Konstverk som naturen skapat

Stormen Malik håller fortfarande sitt grepp över Gotland när jag skriver det här… Vi hoppas på att det snart har stormat klart, för nu känns det som att det räcker med starka vindar för ett bra tag framöver…

Södra Hällarna är ett populärt utflyktsmål. Vi har cyklat och promenerat här flera gånger i olika väder. Förra söndagen var det grått, men relativt lugnt eftersom den förra stormen dragit förbi.

Vattnet porlade friskt i den lilla bäcken, men runtom och till och med mitt i, hade naturen skapat sina egna konstverk.

Alla träd, buskar och grässtrån m.m. var glaserade med is.

De lite mer modiga tog steget över bäcken och fortsatte vidare. Själv vände jag och gick tillbaka samma väg som jag kommit.

Längtar och väntar på att få återvända och fotografera den ljuvliga blå färgen då bergskrabban står i full blom här nere… Skönt att veta att det kommer att bli vår igen om vi bara håller ut…

Text och foto: Solveig Lidén

23 tankar på “Konstverk som naturen skapat

 1. Så fina konstverk !!
  Vackra bilder .
  Ja det har stormat inatt men har gått ner lite i styrkan nu. Solen skiner o är några plusgrader.
  Ser så vackert ut när man tittar genom fönstret det lilla man kan se . Fick putsat alla mina fönster i fredags men det var inte lönt . Havets vita tänder har blivit lite mindre .
  Ha det gott !! Kram 🤗

  Gillad av 1 person

  • Tack! Vilken lycka att få se solen! Den har vi inte sett till här idag. Det blåser fortfarande rätt friskt och vi har inte varit utanför dörren på hela dagen… Hoppas på bättre väder imorgon. Kram tillbaka!

   Gilla

 2. Oj så vackra skulpturer. På en bild såg det ut som ett barn. Tänk att vattnet kan frysa fast på gräs och grenar.
  Hoppas ni slipper stormen. Här har det blåst men så farligt.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

  • ”Malik” har gjort att vi fått hålla oss inomhus hela dagen. Nu hoppas vi att det snart har stormat färdigt. Kanske kan vi få se en skymt av solen igen imorgon. Hoppas kan man alltid. Kramar tillbaka!

   Gilla

  • Ja naturen är fantastisk på många sätt. Ska jag vara ärlig så föredrar jag ju riktiga blommor framför isblommor, men så här års får jag hålla till godo med det som finns. Kram tillbaka!

   Gilla

  • Tror inte att det finns så mycket kvar nu. Det har regnat och blåst rejält sedan jag tog bilderna förra söndagen. Kram tillbaka!

   Gilla

 3. Vilka konstverk naturen står för. Så vackert och kyligt. Ja nu kan vädret ta och lugna ner sig med dessa starka vindar och urkrafter som sätts i rörelse. Ha det gott och ta hand om er 🤗

  Gillad av 1 person

  • När det varit så här blåsigt som det är nu, så njuter vi extra mycket när det blir lugnt igen. Det hoppas vi på för veckan som ligger framför. Ha det gott!

   Gilla

  • Naturen är fantastisk året om! Nu längtar vi efter blåsipporna som är så underbara här på Gotland. I år vill vi dessutom hitta en del orkidéer som vi inte sett annu, t.ex. flugblomster! Önskar dig en fin vecka!

   Gillad av 1 person

 4. Så naturen skiftar! Ser magiskt vackert ut på dina bilder ,-)
  Hörde att Gotland hade det väldigt stormigt.
  Hoppas det är över nu, här hade vi bara lite av det. Härliga bilder, när det fryser till is skapas konstverk av naturen själv, det är häftigt!
  KRAM och ha en fin komman vecka .-)
  Primrose ,-)

  Gillad av 1 person

  • Det enda som är bra med stormar är att när det väl blåst färdigt så njuter vi extra mycket av de vindstilla dagarna. Den här vintern har det blivit lite väl många blåsdagar och det har både varit kallt och snö så det räcker. Vi längtar efter soliga, fina vårdagar och trevliga utflykter med kamera och kaffekorg! Önskar dig en fin vecka! Kram tillbaka!

   Gilla

 5. Såg ditt inlägg redan igår men hann inte kommentera. Alltså, vilka konstverk! Helt magiska. Jag tänker att det nästan är som israukar. Det är mäktigt när vattnet fryser mitt i sin rörelse. Brukar se lite vid Taxinge men inget som det här. Och de första bilderna på den magnifika utsikten! Njutbara!
  Längtar också efter att få se ljuvliga blå bilder från dig. Och visst kommer den våren … Imorgon är det februari …

  Kram och fortsatt fin måndag!

  Gillad av 1 person

  • Javisst är det häftigt att vind, vatten och kyla kan samarbeta på ett så kreativt sätt! Och våren, den är redan lite smått på väg. Har sett bilder på både första blåsippan här på ön och en något frusen nyckelpiga (finns en grupp på FB som heter Gotland i bilder). Vi får hoppas att den sistnämnda kryper in någonstans och ”sover” lite till, för än så länge känns vindarna alltför kalla för sådana småkryp. Bosse, som fick en fjärilsbok i julklapp, har redan börjat prata om alla fina bilder vi ska ta på fjärilar i år. Dessvärre har han glömt att fjärilar är näst intill omöjliga att samarbeta med. Önskar dig en fin vecka! Kram tillbaka!

   Gilla

 6. Väldigt vackra bilder och konstverk. Så fint att se. Såg bilder igår på tv från Visby och havet som då var i uppror. Fascineras av det men skulle inte velat vara till havs i detta oväder
  Tack för att du delar med dig.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  • Tack! Vi var glada för att vi kunde sitta inomhus förra helgen när det stormade som värst. Vi borde åkt ner till hamnen och tagit kort på vågorna, men blotta tanken på att ge sig ut fick oss att snabbt ställa in den idén. Den här helgen har vi till och med fått njuta av solen. Önskar dig en fin vecka! Kram tillbaka!

   Gilla

  • Tack! De fina monstverken som bildas är nog det enda positiva jag kan komma på när det gäller vinterns oväder. Men, när det väl blir lugnt och stilla igen så njuter vi desto mer. Kram tillbaka!

   Gilla

  • Tack! Nästa gång det blir så här ska jag ta mig ner och titta närmare på hur det ser ut. Men jag väntar helst till nästa vinter. Nu vill jag bara ha vår! Önskar dig en fin vecka!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s