Kalk hotel – en pärla i en vacker stad

Vi hade som ambition när vi flyttade hit att vi då och då skulle unna oss en natt på något närliggande hotell. Det var innan vi visste att livet skulle bli annorlunda.
Vi har gått förbi Kalk hotel många gånger och pratat om att vi skulle boka in oss en natt, men det har aldrig blivit av förrän nu. Den fjärde januari fick bilen äntligen rulla ner mot Almedalen. (På bilden ser du hotellet precis bakom porten i muren.)

Kalk hotel är ett boutiquehotell. Blev såklart tvungen att googla för att ta reda på vad det ordet står för. Det är så lätt att man svänger sig med ord som man egentligen inte riktigt vet vad de betyder… Nu vet jag att det är ett mindre hotell med personlig känsla, unik stil och atmosfär där inredning, design, service och mat är något extra m.m.. (Fakta från TUI.)
Kalk hotel, med sina 21 rum, ”huserar” i ett 1600-talshus som renoverats varsamt och satsat på gotländska detaljer.
Vårt rum välkomnande oss med behagligt ljus så snart vi satt i nyckelkortet. Vid fönstret fanns gedigna bjälkar som påminde oss om husets historia.

I badrummet fanns gotländska kalkstensdetaljer, med kalksten från Burgsvik.

Vårt rum hade utsikt mot Liljehornska huset, det största bevarade medeltidshuset i Visby. Imponerande med sin höjd på 28 meter. Jag gillar verkligen trappstensgavlar!
På kvällen gav vi oss ut på promenad i ett fortfarande julfint Visby. Den promenaden får Bosse redovisa i ett annat inlägg.

Måste nog erkänna att det jag uppskattar mest med en hotellvistelse är frukosten. (Detta trots att jag är bortskämd med att alltid bli serverad frukost på hemmaplan.) Att komma in i hotellets frukostmatsal var underbart. Så mycket det fanns att välja på och så gott allt var! Det grämer mig lite att jag inte testade att grädda en våffla som avslutning, men lagom brukar vara bäst, så jag insåg att jag var mätt nog utan våffla.

Nybakat bröd, lokalt producerade råvaror och ekologiska importerade delikatesser… inte dumt alls. Fokus på hållbarhet och kvalité – sådant gillar jag!

Kunde förstås inte låta bli att ta kort på blommor även här…

Efter den fantastiska frukosten gav vi oss upp på tredje våningen. Det blåste kallt på balkongen, men vilken utsikt! Här skulle jag vilja sitta med en kopp kaffe en fin sommarkväll och titta på hur solen sakta går ner ”i havet”. Fast det kommer jag förmodligen aldrig att göra eftersom vi brukar hålla oss långt borta från innerstaden under sommarkvällarna. Det är då vi lånar ut ”vår” vackra stad till alla dem som inte har förmånen att få bo här året om 🙂
Tack Kalk hotel för en fin hemester!

28 tankar på “Kalk hotel – en pärla i en vacker stad

 1. Väldigt fint! Härligt med en riktigt maffig frukostbuffé! Vad roligt att ni faktiskt bor på hotell i er egen stad, jag skulle nog tänka att jag behövde hem och hämta nåt och kolla hur kissarna har det. En kompis och jag brukade förut ses på nåt hotell var fjärde fredag morgon och ät frukostbuffé men sen flyttade hon tyvärr. Det var en mysig tradition.

  Idag är det strålande sol och kallt så beroende på istäcket kanske vi ska pimpla vid stugan i Norasjön.

  Gillad av 2 personer

  • Ja hotellfrukostar är verkligen något extra. Speciellt när man inte har bråttom och när det är lugnt och stilla i matsalen. Vi har varit på ett stort hotell i Malmö ett par gånger och då har vi blivit smått stressade av att det varit så många som ätit samtidigt. Hoppas att pimplandet gav napp. Här har vi töväder igen. Få se vad den här veckan kommer att erbjuda för väder. Ha´det fint!

   Gilla

 2. Ser mysigt ut. Googlade också boutique hotell tidigare. Det lustiga i kråksången är att de alla har samma ”unika look och känsla”. Men njuta ska man oavsett. Alltid lyxigt att få bo på hotell, fint och fräscht, bli serverad härlig hotellfrukost. Jag hoppas du får något för all Gotlandsreklam du gör med så fina lockande bilder och beskrivningar. Eller jobbar du redan på turistbyrån där?! 🥰 L och jag har njutit förmiddagen i sol på långpromenad. Han är ledig hela denna veckan. Skulle jag också varit men blev inbeordrad pga virus 🦠- sjuk personal. Måtte detta elände 😷 ge sig snart. God fortsättning till er.

  Gillad av 2 personer

  • God fortsättning till er också. Vi hoppas också att det vänder snart, för nu börjar det bli jobbigt med alla svängningar av covid-läget. Stort tack till dig och dina kollegor som tappert kämpar på. ”Gotlanduppochner” har som ambition att lyfta det som är positivt på Gotland. Vårt arbete är helt ideellt och utan inblandning av någon. Fördelen med det är att vi själva bestämmer vad vi vill skriva om och vad vi vill lyfta. Bosse läser på (vi har numera ganska många Gotlandsböcker i bokhyllan) och lägger upp våra ”rundor” utifrån vad som finns att upptäcka längs vägen. Jag hänger på 🙂 Hälsningar: Solveig

   Gilla

 3. Vilket vackert hotell. Första bilden med hus i olika former och färger var otroligt vacker. Hotell stannar vi inte över på ofta, så vi skulle gjort som ni, valt ett hotell med hjärtat.
  Kalk hotell hade vi gärna stannat på, har inte sett det i verkligheten, men baserar allt på dina bilder. tjusigt rum, intressant hotell. Fint med kalkstensdetaljer.
  Trappstensgavlar var snyggt!
  Härligt att ni hittade rätt, kul att få se fina bilder.
  God Fortsättning till er.
  KRAM Primrose ,-)

  Gillad av 1 person

  • God fortsättning till er också! Visby är en otroligt vacker stad! Jag gillar de där trappstensgavlarna skarpt. Det häftiga är att vi gått många promenader innanför murarna men det finns ändå hela tiden nya gränder och hus att upptäcka. Kram tillbaka!

