Det kom in från havet

Helgen som var gick i regnets tecken. Vatten behövs ständigt på Gotland. Synd det inte går att ställa in så allt regn faller mellan 00:00-05:00. 🙂
Enligt min app skulle det bli sol vid tretiden på söndagen. När jag ställde mig på balkongen noterade jag att det var helt blått på himlen över havet. En stor kontrast till det mörka som fanns åt alla andra håll. Inte läge att ta en biltur in mot öns centrum.

Vi väntade en halvtimme innan vi rullade iväg. Inte hela tiden. Det blev tvärstopp i trafiken, mitt i backen ner mot färjelägret. Konstigt nog fick vi en p-plats vid bibblan. Underbart med den gula lampan, men jackorna behövdes mot den kyliga vinden. I lä njöt vi extra mycket under vår promenad, runt bland gränderna och in och ut genom de medeltida portarna.

Bäst att passa på att beskåda tulpanerna i olika färger. Den sista versen och refrängen närmar sig. Undra vad som finns att se om några veckor? Ska bli spännande att då få svaret på min egen ställda fråga.

Vackert med alla dessa färgnyanser. ❤

Det syns inte så mycket på våra bilder, men det var mycket folk i rörelse. De badade. Satt på bänkarna. Lyssnade på guider. Cyklade med skolklassen på skolresan. Spelade spel på gräsytorna vid Almedalen. Matade fåglarna i dammen. Solade sina ansikten. Pratade olika språk. Delade med sig av sina känslor. En sak som jag uppskattade starkt. Det var att se hur de olika generationerna umgicks. Ibland efter de resurser som fanns kvar till buds. Sådant gör mig varm om hjärtat. ❤

18 tankar på “Det kom in från havet

 1. Tack för en ljuvlig försommarpromenad, de sista ryckiga våraningarna känns i luften och dessa tulpaner! Wow! Här har jag inte sett en enda tulpan alls. Kanske dags att plantera några lökar?
  Visby är så vackert!
  Funchalkram!

  Gilla

  • Jag som trodde du hade tusentals tulpaner som slogs om uppmärksamheten på din ”blommiga” ö. Det tycker jag du ska göra för att åtminstone fylla tomrummet på nära håll.
   Jag har i flera år svarat Umeå som min favoritstad. Kanske dags att ändra snart. 😉
   Visbykram tillbaka

   Gilla

 2. Vilka härliga bilder ,-) Så vackert, det måste vara så rogivande att bara vandra omkring där och njuta. Tulpaner i olika färger, det är vackert ,-)) Här tror jag att vi har lyckats ,-))) peppar peppar att ställa in så det regnar nattetid ,-))) Njut på
  Härligt när alla umgås, äldre som yngre ,-) Precis som alla härliga tulpaner, alla är med, och desto vackrare blir det!
  Ha det fint KRAM Primrose! ,-)

  Gilla

 3. Vilken härlig promenad ni kom ut på och underbara bilder. Tulpaner är ljuvliga men tyvärr är säsongen ganska så kort. Att umgås över generationerna är berikande.

  Önskar en fin tisdag!

  Kram

  Gilla

  • Lättare att hitta ”luckorna” på hemmaplan i Visby. Nu längtar jag efter mer stabilt väder över ön. Jag tycker också säsongen är för kort. Både kul, stimulerande och nyttigt för framtiden att umgås på det sättet då och då.
   Tack ska du ha. Hoppas det gäller ostabila torsdagar också. 😉
   Kram

   Gilla

 4. Tack för att jag fick se den vackra tulpanblomningen i Almedalen. Nästa gång jag kommer till Visby är de säkert avblommade. Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

  Gilla

 5. Tulpanerna från Almedalen är så fina, härligt att blanda alla färger, höjder och former. Här i S-holm skulle vi behöva få regn. Nätterna och vinden kan vara kall och där för blommar tulpanerna så länge i min lilla trädgård.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s