Gutamål – Lektion 11

Ämne: Spontangissningslek med den nya teknikens ord som gutamålsord. 😉 Svara med ord eller 1-X-2.
De rätta svaren blir fet stil – när jag är på gång med nästa blogginlägg. Självklart är det inte tillåtet att googla. Då försvinner både spontaniteten och meningen med leken – för jag vill bara att du ska ha kul en stund. 😊

1X2
ScannerAvkeikareRipbårdRimedjar
SMSBuldarÅrdflaugFäugltramp
SnabelaKroksnodPirrvittRump-A
Ladda nerBain avKas ei bakenSöisle
InternetVärldsganeDvärgnätStikksaum
WebbmasterKärvaskaskuGanraidareSnåipikk
MejlPåstpåstSladdpåstSkärmnöit
SmartphoneKlokpinnåTåvlinggSlundläur
MobiltelefonLummläurSladareRumpdrag
WebbplatsLänningg HynshäusGangard

Tre i topp: (Ingen får kvarsittning och ingen får någon lott.)
1. Ingrid 100 %
2. Anita 80 %
3. Eva-Lotta 50 %
4. Övriga 20-40 %


21 tankar på “Gutamål – Lektion 11

 1. Oj, det här var inte lätt men väldigt roligt med ”tvärtom” -frågor. Som vanligt har jag inte en aning och som vanligt kommer det svar med en stor glimt i ögat … 😉

  Scanner – Avkeikare … hörs ju tydligt att det är besläktat med ordet avbildare …
  SMS – Årdflaug … Ård som flauger iväg, det är ett sms det …
  Snabela – Rump-A (tror jag egentligen inte det är men tyckte det var kul)
  Ladda ner – Söisle (blundade och pekade)
  Internet – Världsgane – japp, världsnätet
  Webbmaster – Ganraidare – och här har vi riddaren av världsnätet, ”ganraidaren”
  Mejl – Påstpåst – går dubbelt så fort som snigelposten
  Smartphone – Slundläur – läur låter som lur så det får det bli
  Mobiltelefon – Lummläur – måste det ju bli, en läur även häur 🙂
  Webbplats – Gangard – som ganraidare har jag min egen gangard.

  Så där ja, nu har jag haft en rolig stund igen. Ska bli spännande att se de rätta svaren, tror inte jag har något rätt …

  Nu ska jag strax gå ut i snön med en röd liten hund som älskar vintern!

  Kram och fin lördagkväll – kanske tillsammans med Mello (undrar vad det heter på gutemål)

  Gilla

  • Att följa dina slingrande slutsatser är betydligt roligare än allt annat. Hoppas det är många som läser din kommentar. 🙂
   Härligt med en söt hund som älskar vintern. ❤
   Vi tog paus från Mello förra lördagen efter besvikelsen sju dagar tidigare. Men igår gjorde vi comeback och hade en rösttävling som förr. Låtarna var riktigt bra. En hög lägstanivå. Men nog borde Lisa M fått följa med Baggen direkt till final. Ord från en gubbe som inte tillhör röstgrupp 0-10 år. 😉

   Gilla

   • Roligt att du uppskattar mina knasiga svar, eller som det kanske heter på gutamål … mine knausiga svaur 😉
    Lucy får passa på att njuta av snön idag, imorgon ska det bli regn och sedan minusgrader vilket kommer att innebära ny halka.
    Och jag håller helt med! Lisa M borde definitivt gått direkt till final tillsammans med Anders Bagge, gillade verkligen hennes låt! Ord från en tant som inte heller tillhör röstgrupp 0-10 år 🙂 Apropå röstningen så verkar det strula mest varje vecka.

    Kram från Kringelstan

    Gillad av 1 person

   • Jag håller fullständigt med om Lisa M och Bagge! Jag tillhör inte heller 0-14 år.
    Blev förvånad och glad över Bagges reaktion, jag förväntade mig att han liksom förutsatte att han skulle gå vidare direkt och att han skulle le lite självsäkert men han bröt ju fullständigt ihop. Jag satt själv och grinade ikapp med honom. Jag har aldrig hört honom sjunga förut och jisses vilken pipa!

