Stucks stadar

Det femtioförsta fiskeläget nådde vi smidigt, via att cykla några minuters nedförsbacke från vår hyrda stuga.

Platsen är Fårösund på norra Gotland.

Det ser avslappande ut att sitta där och njuta och vänta på att solbrännan ska landa galant på junikropparna. Är de på hemester som vi? Eller är Fårösund deras boplats sedan barndomstiden? Så lite vi vet om våra medmänniskor. Ibland kan jag inte låta bli att krydda med egenodlade kryddor. Antagligen föddes jag med en överdos av fantasi, som jag genom åren haft svårt för att göra mig av med helt. Dock är jag oftast en mästare på att behålla det mesta inom mig. Så kan det ibland uppstå ett läckage. Tror jag struntar i att söka för det. 😉

Vi tog oss ut en bit för att få ett annat perspektiv. En tanke var att få till en vacker spegelbild. Krusningarna omöjliggjorde möjligheten.

Kustvakter behövs i alla tider. Jag kan skilja ut att det inte rör sig om en fredsduva.

Några detaljbilder fick följa med dagens blogginlägg, som avslutas med den berömda senapsfärgade färjan till Fårö.

För många år sedan kallades den lilla ön norr om Gotland för Faroy, den fjärran ön.

22 tankar på “Stucks stadar

 1. Fantasi är en värdefull egenskap. Sen kan den gå till överdrift ibland.
  Rofyllt läge, harmonisk stämning i bilderna. Jag känner en stor längtan till mitt läge. Trots gråväder med ösregn. Det är bara tre veckor sedan sist men jag har längtat sen dess.
  Trevlig torsdag!

  Gilla

 2. Vi brukar fantisera ihop historier om folk vi träffar på till exempel hotell utomlands. Såna man ser hela veckan. Vad de jobbar med, namn, vilken av barnen som är snäll och vilken som är jävlig. En gång blev jag nästan lite förvånad när mamma i en familj ropade på pappa Peter, han hette ju Johan!! 🤣

  Gilla

  • Den leken har jag också kört med massor av gånger genom livet. Riktigt kul. Roligast är att ha tokfel. Sedan finns motsatsen. Jag och mina polare hade alias. Den som sa ”rätt namn” när andra hörde fick böta i en gemensam kassa. Kassan tömde vi sista kvällen, när den gick till en gemensam restaurangmiddag.

   Gilla

 3. Var du glad för din fantasi. Det är den som gör att du tar så fina bilder på saker som människor utan fantasi inte ens ser. Jag har också massor med fantasi och det ska vi vara glada för även om inte alla förstår det.

  Gilla

 4. Ååå vad jag längtar efter sommaren (redan) när jag ser era fina bilder. Helst den där med de två som sitter vid husväggen. Så underbart.
  Var glad att du har fantasi. Det berikar livet så mycket.
  Och man behöver inte dela med sig av den, om man inte i vill. Det kan vara ens egna lilla hemlighet.
  Ha en skön och trevlig helg. Kram Katarina 🙂

  Gilla

  • Jag tillhör samma grupp. ibland blir längtan nästa för stark, på gränsen till jobbig. Duon verkar ha det gemytligt vid husväggen.
   Ändå ska omgivningen vara tacksamma för att jag håller mycket inom mig. 😉 Du har med andra ord helt rätt. Egna hemligheter kan vara den bästa taktiken.
   Tack ska du ha.
   Kram, Bosse

   Gilla

   • Vad kul att du äntligen blir utsläppt. Här ”flyr” de med möjligheter från det norra landet med ett ”ökänt” klimat under årets 11:e månad. Själv flyger månaden förbi för mig. Men det gäller att hålla sig frisk, utvilad och pumpad med c-vitaminer för att kunna passa tider, snickra ihop tabeller, lägga in 60-75 inlägg under 30 intensiva dygn. Det roliga vinner över slitet. Men nästa år är det tionde gången. Då är det kanske dags att parkera ”lekpennan”. Dessa sista dagar ägnar jag åt marknadsföring och ”prata” med gamla vänner från olika epoker i livet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s