Fiskelägen i ny tappning

Sysne

Ibland är det kul att leka lite med teknikens hjälp. Eftersom alla bilder i vår blogg är tagna av oss själva är det ”fritt fram” för oss att använda dem som vi vill. I vår iPad finns en app som heter Waterlogue. Den köpte jag för ganska länge sedan.

Hörte

Någon gång då och då har jag testat att lägga in en bild i appen och ”simsalabim” så har det blivit en akvarell. Teknik är fantastisk (när den fungerar…)

Baju

Nu bestämde jag mig för att göra en hel serie med bilder. Dagens tema fick bli fiskelägen. Det har blivit en hel del bilder att välja mellan…
I appen finns flera olika varianter som avgör hur det färdiga resultatet blir. Det kan tyckas som att det vore lättast att använda samma variant till alla bilder. Så enkelt är det förstås inte. Jag får pröva mig fram och testa med några olika innan jag blir nöjd.

Bläse

När bilderna sedan har sparats i mitt bildbibliotek går jag tillbaka och jämför dem mot varandra. Då är det lättare att se vilken bild som jag gillar bäst.

Sjaustru

Slutligen använder jag en annan app för att rama in ”konstverken”. Den appen heter Pixlr.

Hangrebod

I Pixlr finns möjlighet att välja olika slags ramar. Den här är kanske en aning orolig, men jag tycker att den matchar just den här bilden.

Hallshuk

Så många minnen som väcks till liv med hjälp av bilder.

Ahr

Avslutar med ett sommarminne från 2021. I Ahr blommade den gula fetknoppen som bäst när vi åkte förbi. Eftersom gult är en påskfärg passar det bra att jag avslutar med den.
/Solveig

20 tankar på “Fiskelägen i ny tappning

 1. Vilka fina bilder ! 👍
  Den enda hamnen jag varit i är Hörte utav alla fina hamnar du visat.
  Där är ju ett fik nu . Mysigt
  💕Ingbritt

  Gillad av 1 person

  • Tack! Vi har också varit och fikat i Hörte, som ligger nära Ystad, för några år sedan. Bilden härovan är från ett gotländskt fiskeläge med samma namn. Båda är trevliga, var och en på sitt sätt. /Solveig

   Gilla

  • Visst är det så. Du anar inte hur många jag ratat 🙂 Det finns säkert liknande appar som är mycket bättre. Men det är ju kul att testa något nytt.

   Gillad av 1 person

  • Ja den är faktiskt rätt kul att ”fuska” med. Tror dock att din akvarellmålande faster målar på riktigt. De flesta gör ju det… 🙂

   Gilla

  • Ja ibland är det kul att leka med teknikens hjälp. Otroligt så mycket man kan göra med en app. Önskar att jag hade varit mer konstnärlig så jag hade kunnat måla på riktigt… Det får bli en akvarellkurs när jag blir pensionär. Kram tillbaka!

   Gilla

  • Tack! Ja, visst är det fantastiskt med all ”ny” teknik. Det här gav mersmak så jag får ge mig på några andra bilder till en annan gång. Kram tillbaka!

   Gillad av 1 person

 2. Kul med en app som gör bilden till akvarell, så läckra bilder! Fina ramar ,) ALLA bilderna var så vackra, men har en favorit, grinden ,-) Kan bero på att jag gillar grindar! Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  Gillad av 1 person

  • Bättre sent än aldrig! Här kommer ett sent svar och ett tack! Jag gillar också grindar – och att fotografera dem! Kram tillbaka!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s