt på eftermiddagen.

   Gilla

  • På sommaren är det en baggis att kliva upp. Vi gick upp innan klockradion gick igång. Allt fixat på kvällen. Återstår bara att fixa till Solveigs kaffe och mitt tevatten. Bilen rullade iväg klockan 04:55. Vi mötte ovanligt många bilar. Tvåsiffrigt. 😉
   Mycket lätt att bli.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s