    Gilla

   • Knausiga låter passande. 🙂
    Skönt att snön tagit paus. Här det regn som gäller för hela dygnet. Men imorgon vill jag åka tåg i solsken.
    Bättre att du och jag sköter hela röstningen och bestämmer vilken låt som ska representera Sweden.
    Senkram från Visby

    Gilla

 2. Oj … jag hade ju fler rätt än vad jag trodde jag skulle ha 🙂 Men Ingrid, grattis till henne som fick 100% (ska de va ska de va hundra procent) visst är det någon gammal mellolåt?

  Gilla

   • Var tvungen att googla och såg att det faktiskt var Lotta Engberg och Triple & Touch som framförde låten på mello 1988 och kom trea. Märkligt … jag fick också för mig att Kicki var inblandad …

    Gilla

   • Aha! Jag visste inte ens att de tre killarna varit med Lotta i tävlingen. Förknippar mest Göteborgstrion med när de var programledare och berättade att alla jurymedlemmar som suttit runt om i Sverige och slagit sina kloka huvud ihop under många timmar var bortdribblade. Då var vi sura i soffan – och säkert väldigt många andra runt om i det avlånga landet med mellanmjölken. 🙂 Själv höll jag på norrmannen och friidrottstjejerna i landslaget som sjöng med i refrängen. Teigen något hette gutten. Jan eller Jon.

    Gilla

   • Nej det visst inte jag heller. Och inte kom jag ihåg när dom var programledare heller och därför inte händelsen med jurymedlemmarna.
    Däremot kommer jag ihåg låten, för jag antar att du menar ”We are all the winners” med norrmannen Nick Borgen. Jan Teigen var en annan norrman som brukade tävla för Norge och kom sist i någon av finalerna.
    Det här ämnet går visst att utveckla hur mycket som helst 🙂

    Gilla

  • Nog minns jag att han skrapade ihop hela noll poäng. Många år senare dök han upp igen. Minns inte poängskörden.
   Nick var det. Hette han inte Fästningen eller Slottet i efternamn? 🙂 Maria Akraka tyckte jag både sjöng bäst och var sötast. Nu gräver jag igen i mitt googelfria potatisland. Söker mig till pågående Superstars på Gotland. Erica Johansson. Var det tvåan i kören? Sedan är det ett chansskott. Samma tävling. Malin E. Kanske inte. Så många namn som ramlat ur mitt minne. Som vi skrattar åt det ibland när vi slår ihop våra två hjärnor och dribblar mellan namn som vi förr letade upp på två sekunder. Samtidigt skrämmande. Det har hänt när vi missat fyra-fem namn att vi dagarna efteråt gör en ramsa med dem för att lura in dem igen på hjärnkontoret. En ramsa började med Loa Falkman. 🙂
   Mellokram

   Gilla

 3. Slottet hette han nog 🙂
  Erica Johansson vet jag var med men den tredje kommer jag inte ihåg.
  En kul grej med ”Slottet” förresten. Var på Mallorca på målarresa 1995 när det var Eurovisionfinal. Sverige tävlade med Jan Johansen och låten ”Se på mig”. Vi satt många nationaliteter (mest svenskar) i baren och tittade på finalen med spansk kommentator. När det var omröstning följde vi den med spänning för det gick bra för Sverige. Men landet som vann var till slut Norge. Då hörde jag någon som sa ”jaa” snett bakom mig och vände mig om och vem stod där tror du. Lite kul!

  Det var skönt att läsa att ni har samma problem som vi har. Vi har börjat märka det tydligt när det är ”På spåret”. Plötsligt kommer musikfrågan och jag sitter och sjunger med i hela låten. Vet vem artisten/gruppen var men … var är namnet! Borta! Dock sitter texterna som berg.
  Det där med ramsor är bra … har jag tillämpat ibland också. Har ett par för några av mina lösenord. Jag tror också det är därför jag kommer ihåg texterna. Kopplar ihop dom med melodin. Melodislingor fungerar lite som ramsor …
  Dags att förbereda lunchen! Sex laxar i en laxask …

  Torsdagskram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s