   Gilla

  • Ja vi blev genast sugna på att testa ett annat hotell om några veckor. Det är nu det är lugnt och tillgängligt. På sommaren gör vi klokast i att hålla oss långt från innerstaden… Ha en fin vecka! /Solveig

   Gilla

 4. Vilken härlig hemester ni haft på Kalk hotel. Boutiquehotell hade jag inte hört talas om men nu vet jag vad det är.
  Den översta bilden är magnifik. Håller med om trappstensgavlar, det är något speciellt med dom. Liksom med hotellfrukost. Så skönt att få gå och botanisera och äta av godsaker som någon annan lagat till. Och så klart skulle du ta en bild på blommorna …. Rosa tulpaner andas vår …

  Kram och fin trettondag jul!

  Gillad av 2 personer

  • Visby är unikt med sina ”historiska” hus. Trappstensgavlarna är verkligen speciella. Tulpaner har jag en särskild relation till eftersom de hör våren till. Numera kan man ju köpa tuplaner redan före jul, men när jag var barn vill jag minnas att det inte gick att få tag i dem under årets sista månader. Däremot fick jag alltid tuplaner av min moster när jag fyllde år. Ha´en fin vecka! Kram tillbaka från Solveig

   Gilla

  • Ja det är ju en idé förstås. Ibland räcker det med en tur några timmar, gärna med medhavd frukost och fika 🙂 och andra gånger blir det så här lyxigt. Ha´en fin vecka! /Solveig

   Gillad av 1 person

 5. Visst ska man unna sig lite guldkant på tillvaron och dit hör definitivt en hotelnatt någon gång då och då. Jag är normalt ingen frukostmänniska men på hotell då njuter jag verkligen. Så mycket gott det finns att välja bland. Hotellet ser verkligen fint ut.

  Kram

  Gillad av 1 person

 6. Pingback: Vi fick en sådan inspiration | Bloggäventyr med Bosse Lidén

 7. En rolig idé detta med att ta in på hotell i sin egen stad. Det har vi inte provat på, men däremot på många ställen i städer rätt så nära Sundbyberg. Här är det så nära till allting så det är gångavstånd till många hotell.
  Det ser mycket trevligt och fint ut på Kalk hotell. Tycker som du med frukosten på hotell, det är något speciellt. Trevligt att bli serverad frukost varje morgon.
  Det brukar finnas så mycket gott att välja bland på de uppdukade diskarna. Nu blev jag sugen på att få ut och resa igen, men det dröjer.
  ”Grädda en våffla”? Menar du att man kunde få grädda sin egen våffla där. Det skulle jag nog ha nappat på i så fall.
  Trevligt att få se dina fina bilder och jag förstår att ni hade det mysigt.
  Kram till er båda och trevlig helg.

  Gillad av 1 person

  • Jodå det gick att grädda sin egen våffla. Våffeljärnet stod varmt och bredvid fanns små koppar med lagom mängd våffelsmet. Bara att lyfta på locket – hälla i en kopp och grädda i 3 minuter. Men, jag valde en croissant istället. Den var väldigt god! Ha´en fin vecka! Kram från Solveig

   Gilla

 8. Å vilket hotell. Jag blir rent avundsjuk. Här är 30 grader kallt men utsikten är fin hår också för solen skiner. Katten fryser fåglarna fryser och jag fryser men min snälle son har burit in massor med ved som ligger på förstutrappen så jag behöver inte gå ut idag i alla fall.

  Gillad av 1 person

  • Oj! 30 minusgrader. Det tror jag inte ens att jag upplevt någon gång. Jag väntar på att det ska bli minst fem här – för då ska jag ut och blåsa såpbubblor. Har köpt glycerin på apoteket. Det är så många som fotograferat frysta såpbubblor. Och jag vill gärna pröva hur det blir. Hoppas att du får en fin, något varmare vecka! /Solveig

   Gilla

 9. Vilken underbar känsla av lyx och avkoppling att få tillbringa tid här. Fin avslutning på helgerna som varit. Självdisciplin må jag säga, att avstå våfflan. Hade det varit jag hade jag nog lyckats få den att slinka ner även om jag varit mätt. Det är sådant som är det luriga med härliga hotellfrukostar.
  Allt gott under detta nya år!
  Kram Mia!

  Gillad av 1 person

  • Den här gången kände jag att det tyvärr inte fanns plats. Men det var svårt att låta bli… Vi blev inspirerade till att boka in oss på ett annat hotell, så nu har vi något att se fram emot igen. Önskar dig också allt gott inför det nya året. Låt oss hoppas att det tröttsamma viruset ger upp. Kram tillbaka från Solveig

   Gilla

  • Ja det går ju att välja en senare tid om man vill. Vi ”hängde på låset” klockan 8 och fick ha frukostmatsalen för oss själva. Det var lyxigt. Ha´en fin vecka! /Solveig

   Gilla

  • Att sova på campingplatsen får räknas som hemester tycker jag 🙂 Våra hemesterplaner har begränsats en hel del pga covid-19. Hoppas att det vänder åt rätt håll igen när det blir vår. Ha´en fin vecka! Kram tillbaka från Solveig

   Gilla

 10. Pingback: En unik verksamhet i en unik byggnad | gotlanduppochner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s