Lönnen utanför fönstret

Kategorin där vi besöker samma plats vid fyra olika tillfällen under året och tar en bild varje gång.

Vår
Sommar
Höst
Vinter

Små tankar om de fyra årstiderna:
Tidigare har vi visat upp vattenfall, trappan vid domkyrkan, Charlottendal och ödekyrkan i Elinghem. Denna femte gång i kategorin FYRA ÅRSTIDER lät vi flytta hem till lönnen utanför vårt sovrum.
När jag ligger på golvet på en ”gymmatta” och har huvudet i en ”nackvagga” söker sig mina ögon ofta till lönnen. Trädet speglar så vackert de fyra årstiderna. Det är fortfarande några veckor kvar tills den får sin läckra höstklädsel. Tiden efter gör mig en aning mörk till sinnet. Extra viktigt att inte ta ut några sorger i förskott. För just ny lyser solen och det är trots allt fortfarande en sommarmånad på underbara Gotland. Var rädd om dig. ❤

23 tankar på “Lönnen utanför fönstret

  • Yoga har jag aldrig pysslat med. 😉 Den där vaggan är en av mina leksaker, enligt Solveig. Skönt att ligga där en stund/kvart. Men för någon vecka sedan köpte jag mina första terminalglasögon. Riktigt lyxigt att sitta här och slippa krypa fram och ”mata gamnacken”. Det gäller bara att komma ihåg möjligheten. Lätt att fastna i väldigt gamla ”sittspår”. Alla dessa tusentals timmar som jag suttit fel. Bäst att glömma dem alla.
   Helgkram, Bosse

   Gillad av 2 personer

  • Lönnen är fin men vinner inte över ”trädutsikten”, åt ett håll, som vi hade i Ystad från vardagsrummet. Men inget slår att hemifrån kunna njuta av havets alla temperament. ❤ Som du vet fanns det en relativt lång tid då vi kunde det. Ändå var det närmast till sandstrand/havet från villan i Skummeslövstrand, 900 meter. Men där kunde vi bara höra det om det blåste inåt land. Här räcker det nästan inte med sju rätt på Lotto för att nå drömvyn. 🙂 Sedan går det alltid att vända på myntet. Jag är tacksam för att ha tak över huvudet och mat på bordet. Men drömma måste man få göra ibland. 😉
   Fredagskram tillbaka

   Gillad av 1 person

 1. Vilken ynnest att få ha ett så vackert träd utanför fönstret. Höstens färger tycker jag ju är så vackra så den bilden tillsammans med vinterns rimfrost blev mina favoriter. Fortsätt att njuta sommarmånaden på vackra Gotland!

  Kramar Anita

  Gillad av 1 person

  • Men egen tabell blir med höst på första plats och vinterbilden på silverplats. Men när det är helt kalt är det trist. Hösten har så mycket vackert att bjuda på. Men det är också en markering om vad som väntar när färgerna, löven och annat ”avlidit”.
   Det ska vi göra så gott det går.
   Helgkram tillbaka.

   Gillad av 1 person

   • Vi får tänka att vi och naturen går in i en vilofas … så småningom blir allt pånyttfött, vårens gulgröna nyanser kommer åter och sedan sommarens mörkt gröna. Långt där bortom kala träd, ibland klädda i vacker rimfrost väntar återigen våren. Och däremellan får vi alla göra det bästa för att muntra upp varandra. Och innan vi vet ordet av ligger vi där i backarna och fotograferar blåsippor igen 🙂

    Gilla

   • Jag köper rakt av vilopaus och dina reflektioner. ❤ Vill dessutom gärna vakna trettio år yngre och fräschare. Hoppas du också har sol just nu. Efter lunch ska vi åka och foto en sommarbild till FYRA ÅRSTIDER. Inte många chanser kvar. Kan bli regn nästa helg.
    Helgkram

    Gilla

  • Höstfotot är klart vackrast i kvartetten. Sedan kommer enligt mig vinterbilden. Jag minns kristallklart när jag gick ut sent och tog det fotot. Fattar bara inte varför sådant händer just mig? Det påminner mig också om att jag älskar att skriva kåserier och bokmanus. För jag har skrivit om den stunden i ett kåseri (och många andra hemliga episoder som hänt under vår tid på öjn). Solveig nämnde något om att hon inte vågade skicka ut mig så sent på kvällen fler gånger. Ett tag var jag själv jätteskraj. Hade också cirka femton sekunder på att ångra mig och pysa in igen, innan dörren gick igen. Men envisa Bosse vann. Trädet skulle fotograferas och jag sitter ju här livs levande. 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Fint att vila ögonen på ,-) Vilken bra ide att fota samma platser varje årstid! Vackra bilder, klädd i snö är ju otroligt vackert, likaså de andra, håller också fast vid sommaren, men varmare vill jag ha! ,-))) Ok klagade lite på värmen för första gången ,-)) men det var för mamma var hos oss, hon vill ha stängda fönster ibland, det blev kanonhett inne! ,-) Men nu vill jag ha varmt! Hösten kom för tidigt känns det som. Vet inte vilken bild som är vackrast ,-) Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  Gillad av 1 person

  • Det var en kul idé som kom upp. Tror det var när jag i en broschyr såg något liknande. Aha. Det skulle vi kunna göra på olika ställen. Men när det gäller vinterbilder är vi inte så sugna på att åka iväg för långt bort.
   Hoppas det gick mestadels bra under alla veckor. Inte lätt med olika viljor om en sådan sak. Ett tag var det för varmt. Då hade vi svårt för att sova på nätterna. Men nu tycker vi som du att hösten kom lite väl för fort. Tur det fortfarande kan bli sol och härligt. Som idag. Snart åker vi ut. Ska bara stoppa i oss något gott först.
   Kram

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s