Samma plats – fyra olika årstider

Kategorin där vi besöker samma plats vid fyra olika tillfällen under året och tar en bild varje gång.

Våreftermiddag
Sommarmorgon
Hösteftermiddag
Vintermorgon

Små tankar om de fyra årstiderna:
Almedalen är en historisk plats som passar utmärkt för att vara med i kategorin ”Fyra årstider”. På denna plats har det alltid funnits någon form av rörelse. Det är bara aktiviteterna som förändrats genom åren. Från starten som en betydande hamn till att ha tivoli på somrarna har det utvecklats till en oas av finaste rang, sedan det planlades en park i mitten av 1900-talet. Varje årstid har på detta smultronställe sin egen charm.

Lite trams med en dos seriösa tankar:
Vår grundtanke var att försöka få till samma yta på alla fyra bilderna. En omöjlig uppgift. Det är bara att titta på sina egna ben och räkna dem. Två fick jag det till. Vid båda räkningarna. Om jag då tänker riktigt ”Bossesmart” på att bänkar har dubbelt så många, fyra stycken ben. Självklart inser jag att bänkarna uppskattar att se nya saker. Inte stå kvar på exakt samma ställe. Dag efter dag. Årstid efter årstid. 😉

25 tankar på “Samma plats – fyra olika årstider

 1. Där är den igen, en av mina absoluta favoritkategorier och jag kan återigen konstatera att alla årstider har sin charm. Tror hösten vinner den här gången med sina eldiga färger!

  Kram från ett lite småmulet fastland!

  Gilla

  • Jag tycker fortfarande att du ska göra något liknande. Inser att du har en hel del platser som passar för det. Både på hemmaplan och en bit bort.
   Hösten vinner men om vi tagit sommarbilden en solig eftermiddag skulle den haft större chans att utmana. Jag måste bli bättre på att komma ihåg den kategorin eller använda mig av mobilen.
   Det har just nu gått över till samma väder efter några soltimmar. Eftersom det är helg imorgon tänkte jag ta min ”torsdagsstädning” i eftermiddag. Trist att det är fullt med regn på min app de närmaste dagarna. Nu när Solveig är ledig fyra dagar. Om jag tar en ren servett går det kanske att torka bort regnet på appen. 😉
   Kram

   Gilla

 2. Vilken tur vi har som har 4 årstider ,-) Bra att fota på samma plats, då först ser man skillnaden så fint, tror jag ska ”ta” din ide ,-) Alla årstider har sitt.
  Aha bänkar flyttar sig, i smyg kanske ,-)) Tycker du har fått till bilderna fint.
  Ha en fin dag. KRAM Primrose ,-)

  Gilla

  • Här på Gotland finns det fem årstider. Vilken lyx. Tiden efter turisterna åkt hem startar den.
   Det borde du göra. På andra bloggen skulle jag, när jag hade tid, kunnat ha det som en tävlingsuppgift till er besökare. Minns gamla uppgifter ni skötte utmärkt. 🙂 Jag har mest jämfört med mobilbilder från tidigare årstidsbesök och berättat det för fotografen.
   Tack ska du ha.
   Kram, Bosse Bus

   Gilla

 3. Jag skulle gärna vara en fyrbent bänk i Visby, ta mig ut på egna rundor lite här och där. Antagligen tänkte bänken likadant. En utmärkt idé att ta årstidsbilder av samma ställe. Tror att jag ska härma er lite grann, trots att årstiderna inte är så märkbara här. Men likväl så är det skillnad.
  Ha en fin dag- kram till er båda!

  Gilla

  • Du måste ha enormt starka benmuskler efter alla era vandringar på er ö. Tror faktiskt både Visby och resten av Gotland hade passat dig utmärkt att bo på.
   Gör det. 🙂 Just nu blev jag nyfiken på hur en vinter på din ö kan variera.
   Här blir det en städdag. Eftersom det är helg imorgon och Solveig är ledig fyra dagar finns det roligare möjligheter än att städa. Men väderprognosen ser en aning dyster ut.
   Kram inomhusBosse

   Gilla

  • En orörd sommarmorgon är ljuvlig att uppleva på plats. Men här i kvartetten blev det för mycket skugga vid den platsen. Likadant när vi går bland gränderna tidigt på morgonen. Brukar inte bli så bra foton.
   Typiskt att solen dyker upp igen, mitt i mitt städschema.
   Nu är det rättvist resten av veckan. Du och Solveig är lediga lika många dagar. 🙂
   Kram

   Gilla

  • Tack. Av de fyra på bild tycker jag hösten vinner lätt. Men hade vi tagit sommarfotot senare på dagen en solig dag skulle det kunna konkurrera mer. Årstidsmässigt har vi en härlig tid framför oss. Om annat vet vi inte så mycket, som tur är. Bäst att njuta av varje dag som vi har till skänks. Ingen dag går i repris. Men med hjälp av foton kan de ”konserveras” för framtiden. 🙂

   Gilla

 4. Väldigt roligt att följa naturens växlingar och se skillnaderna. Och sedan har man förstås sin favorit. Har liknande områden här hos oss vid Årstaviken. som jag följer olika årstider. Väldigt roligt att se skillnaderna.
  Kram och trevlig helg

  Gilla

  • Det är en charm att följa upp och jämföra. Förstår att du har många möjligheter på norra hemmaplan. Skulle vara kul om du gjorde något liknande. 🙂
   Tack ska du ha. Vädret är tyvärr lite för opålitligt för min smak. Jag börjar bli rastlös.
   Kram tillbaka

   Gilla

  • Jag kan ångra mig så här lite efter starten. 😉 Det hade varit häftigt att ha med fem bilder. Men blir kanske inte så snyggt, estetiskt sätt. Sedan är det så att det inte syns någon skillnad på hösten och femte årstiden. Däremot går det att känna och uppleva live. Förra året kände jag inte det. Då blev det tristhöst fortare och just nu längtar jag definitivt inte efter varken hösten eller femte årstiden. Däremot vill jag ha varmare, mer sol och mindre blåst. Imorgon vill jag åka tåg. Igår var det magiskt vackert. Egentligen körde vi på helt okänd mark. Ska börja förbereda inlägget nu. Först mat.
   Kram, Bosse

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s