Before Sunrise

När jag ska vakna inför något spännande har jag nästan aldrig behövt vänta på att någon form av timer ska väcka mig. Istället vädrar min inre klocka äventyr och väcker mig varsamt.

Mamman och hennes gulliga små dunbollar blev störda av knäppandet från kameran.

Vi hade inte cyklat iväg från ”vår” stuga, Burgen i Holmhällar, vid fyratiden på natten för att studera fåglarnas liv.
När jag studerar bilderna i detta blogginlägg kan jag inte låta bli att le, när jag för skojs skull räknar bilder med fåglar och/eller soluppgång på.

Under flera år var jag inte helt säker på de engelska orden för soluppgång respektive solnedgång. Om någon frågade mig hade jag ändå femtio procents chans att svara rätt. Matematik när den är som bäst. 😉
En mörk höstkväll blev jag kär i en film av Richard Linklater med Jesse och Celine.
”Before Sunrise” med Ethan Hawke och Julie Delpy är den enda film som jag direkt sett om en gång till. Uppföljaren ”Before Sunset” höll också samma höga klass. Nu kan jag hålla ordning på orden ❤

Det blev inte den vackraste soluppgång vi upplevt. Men vi hade det mysigt och förhoppningsvis fick du också ut något positivt av bloggbesöket. ❤

14 tankar på “Before Sunrise

  • Vi rörde på oss hela tiden. För det var en aning kyligt. Hade vi klivit upp ännu tidigare kunde vi cyklat bort så vi kom på andra sidan skogsudden. Egentligen skulle vi kunnat ta ”Den lilla blå” och fått vara med om en solnedgång också. Kanske inte vid samma tidpunkt. 😉

   Gilla

 1. Om jag fick ut något av bloggbesöket! Om jag fick! Vilken bildserie …. tycker speciellt mycket om de första, med fåglarna i gryningen eller … before sunrise. Men själva soluppgången … den är inte fel den heller. Inte alls! Du vet väl att det finns en tredje film, ”Before Midnight”.

  Tisdagskram

  Gillad av 1 person

  • Vi hade inte så mycket tid på oss. Hade jag tänkt på att det var så ljust att vi såg alla rabbithål kunde vi cyklat iväg tidigare och nått platsen på andra sidan skogsudden.
   Jag har alla tre filmerna hemma på DVD. Minns hur besviken jag var på trean. Efter ett tag tyckte jag den lyfte sig och började likna de andra filmerna. Sedan blev hon för tjatig, mörk och halvsnuskig. Det har varit på tal om en fyra. Antagligen ska de först flytta in på ett ”åldringshem”. 🙂 Eftersom jag både varit i Paris och Wien och de är två av mina favorithuvudstäder blev det extra pluspoäng. Men framför allt är det många andra personliga bitar som matchar första filmen. ❤ Jag satt i mörkret framför datorn och såg den. Tipset var från en kompis. När jag sett filmen två ggr gick jag upp och undrade var S var. Hon hade somnat i soffan. Egentligen höll jag på och blev "tokig" och undrade varför jag försökte se filmen. Min envishet fick mig att börjar om och börja om… Jag hade också betalat pengar. Orsaken var att de inte hade översatt tyskan i inledningen. Det förstod inte jag som letade efter felet. 🙂 Nu är det ett kul minne.

   Gilla

 2. Wow!!! Så fantastiskt vackert och galet fina bilder.
  Och som jag känner igen mig… Lever med en engelsman och känner mig lika knäpp varje gång jag frågar vilket som är sunrise och sunset 🙂 🙂 Undrar om jag någonsin kommer att lära mig det??? Knappast! Hahaha!

  Gilla

  • Det gör inte vi heller. Jobbigare och jobbigare ju äldre vi blir. Synd det inte gick att ställa in själv. Lagom är oftast bäst. Nu är här för ostadigt och vi ställde in dagens bloggutflykt. Därför blev det inomhussysslor.
   Kramar från Visby

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s