Ett pris utan vingar

Vi kombinerade hotellvistelsen på Kokoloko med två promenader i närmiljön.

Först gick vi den anlagda promenadvägen runt västra fasaden.
Kvarnen Plågan, som byggdes 1800, har med åren blivit vingklippt. Vi läste att Plågan såldes 2020 för 605 000 till Johan Gate, som är ägare på Kokoloko. Det var 13 stycken budgivare inblandade i den ekonomiska biten. Johans plan är att göra en utställningshall, konsthall. Otroligt att det finns 6 st våningar att laborera mellan. Slutresultatet kan bli riktigt lyckat efter allt malande & planerande.

Tycker du det är många K i ordet Kokoloko? Då ska du veta att det är ett mer i Kék kökörcsin, som är det ungerska ordet för blåsippor.

Våren 2022 är efterlängtad. Nu är mycket på G i naturen på Gotland. För varje dygn sker nya ”mirakel”.

På håll syns nästa kvarn som heter Käringen och ägs av Region Gotland. Själva vek vi av till höger.

För den som vill bygga muskler och få upp flåset finns det möjligheter.

En kvarn finns också med på en av de tolv banorna. Det var gratis att spela under ”lågsäsong”. Hade det varit varmare hade vi garanterat nappat på erbjudandet. Nu ville vi istället in och värma oss några timmar, innan vi hoppades på ett ”vädermirakel”, solnedgång. Hur det gick på den fronten får du reda på i nästa inlägg. Det pendlade… Mörka moln hade makten stundtals. Sen tog sig solen igenom molntäcket för att snabbt försvinna igen…

8 tankar på “Ett pris utan vingar

 1. Kvarnen kan säkert bli en fin utställningslokal men kanske hade den blivit en häftig bostad också. Bangolf hade jag absolut nappat på att spela men visst, frysa är ju inte så tilltalande att göra. Jag har noterat att vår camping har en ny bangolfbana så den måste vi absolut testa i sommar. Förr spelade vi ganska så ofta men det blir längre och längre mellan gångerna…

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Jag gissar på att det finns en hel del regler som gäller på den fronten. Sällan jag bangar för en match. Men för mig hör det ihop med lite mer värme och mindre kall blåst för att det ska vara kul. Det tycker jag definitivt att du ska göra. Ni kan ha som vi hade några år, en familjekamp i lag. Inget är som förr. 😉 Riktigt långt tillbaka i förr var jag nästan ”bofast” på Japans minigolfbana. Jag borde haft rabatt. Kunde inte slita mycket på de 18 banorna, när jag var som mest i form. Snubben var snål. Sista dagen på säsongen fick alla spela gratis. Nu stannade jag upp i skrivandet. Ser hans flin när jag som 11-13 åring berättade att jag slagit ”dagens bästa resultat” bland vuxna. ”Ska du inte ta fram kritan och skriva upp det på tavlan”? sa min spelarkompis med ivrig röst. Mannen som hette Leif fortsatte bara le stort och själv gick jag iväg mot min parkerade cykel. Minns hur olika spelkompisar genom åren undrade varför jag inte berättade att jag hade dagens rekord. En del fick jag stoppa från att säga det högt när vi lämnade tillbaks klubborna. (bollen var inskjuten i sista hålet.) Det rörde mig inte i ryggen. inget jag behövde berätta för ”världen”. Men den yngre Bobo hade antagligen känt sig en aning stolt. Alla dessa minnen. Kommer ihåg att jag skrivet ett kåseri på andra bloggen om händelsen.
   Kram, en äldre Bobo

   Gilla

 2. Bangolf är roligt! Tror inte att det finns här överhuvudtaget? Kanske jag borde tipsa folket här om hur kul man kan ha med bangolf. Kololoko, vilket roligt namn! Betydelsen?
  Trevlig början på maj!

  Gilla

  • Visst är det kul. Hallå där! Givetvis är det just det som du/ni ska satsa på nu på nya ön. Då syftar jag på att bygga ihop en spännande och rolig bana. Det räcker med 12 hål. Är du på? 🙂
   Bra fråga. Jag har också undrat över svaret. Oftast har jag haft svårt för att komma ihåg det. Men nu har jag skrivet det några gånger så förhoppningsvis sitter det kvar på ”kontoret”.
   Tack ska du ha.

   Gilla

 3. Låter billigt för Plågan, kvarnar,fyrar och sånt brukar ju kosta miljoners miljarder.

  Tycker det är ett sånt möljande med minigolf. Efter några banor så är jag antingen hungrig eller uttråkad. En bana på fyra hål vore lagom. Jag skulle ju kunna sluta efter fyra banor på en med arton hål men jag är så förbannat ordentlig så jag måste spela klart.

  Gilla

  • Jag var också förvånad över slutpriset. Men har läst tidigare om att den är rejält eftersatt. Dessutom gissar jag på att det rör sig om många skrivna regler som gör att intresserade vet att det är pengar som ligger ute länge innan det kan girera en inkomst. Själv hoppas jag det blir något som så många som möjligt kan ha glädje av.
   Möljande måste vara ett dialektord. Mina tankar går åt golf på gräs. Jag kan se dig dra en tung matvagn och endast en klubba i handen. 3-4 timmars aktivitet. Okej! För dig ett helt dygn. 😉 Du har en nattorienteringslampa på pannan. En rutig filt. Vid varje startplats undrar du i vilken ficka bolluslingen ligger. Någon kommer att hitta dig sovande vid hål tretton. 🙂

   Gilla

   • Haha, exakt så kan det faktiskt bli 🤣

    Har fått möljande från mormor min , hon menade segt, utdraget, som att gå i tuggummi du vet, men jag tror att det kanske var nåt väldigt lokalt dialektalt. Tror jag hört att nån använt det om typ virrvarr eller lite stökigt. Måste googla nu.

    Gilla

   • Jag älskar när gamla ord går i arv. 🙂 Det gjorde jag redan som barn. Kunde suga på orden som tilltalade mig. Inte samma ord som kom ut från kompisars munnar. Extra vackra ord kunde jag säga högt till mig själv – när jag var ensam. 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s