Boll med skruv

Sex år före Anders Årfelts berömda första bagge var på plats utanför Österport, 1992, invigdes denna ca 8 meter höga skulptur, som är gjord av formgjuten betong.

Anders Årfelt döpte skulpturen till ”Boll med skruv”. Från början hade han tänkt sig en rund boll. Tyvärr funkade det inte visuellt. Eftersom han ville att bollen skulle vara fylld med energi blev slutprodukten en elliptisk boll.

Anders gjorde formar och formsnickare på Skanska i Träkumla byggde formen. Med hjälp av en skylift skruvades bollen fast på invigningsdagen. Som gammal bollälskare uppskattar jag skulpturen, som jag kört förbi många gånger. Till slut stannade jag till och tog kort en solig dag.

11 tankar på “Boll med skruv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s