Naturen i färg: orange

Naturen i färg är bloggkategorin då vi under två månaders tid ser oss omkring utomhus och, med kamerans hjälp, fångar in allt som har en viss färg.

En av höstens mest lysande färger är orange, en ”varm” färg att bli glad av.

De fyra första bilderna kommer förstås från favoritplatsen Botan…

En söndag för ett par veckor sedan tog vi en tur till Lummelunda. Ett fint Naturreservat att njuta av året om.

Gungan, nästan nere vid havet, har vi fotat förr. Den här gången fick den vara med på bild utan en gungande Bosse.

Lite färg, ett och annat strå med blad i orange, som kontrast mot många olika nyanser av grått.

En lönn – som alltid i en praktfull höstskrud.

Någon är lycklig nog att äga ett sommarhus på denna fina plats.

Fortsätter man längs havet och sedan drar sig uppåt igen finns en stig att följa. Vackert dekorerad så här på hösten.

Med tanke på de senaste dagarnas blåst har bildens löv förmodligen dansat vidare och ersatts av nya från träden. Allting har sin tid…

18 tankar på “Naturen i färg: orange

 1. Härliga bilder med fina färger! Ja, naturen är villigt sprakande med dessa nyanser en kort tid så här på hösten … och japp … jag ser också de inspringande figurerna! 🙂
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Tack! Ja det har varit läge för fina höstbilder under en tid. Men nu finns färgerna mer och mer på marken istället eftersom de flesta löven trillat ner…
   Kram tillbaka!

   Gillad av 1 person

 2. Orange känns som en livgivande färg så här års. Som vanligt förlorar jag mig i bilderna från Botan och favoriten blev dahlian. Drivor av löv, kan höra ljudet när jag går runt i dom. Gärdesgårdar är jag extra förtjust i, detta fina hantverk. Och bilden på havet … det karga, det grå men med en sprakande färgklick i förgrunden.
  Ja blåsten de senaste dagarna har nog gjort att många löv fallit. Vi ska åka till en blåsig plats idag och då visar det sig om det finns några löv kvar att ta bilder på eller om det blir på kala grenar. Men en sak är säkert. Hösten är här på allvar!

  Kram och fin helg!

  Gillad av 1 person

  • Tror du hade gillat Lummelunda också (precis som Botan). Gotlandstun är ett fint hantverk som gör sig bra på bilder. Hoppas att du kunde ta lite höstbilder där du var trots blåsten. Jag håller tummarna för att det ska lugna sig tills morgondagens besök i Botan. Kram tillbaka med önskan om en fortsatt fin helg!

   Gilla

 3. Min kommentar hamnade av nån underlig anledning på förra inlägget. Den underliga anledningen är säkert jag. Jag skrev att jag går med et leende på läpparna resten av dagen efter att sett alla fina orange bilder.Kram

  Gillad av 1 person

 4. Härligt blossande gulröda orange, en glad färg för det mesta men lite vissen kan den ju också vara när det är höstblåsten som får löven att virvla fram längs med stigen. Vackra fotografier och en hel massa glad färg som är härlig att se ändå.
  Ha en fortsatt fin hösthelg! Kram Christina

  Gillad av 1 person

  • Tack! Vi behöver lite färger nu innan allt det gråa tar över. Här blåser det rejält idag och löven virvlar runt precis som du skrev. Men vi har haft sol hela dagen och det är vi glada för. Kram tillbaka med önskan om en fin hösthelg till dig också!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s